Homoseksualizmi
Faqja 1 e 1 • Share •
Homoseksualizmi
Problemi i homoseksualizmit gjithnje e me shume po terheq vemendjen e opinionit publik, seksologeve dhe shkencetareve kudo ne bote.Interesimi eshte rritur vecanerisht vitet e fundit.Disa statistika tregojne se 10% e njerezve (cdo grupemoshe) e konsiderojne veten homoseksual, me pare kjo shifer ka qene vetem 2%.
Pse gjithe kjo rritje?
- Sepse sot homoseksualet kane dale nga dollapi dhe kerkojne te drejtat e tyre.
- Sepse homoseksualismi duket sikur eshte mode dhe duket me i vevante dhe me i ngrohte.
Fare papritur ne na shkon ne mendje pyetja: a mundet qe nje homoseksual te kthehet ne normal?
Kthimi ne normal eshte shume i veshtire.Vetem kur personi ka deshire te madhe dhe konsultohet me psikologe dhe psikiater mundesia per tu kthyer eshte 70%.Megjithate dhe pas kthimit disa vazhdojne me keto sjellje.Ne fund te fundit nuk kemi pse shqetesohemi per orientimin seksual. Te gjithe jemi qenie seksuale pavaresisht orientimit seksual qe kemi, me gjinine e kundert ose te njejte.
Pse gjithe kjo rritje?
- Sepse sot homoseksualet kane dale nga dollapi dhe kerkojne te drejtat e tyre.
- Sepse homoseksualismi duket sikur eshte mode dhe duket me i vevante dhe me i ngrohte.
Fare papritur ne na shkon ne mendje pyetja: a mundet qe nje homoseksual te kthehet ne normal?
Kthimi ne normal eshte shume i veshtire.Vetem kur personi ka deshire te madhe dhe konsultohet me psikologe dhe psikiater mundesia per tu kthyer eshte 70%.Megjithate dhe pas kthimit disa vazhdojne me keto sjellje.Ne fund te fundit nuk kemi pse shqetesohemi per orientimin seksual. Te gjithe jemi qenie seksuale pavaresisht orientimit seksual qe kemi, me gjinine e kundert ose te njejte.
Vizitor- Vizitor
Re: Homoseksualizmi
Tė jesh homoseksual nuk ėshtė krim, ėshtė njė e veēantė qė duhet respektuar brenda normave tė caktuara. Nė bazė tė kėrkimeve tė ndryshme qė janė realizuar nė fushen e gjenetikes, ėshtė vertetuar se disa individė lindin me defekte gjenetike tė cilat lidhen drejtpėrdrejtė me identitetitin e tyre tė ardhshėm seksual. Me pak fjalė pėr arsye tė ndryshme ata/ato nuk janė tė aftė tė kryejne maredhenie seksuale me njė heteroseksual.
Natyrisht, askush nuk do tė dėshironte tė kishte njė fėmijė, vėlla apo motėr homoseksual dhe sigurisht flas nė nivelin personal. Por kjo nuk do tė thotė se edhe ata qė janė duhet tė denohen, diskriminohen dhe pėrbuzen nė ēdo aspekt. Tė gjithė jemi njerėz, dhe pėrpara syve tė Zotit jemi tė barabartė. Vendet islame, kan njė qėndrim krejt tė veēant pėrball kėtyre individėve. Nė bazė tė Kuranit homoseksualizmi konsiderohet si mėkat fatal ēka unė ēndroj pas kėsaj.
Homoseksualizmi ėshtė njė nga veprat mė tė shėmtuara qė ekzistojnė, cilėsi shumė e keqe, gjė qė e bėn tė vdesė turpi, e asgjėson moralin, e shkatėrron zemrėn, ėshtė njė invazion ndaj natyrshmėrisė qė Allahu i Lartėsuar e ka krijuar, ėshtė njė krim nga i cili janė tė pastėr edhe kafshėt.
Pėr tu trajtuar ky fenomen nė aspektin mjeksor apo edhe nė fusha tė tjera, atė psikologjik e social, duhet tė posedojmė njė profesionalizėm nė kėto fusha, prandaj unė nuk do tė ndalem shumė nė kėtė pikė, por vetėm dėshiroj tė theksoj se homoseksualizmi ėshtė i rrezikshėm pėr njeriun, si pėr veten e tij, por edhe pėr shoqėrinė. Pėr tė kuptuar mė mirė rrezikshmėrinė qė e ka homoseksualizmi e sjellim kėtė informatė se nė vitin 1983 u zbulua HIV qė ėshtė pėrgjegjės pėr SIDA-n, sindromin e imuno-deficiencės sė fituar.Kjo sėmundje, qė tanimė pothuajse e njohur te tė gjthė sa e rrezikshme ėshtė dhe e pashėrueshme pėr momentin, pėr herė tė parė ėshtė indentifikuar tek burrat homoseksualė nė Amerikė.
Natyrisht, askush nuk do tė dėshironte tė kishte njė fėmijė, vėlla apo motėr homoseksual dhe sigurisht flas nė nivelin personal. Por kjo nuk do tė thotė se edhe ata qė janė duhet tė denohen, diskriminohen dhe pėrbuzen nė ēdo aspekt. Tė gjithė jemi njerėz, dhe pėrpara syve tė Zotit jemi tė barabartė. Vendet islame, kan njė qėndrim krejt tė veēant pėrball kėtyre individėve. Nė bazė tė Kuranit homoseksualizmi konsiderohet si mėkat fatal ēka unė ēndroj pas kėsaj.
Homoseksualizmi ėshtė njė nga veprat mė tė shėmtuara qė ekzistojnė, cilėsi shumė e keqe, gjė qė e bėn tė vdesė turpi, e asgjėson moralin, e shkatėrron zemrėn, ėshtė njė invazion ndaj natyrshmėrisė qė Allahu i Lartėsuar e ka krijuar, ėshtė njė krim nga i cili janė tė pastėr edhe kafshėt.
Pėr tu trajtuar ky fenomen nė aspektin mjeksor apo edhe nė fusha tė tjera, atė psikologjik e social, duhet tė posedojmė njė profesionalizėm nė kėto fusha, prandaj unė nuk do tė ndalem shumė nė kėtė pikė, por vetėm dėshiroj tė theksoj se homoseksualizmi ėshtė i rrezikshėm pėr njeriun, si pėr veten e tij, por edhe pėr shoqėrinė. Pėr tė kuptuar mė mirė rrezikshmėrinė qė e ka homoseksualizmi e sjellim kėtė informatė se nė vitin 1983 u zbulua HIV qė ėshtė pėrgjegjės pėr SIDA-n, sindromin e imuno-deficiencės sė fituar.Kjo sėmundje, qė tanimė pothuajse e njohur te tė gjthė sa e rrezikshme ėshtė dhe e pashėrueshme pėr momentin, pėr herė tė parė ėshtė indentifikuar tek burrat homoseksualė nė Amerikė.
Vjollca- Anėtarė
- Lokacioni: Kosovė
Postime: 260
Kyējet nė forum: 5433
Regjistruar mė: 16/11/2007
Profesioni: Juriste
leckat me te ndyra ne shoqeri jane ky grup

shaban cakolli- Anėtarė i Avancuar
- Lokacioni: Gjermani
Postime: 2796
Kyējet nė forum: 7239
Regjistruar mė: 11/06/2007
Megjithate nuk eshte diqka e re. Ekziston qe moti, vetem jo ne kete mase dhe kaq hapur sa sot.
Une per vete deri vone nuk i kam kuptu keta fare marifetet-homoseksualat. Deri sa me rastisi te lexoje nje leter ( dashurie) ne mes te nje "qifti" te ndar te dy meshkujve. Perderisa e lexoja edhe u habita edhe me vinte me qesh! Sepse asnje femre nuk kam mundur t'ja shpreh ndjenjat ne ate menyre me kaq zemer ( edhe nese kam ndjer diqka) sikurse ai atij ( mashkulli-mashkullit)!
Une per vete deri vone nuk i kam kuptu keta fare marifetet-homoseksualat. Deri sa me rastisi te lexoje nje leter ( dashurie) ne mes te nje "qifti" te ndar te dy meshkujve. Perderisa e lexoja edhe u habita edhe me vinte me qesh! Sepse asnje femre nuk kam mundur t'ja shpreh ndjenjat ne ate menyre me kaq zemer ( edhe nese kam ndjer diqka) sikurse ai atij ( mashkulli-mashkullit)!

Adonisi- Anėtarė
- Lokacioni: Ne zemer te shqiptaris
Postime: 971
Kyējet nė forum: 4800
Regjistruar mė: 03/12/2008
Ne kete fenomen nuk bejne perjashtim femrat nga 4 femra 3 imagjinojne seksin me te njejten gjini.
Vizitor- Vizitor
Une jam kunder ketij fenomeni. Zoti kur krijoji njeriun ai krijoji Adamin dhe Even e jo Adamin e Ramadanin !!!?????

veronika- Anėtarė
- Lokacioni: Ferizaj
Postime: 31
Kyējet nė forum: 4101
Regjistruar mė: 28/08/2008
Zoti gaboi Veronika, sepse nuk e njihte ne ate kohe kundershtarin e tij. Me vone u shfaq.Shume e lehte te shprehemi Zoti ka krijuar femren e mashkullin, sepse femra e mashkulli sot po krijojne te kunderten.
Vizitor- Vizitor
veronika shkruajti:Une jam kunder ketij fenomeni. Zoti kur krijoji njeriun ai krijoji Adamin dhe Even e jo Adamin e Ramadanin !!!?????
Veronika e perkra apo jo shprehjen " njeriu mendon, zoti urdheron"?

Adonisi- Anėtarė
Une mendoj se Homoseksualizmi ose per me teper orientimi seksual percaktohet nga disa faktore biologjike (ne nivel hormonal dhe gjenetik). Dicka qe ndoshta formohet qe ne moshe te re.
Semundje?? nuk do ta emertoja te tille, thjesht dicka ndryshe. Eshte nje dallim qe shfaqet qe ne adoleshente, me perpara sesa eksperincat seksuale. pavarsisht se shoqeria gjithmon ka diktuar paragjykime per te tille njerz duke i qujtuar mendersiht te semure. Sot Psikologjia nuk e njeh Homoseksualizmin si semundje. Ekzistojne gjithashtu disa "Conversion therapies" per nje ri-orinetim seksulat te mundshem megjithate efikasiteti i tyre ngelet i diskutueshem.
Nje mashkull eshte krijuar per te qene me nje femer dhe anasjelltas !
Dikush mund te thoje " Cfare te drejte kemi neve te nderhyjme ne preferencat e dikujt tjetri ". Une po them : "Cfare te drejte kemi neve te ndryshojme ligjet e jetes " !!!!! mendoheni kete gje !
Homoseksualizmi eshte jashte natyrores, megjithate nuk do e trajtoja si nje problem jetesor. As nuk do i denoja, pak e kane denuar veten ata me preferencen e tyre?
Semundje?? nuk do ta emertoja te tille, thjesht dicka ndryshe. Eshte nje dallim qe shfaqet qe ne adoleshente, me perpara sesa eksperincat seksuale. pavarsisht se shoqeria gjithmon ka diktuar paragjykime per te tille njerz duke i qujtuar mendersiht te semure. Sot Psikologjia nuk e njeh Homoseksualizmin si semundje. Ekzistojne gjithashtu disa "Conversion therapies" per nje ri-orinetim seksulat te mundshem megjithate efikasiteti i tyre ngelet i diskutueshem.
Nje mashkull eshte krijuar per te qene me nje femer dhe anasjelltas !
Dikush mund te thoje " Cfare te drejte kemi neve te nderhyjme ne preferencat e dikujt tjetri ". Une po them : "Cfare te drejte kemi neve te ndryshojme ligjet e jetes " !!!!! mendoheni kete gje !
Homoseksualizmi eshte jashte natyrores, megjithate nuk do e trajtoja si nje problem jetesor. As nuk do i denoja, pak e kane denuar veten ata me preferencen e tyre?
mendimi i juaj znj.klea ne kete teme eshte mjaft domethenes dhe me pelqeu shume.

shaban cakolli- Anėtarė i Avancuar
- Lokacioni: Gjermani
Postime: 2796
Kyējet nė forum: 7239
Regjistruar mė: 11/06/2007
homoseksualizmi mendoj qe duhet te asgjesohet, arsye esht se neve si fe nuk na takon qe ne shoqrin ton te ket ksi lloj karaktere.
se ZOTI kur e ka krijuar ADEMIN dhe HAVEN ka mundur ti krijoj te2 meshkuj ose femra mir po ZOTI i ka kriju si 2gjini te kunderta, per tu zgjeruar bota dhe fal ZOTIT qe i ka kriju 2gjini te kunderta bota i ka mbi 5 000 000 000 banor.
po sikur te ishin mbi gjysa homoseksuala sa Do te shtohej nr i banorve andaj jam kunder keti karakteri njerzor.
ne vendet e evropes ki fenomen esht i pranuar mir po tek ne asesi un keshtu mendoj se sidomos tek neve shqipetaret asesi te pranohet ky fakt...
MENDIMI IM PERSONAL
se ZOTI kur e ka krijuar ADEMIN dhe HAVEN ka mundur ti krijoj te2 meshkuj ose femra mir po ZOTI i ka kriju si 2gjini te kunderta, per tu zgjeruar bota dhe fal ZOTIT qe i ka kriju 2gjini te kunderta bota i ka mbi 5 000 000 000 banor.
po sikur te ishin mbi gjysa homoseksuala sa Do te shtohej nr i banorve andaj jam kunder keti karakteri njerzor.
ne vendet e evropes ki fenomen esht i pranuar mir po tek ne asesi un keshtu mendoj se sidomos tek neve shqipetaret asesi te pranohet ky fakt...
MENDIMI IM PERSONAL
Genci-fr- Anėtarė
- Lokacioni: kosov
Postime: 469
Kyējet nė forum: 3770
Regjistruar mė: 02/06/2009
Profesioni: ekonomist
Homoseksualizmi veq po behet sot edhe me gjinit e kunderta cdo dite edhe ne dashuri po kerkohet dicka e re keshtuqe nuk duhet te jemi te befasuar. E drejte e individit eshte te zgjedhe cfar deshiron. Personalisht nuk e pranoj si vendim te menqur dhe per mua eshte e barabart me boten shtazore (ketu po ofendoj kafshet sepse ato kete nuk e bejne por nuk po gjej shprehje tjeter si ta quaj).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rrespektoni rregulloren * Rrespektoni stafin * Rrespektoni anėtarėt tjerė * Shiqoni temat para se tė hapni njė tė re, mos hapni tema tė dyfishta * Pėrmbaju temave * JO Politikė nė kėtė forum * Mos ofendoni anėtarėt dhe stafin * Adminet dhe Moderatorėt duhet rrespektuar dhe vendimet e tyre janė tė prera* Antarėt e Stafit kanė tė drejtėn tė fshijnė, redaktojnė, lėvizin ose mbyllin tema tė caktuara (pa paralajmėrim) qė shkelin rregullat e forumit. Stafi do tė pėrpiqet tė krijojė njė atmosferė sa mė tė kėndshme nė forum, duke mos lejuar ofendimet dhe fjalorin e pahijshėm.Por duhet ta keni parasysh se ėshtė e pamundur qė tė vėrehen dhe tė modifikohen tė gjitha mesazhet. Tė gjitha postimet e postuara kėtu shprehnin kėndvėshtrimin e autorit dhe jo tė stafit tonė (pėrveq ne rastet kur autor ėshtė ndonjėri nga stafi). *Ju faleminderit !
genci-fr shkruajti:homoseksualizmi mendoj qe duhet te asgjesohet, arsye esht se neve si fe nuk na takon qe ne shoqrin ton te ket ksi lloj karaktere.
MENDIMI IM PERSONAL
Genci jo vetem ty apo te tjereve qe jane musliman, por asnje njeriu, te ciles do fe, nuk i shkojne ne favore keta njerez ( homoseksualat).
Genci, pse nuk jeni ju personalisht homoseksual? Mendon se njeriu me deshire behet homoseksual? Une mendoj se njeriu lind i atille ( ka probleme me kromozome) ose behet me vone, por as ne rastin e pare, e as ne te dytin nuk duhet nuk ka faj ai.

Adonisi- Anėtarė
Adonisi- ne vendet tjera eshte me e pranueshme ky karakter se sa tek ne, tek neve edhe i diskriminojn njerzit me karakter te till.
Genci-fr- Anėtarė
- Lokacioni: kosov
Postime: 469
Kyējet nė forum: 3770
Regjistruar mė: 02/06/2009
Profesioni: ekonomist
Kjo ndodh pasi shfaqja e homesksualve ka qene e nje mase me te madhe dhe gjithmone kane kerkuar te njihen te drejtat e tyre.Ata e kane shfaqur prirjen e tyre seksuale, ndodhta me ndrojtje por ama kane pasur guxim ta bejne.Ndryshojne dhe kulturat.
Vizitor- Vizitor
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi

» Rregullimi i sfondit ne kutine e postimeve !
» Rregullimi i Widgets-ve
» Sfondi i fundit te faqes
» Rregulloje dukjen e Legjendes !
» Fshihe informacionin me poshte ...
» Rregulloni pamjen e mesazheve ne faqen kryesore te forumit !
» Fshihe kutin e kerkimeve (search box)
» Rregulloni kutin e Kėrkimeve ( Search box ) sipas shijes suaj !
» Sfonde per background te menus
» Rregulloje Sfondin e forumit tuaj !
» CSS to customize the header for phpbb3
» Gjithmonė
» Dua te Them..
» Kenaqem kur...
» Njeriu me i vecante qe keni njohur?
» Seksi me partnerin e dashur ndryshon trurin
» Deshira momentit...
» Durimi
» Pagjumsia pse shkaktohet?