T'I ELIMINOJMĖ BARBARIZMAT / flasim e shkruajme gjuhėn tonė
Faqja 1 e 1 • Share •
Re: T'I ELIMINOJMĖ BARBARIZMAT / flasim e shkruajme gjuhėn tonė
I nderuar Ylliks, barbaret na i lane barbarizmat dhe ne (disa) i kultivuam, i perdorem ato perderisa e kemi gjuhen tone, e di se si erdhen , e si vene rrenje ne trojet tona etėrore megjithekete barbarizmat kane vetem nje emer, fjale te barbareve te cilet mjerisht te shumte ishin nen qiejt e shqiptareve. Sa me shume gjuhe te huaja te njohim aq me te pasur kemi horizontin por fjala e huaj nuk na e hijeshoj as te folurit e as te shkruarit perderisa kemi shprehjet tona.
Pra tash e tutje e pasuruam edhe forumin me nje fjale te re, kurrė mė STOL por shkom apo ulese , shoresoj se oajtoheni edhe ju, ju ylliks nuk e di se sa vjeēar jeni por meqe jeni nga Kosova nuk kam dyshim se sllavizmat i keni te n johur mire.
Me rrespekt Teli
Pra tash e tutje e pasuruam edhe forumin me nje fjale te re, kurrė mė STOL por shkom apo ulese , shoresoj se oajtoheni edhe ju, ju ylliks nuk e di se sa vjeēar jeni por meqe jeni nga Kosova nuk kam dyshim se sllavizmat i keni te n johur mire.
Me rrespekt Teli
Te-Li- Anėtarė
- Lokacioni: Belgjikė
Postime: 455
Kyējet nė forum: 3484
Regjistruar mė: 27/09/2009
sto=tavoline, sll. e stoli-ca, zvoglim i merit - sto, si mjet ma i vogel, sikurse - sll. gumica, si zvoglim i emrit - guma (guma, goma e kerrit, vetures etj.), qe ne shqip do te ishte - gumėz, gumza, mjet pėr fshirje gabimesh me laps...e jo gumė as gomė (se ėshtė emėr i madh pėr gomen e makines...)
shqip - shkom, shkam shkomi-shkami, shkomijt-shkamijt (shumėsi i emrit) ulėse (ulse, ulsja, mjet i vogėl pėr uljen nė tė)
pėr pyetjen tėnde: sa vjeē jam, unė jam nga Kosova, e pėr vjet pyete arlen...jam nė moshen ma tė bukur;) se mashkujve pse tu tregoj sa vjeēar jam...
njoh sllavishtet e greqishtet e latinishtet e tė gjitha barbarizmat ne Shqipen (flas e shkruaj mbi 8 gjuhė), por unė barbnarizma i quaj ato fjalė shqipe qė tė huajt i shtrėmbuan, i mbrapshtuan me parashtesa e prapashtesa edhe me ndryshime alternime tingujsh pa vetdijen e tyre... DHE JO FJALĖT NĖ TĖRĖSI, SEPSE ATO JANĖ KREJT SHQIPE!
shqip - shkom, shkam shkomi-shkami, shkomijt-shkamijt (shumėsi i emrit) ulėse (ulse, ulsja, mjet i vogėl pėr uljen nė tė)
pėr pyetjen tėnde: sa vjeē jam, unė jam nga Kosova, e pėr vjet pyete arlen...jam nė moshen ma tė bukur;) se mashkujve pse tu tregoj sa vjeēar jam...
njoh sllavishtet e greqishtet e latinishtet e tė gjitha barbarizmat ne Shqipen (flas e shkruaj mbi 8 gjuhė), por unė barbnarizma i quaj ato fjalė shqipe qė tė huajt i shtrėmbuan, i mbrapshtuan me parashtesa e prapashtesa edhe me ndryshime alternime tingujsh pa vetdijen e tyre... DHE JO FJALĖT NĖ TĖRĖSI, SEPSE ATO JANĖ KREJT SHQIPE!
Ylliks- Anėtarė
- Lokacioni: USA
Postime: 735
Kyējet nė forum: 4306
Regjistruar mė: 21/11/2008
Cfare nuk do presim te lexojme nga pjelloria mendore qe keni Z. Ylliks! Si mund ta dije arla moshen tende, apo me ngaterron me ndonje punonjese sociale te gjendjes civile ne Kosove!?
Vizitor- Vizitor
arla shkruajti:Cfare nuk do presim te lexojme nga pjelloria mendore qe keni Z. Ylliks! Si mund ta dije arla moshen tende, apo me ngaterron me ndonje punonjese sociale te gjendjes civile ne Kosove!?
ahahaaaa ouuu sa po qeshi
nuk po te ngatrroj me askend tjeter, beso! A ka pergjegje ma t'bukur? As i njoh punonjeset sociale te gjendjes civile as ne Kosove as ne Albani! Se na jemi krejt Shqiperi! ;) sepse shqiperi i thome vetem na shqiptaret, askush tjeter ne kete bote! As nuk ka shqiptar e kosovar, po alban e kosovar, e tė gjithė jemi - shqiptar!
Ylliks- Anėtarė
'Pse krevet e jo shtrat?!
Pse stomak e jo bark?!
Pse plloēė e jo pllakė?!
Pse grealicė e jo nxehėse?!
Pse pod e jo dysheme?!
Pse bubrek e jo veshkė?!
Pse breske e jo pjeshkė?!''
krevat e shtrat jane krejt shqipe te dyjat, krevat-kryevat-kryevet- aty ku ve kryet, ku shtrihesh me fjete, poashtu shtrat - eshte ma teper kuptimi i shtrojes se krevetit (kryvetit), se sa per vet kryvetin. Pra ma mire do te ishte te thome - kryvet, e jo krevet as krevat, e kryveti shtrohet e behet shtrat.
poashtu stomak fjale shkencore edhe bark shqip po edhe ajo fjale - stomak, vie nga fjala stom, stomi, stomi i rruges, vend i fryer, stom-ak - bark.
plloce e pllake jane njesoj, po ndrron kuptimi se plloce eshte edhe ajo baza e madhe e shtruar, e pllake eshte e vogel, pllkae, pllaka.
pod e dysheme, fjalet: pod, rod, soj, trolli jane fjale shume te hershme shqipe parasllave - ndersa dysheme, rrodhi si pergjegjese jo e sigurte se vie nga rrenja dysh, e cfare dyshi? Dysheme edhe kjo ka kuptimin e shtrojes se podit, shtrioja e podit me drrase, parket, laminot etj...
....
Pse stomak e jo bark?!
Pse plloēė e jo pllakė?!
Pse grealicė e jo nxehėse?!
Pse pod e jo dysheme?!
Pse bubrek e jo veshkė?!
Pse breske e jo pjeshkė?!''
krevat e shtrat jane krejt shqipe te dyjat, krevat-kryevat-kryevet- aty ku ve kryet, ku shtrihesh me fjete, poashtu shtrat - eshte ma teper kuptimi i shtrojes se krevetit (kryvetit), se sa per vet kryvetin. Pra ma mire do te ishte te thome - kryvet, e jo krevet as krevat, e kryveti shtrohet e behet shtrat.
poashtu stomak fjale shkencore edhe bark shqip po edhe ajo fjale - stomak, vie nga fjala stom, stomi, stomi i rruges, vend i fryer, stom-ak - bark.
plloce e pllake jane njesoj, po ndrron kuptimi se plloce eshte edhe ajo baza e madhe e shtruar, e pllake eshte e vogel, pllkae, pllaka.
pod e dysheme, fjalet: pod, rod, soj, trolli jane fjale shume te hershme shqipe parasllave - ndersa dysheme, rrodhi si pergjegjese jo e sigurte se vie nga rrenja dysh, e cfare dyshi? Dysheme edhe kjo ka kuptimin e shtrojes se podit, shtrioja e podit me drrase, parket, laminot etj...
....

Ylliks- Anėtarė
Une kam mesuar diēka ne kete rubrikė andaj shpresoj se do mesojme edhe me teper.
Me thot dikush nga ju, "AKOMA" eshte apo s'ehste fjale shqipe perderisa une zakonisht e perdori "ende"
ju flm ne pergjigjet dhe ndihmen tuaj.
Me thot dikush nga ju, "AKOMA" eshte apo s'ehste fjale shqipe perderisa une zakonisht e perdori "ende"
ju flm ne pergjigjet dhe ndihmen tuaj.
Te-Li- Anėtarė
- Lokacioni: Belgjikė
Postime: 455
Kyējet nė forum: 3484
Regjistruar mė: 27/09/2009
akoma, greqizem, shqip - ende

Ylliks- Anėtarė
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi

» Miq vetem ne shtrat
» A e dini se...
» Nese Sonte Ndihesh Vetem...
» Deshira momentit...
» Kenaqem kur...
» Durimi
» A Lendon Virtualiteti Njesoj Si Realiteti..?,
» Njeriu me i vecante qe keni njohur?
» Askush...
» Duel Femrat VS Meshkujt !
» Vetėbesimi!
» DAMASTIONI
» Tradhtia midis nje cifti
» Ditė zie mbarėkombetare per Studentet tė Universitetit Aleksandėr Xhuvani tė Elbasanit
» ADEM BERISHA (1948-2012) Lotėt e njė ndarjeje!
» Thoni Diēka!
» Ēfarė ėshtė Dashuria ?
» Ēfarė do t'i thuash tani personit tė Zemres !?
» kurr nuk do te...