Shqiptaret ne mergim

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Shqiptaret ne mergim

Mesazh nga Vizitor prej Fri 10 Jul 2009, 12:25 pm

Prej shume kohesh, per shkaqe te ndryshime, politike dhe ekomike-sociale shqiptaret kane emigruar.Kane lene nje pjese te vetes se tyre ne token meme dhe jeten po e ndertojne ne toke te huaj.Vizitat ne vendin e tyre nuk mungojne, por ju duket vetja si mysafyre dhe te veshtire e kane te kuptojne realitetin qe kane lene mbrapa.Disave nuk ju ka ikur deshira te kthehen dhe ta vazhdojne jeten aty nga ku u larguan, po ka dhe shume te tjere qe prespektiven per te ardhmen e shohin ne vendin ku ata kane emigruar.

Vizitor
Vizitor

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Shqiptaret ne mergim

Mesazh nga Kle@Love prej Wed 02 Dec 2009, 11:06 pm

E rrespektuara ARLA te falenderoj per kete teme

un jam nje njeri qe kam lene atdheun qe e vogel edhe po te them pak nga historia ime qe nuk me vjen turp ta tregoj ne shqiperi nuk kishim mundesi te jetonim sepse per njerez qe kan perjetuar varferine si e kam perjetuar une kur kam qene femi nuk besoj se harrohet kollaj prandaj jemi ne atdhe te huaj edhe mundohemi ta kalojme duke punuar edhe duke ncjerrur buken e gojes per te jetuar sa me mire edhe per ti dhene jetes nje fund te lumtur edhe nje jete me te shijuar ,,ja pse deshira e madhe te kthehen njerezit prap kan frik vetem varferine e gjera te tjera qe tani spo i them po ka shum gjera qe populli nuk don te kthehet

Kle@Love
Super Anėtarė
Super Anėtarė

Lokacioni Lokacioni: Durres
Gjinia Gjinia: Female
Postime Postime: 6772
Poenat Poenat: 10607
Regjistrimi Regjistrimi: 15/01/2009
Profesioni Profesioni: Arkitekte
Sh. e Horoskopit Sh. e Horoskopit: Cancer

http://www.klealove.com

Re: Shqiptaret ne mergim

Mesazh nga Te-Li prej Tue 05 Jan 2010, 1:39 pm

Mėrgimi eshte plaga me e rende e mergimtarit, ne trojet shqiptare lindi si rruge e imponuar qofte e regjimeve apo edhe qeverive te njepasnjeshme qe vinin me kohen...!

Kosovaret heret e morren kete rruge si pasoje e regjimit komunisto-titist te ish jugosllavise fashiste, rruge kjo e cila u trashegua edhe pas vdekjes se titos, regjimi i diktatorit millosheviq beri qe shqiptaret kurre t'mos ndalen s'e merguari, me peresion e dhune, me metodat me te flliqura beri qe sa me teper shaiptare te Kosoves t'i braktisin trojet e tyre..., lufta perfundoj dhe shqiptaret realizuan disa te drejta qe nuk i kishin ndonjehere me pare megjithekete problemin e rruges se zezė te mergimit nuk e zgjodhen as qeverite e njepasnjeshme te kosovareve/se shqiptare nuk jane me perderisa ashtu u thot kushtetuta e tyre/, 10 vite pas luftes si pasoje e te ardhurave qe jane me te vogla se sa te disa shteteve afrikane banoret e kosoves edhe sot mergojne, ata ne kerkim te nje jete me te mire edhe ngelin rrugeve dhe lumejve fatkeq te shteteve te ballkanit, per ta permbyllur kete qe e fillova e them troē se perderisa lulezon korrupcioni ne Kosove, ajo do boshatiset edhe me tej...!

Pse te kthehem ne Kosove dhe te investoj!!!???

Une isha kthyer dhe investova por kujt t'i ndihmosh, si te marresh nje pune a tender kur te korruptuarit dinin gjuhen e korrupcionit e jo gjuhen e vlerave dhe profesionalizmit, kthehesh, investon dhe deshton sepse shqiptaret perhere edhe gjate historise me shume e kane rrespektu te huajin se sa te vetin, prodhimet sllave pushtojne tregun me ēmime dhe ti ngel i zhgenjyer para vendasve ne ēdo lemi dhe fundi mbledh plaēkat dhe serish aty ku ka shtet e ligj!

Ne jeli shtet i ri dhe duhet shume per te bere por nje gje e di , thonin perderisa nuk vdes komunisti i fundit atje do kete pasoja nga e kaluara, sot thon ndrysh, hajnat qe dolen si kpurdhat pas shiut bashke me shume qeveritare barinje perderisa ulen ne at parlament kukull, kurre s'ka perparim.

Une jam pajtuar me fatin tim, nuk investoj atje ku nuk ka as mini-minisiguri.

Shendet

Te-Li
Anėtarė
Anėtarė

Lokacioni Lokacioni: Belgjikė
Gjinia Gjinia: Male
Postime Postime: 455
Poenat Poenat: 3169
Regjistrimi Regjistrimi: 27/09/2009

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit: