Jemi nacionalist?

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Jemi nacionalist?

Mesazh nga Vizitor prej Thu 07 Jan 2010, 10:31 am

Nuk u perpoqa te shkruaja disa rrjeshta per nacionalizmin, sepse mendova te di opinionin te drejteperdrejt nga ju.

Vizitor
Vizitor

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Jemi nacionalist?

Mesazh nga Ylliks prej Thu 07 Jan 2010, 12:22 pm

...e une iu fola e iu flas te gjitha rrymave hapur, sepse me pelqen te keme kunder rrymes edhe te ujit edhe iu kam folur hapur edhe nė vendet ma tė rrezikshme edhe ēuditėrisht nė fund asnjė reagim tė ashpėr nuk pata, sepse iu fola hapur e drejtė e me bindje kudo qė ishja nė Kosovė, e krejt Albani-shqipėri, nė Europė e Amerikė deri nė Florida, Kaliforni, Miēigan, e pėr Njujork aty ishja pjesėn ma tė madhe tė kohės...me ballista, zogista, enverista, titista, indipendentista, nolista, me nacionalista e internacionalista, demokrat e ''rrebelista'' nėpėr tubime 200 e deri nė 20.000 personave edhe para OKB-sė e brėnda saj edhe para Kapitol Hillit e Shtėpisė sė Bardhė edhe para miqve edhe para armiqve dhe krejve, tė gjithve iu fola hapur me fakte tė pakontestueshme! Bile krejt problemi ishte (edhe pak ėshtė mjerisht) mes nacionalistėve e internacionalistėve, ku gjithkund iu fola hapur shkurt e shqip: NACIONALIST= KOMBĖTAR, INTERNACIONALIST= NDĖRKOMBĖTAR -

1. Nacionalist - shqiptar, anglez, amerikan, gjerman, francez...shqiptar me Perėndimin (si pėrkufizim politik).

2. Internacionalist - shqiptar, serv, rumun, rus, kinez, kubanez, gabel e tė gjith proletarėt e botės mbarė (proletar, qė nuk ka asgjė tė veten veē kėmishen nė trup) pra, shqiptar me Lindjen (si pėrkufizim politik).

Tash zgjedh e mbledh, kush je e kujt i takon!

[b]

Edituar pėr herė tė fundit nga Ylliks nė Fri 08 Jan 2010, 1:05 pm, edituar 1 herė gjithsej (Reason for editing : teknike)

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Lokacioni Lokacioni: USA
Gjinia Gjinia: Male
Postime Postime: 735
Poenat Poenat: 3994
Regjistrimi Regjistrimi: 21/11/2008

Mesazh nga Ylliks prej Fri 08 Jan 2010, 1:03 pm

he po heshtni...?;)

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Besi prej Fri 08 Jan 2010, 2:09 pm

Hitleri ishte nacionalist apo internacionalist Z.Ylliks?

Besi
Anėtarė
Anėtarė

Postime Postime: 1363
Poenat Poenat: 3878
Regjistrimi Regjistrimi: 20/11/2009
Sh. e Horoskopit Sh. e Horoskopit: Sagittarius

Mesazh nga Ylliks prej Fri 08 Jan 2010, 5:14 pm

ai racist

po ti cka je?

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Besi prej Fri 08 Jan 2010, 5:27 pm

Ne kete kontest siē e moret ju,jam RACIST.Ne te kunderten nacionalist i kuq...
Po ju?

Besi
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Ylliks prej Fri 08 Jan 2010, 8:48 pm

po nacionalist i kuq... tre pikat, cfare?

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Besi prej Tue 12 Jan 2010, 7:58 pm

N'kofsh bektesh mere vesh.

Besi
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Ylliks prej Tue 12 Jan 2010, 8:19 pm

bekteshi nuk eshte i kuq, po nuk je ti bektesh

ketu nuk kemi qit-qat, po te shprehesh per themen...

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Ylliks prej Tue 12 Jan 2010, 8:22 pm

Besi shkruajti:Ne kete kontest siē e moret ju,jam RACIST.Ne te kunderten nacionalist i kuq...
Po ju?

nuk duhej ta thoje se je rracist... as ka nacionalist te kuq e te verdhe, por thjeshte - kombetar!

Mund te shprehesh ma gjate...

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Besi prej Tue 12 Jan 2010, 8:35 pm

Ylliks shkruajti:bekteshi nuk eshte i kuq, po nuk je ti bektesh

ketu nuk kemi qit-qat, po te shprehesh per themen...

Nese une apo dikush tjeter shprehim mendimet tona me dy-tre fjale per njeren apo tjetren tem,kjo nuk nenkupton se po bejm qit-qat.Ka shume tema ne te cilet mjafton te shprehim mendimet tona me dy-tre fjale,por jo te zakonshme dhe monotone.
Lexova shkrimin tend te gjat dhe me erdhi ne mend ajo pyetje per Hitlerin ne menyre qe te shkruajm me shume se ka dy-tre fjale,por ju mu pergjigjet shume "gjate" dhe une vazhdova ashtu...

Besi
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Besi prej Tue 12 Jan 2010, 8:39 pm

Ylliks shkruajti:
Besi shkruajti:Ne kete kontest siē e moret ju,jam RACIST.Ne te kunderten nacionalist i kuq...
Po ju?

nuk duhej ta thoje se je rracist... as ka nacionalist te kuq e te verdhe, por thjeshte - kombetar!

Mund te shprehesh ma gjate...

A mund te thuash se te gjithe shqiptart qe kan qen kombetar deri me sot,qe te gjithe kan qen te njejte? Jo.Sepse dikush prej tyre ka qen racist edhe kombetar,dikush fanatik ne fe por edhe kombetar,dikush tolerant dhe kombetar, dikush nacionalist i kuq dhe kombetar.
E une,jam nacionalist (Hitlerian) ne disa pikpamje dhe poashtu,nacionalist i kuq.

Besi
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Genci-fr prej Wed 13 Jan 2010, 8:55 pm

Z.YLLKS shum pahe morr guxim te flasesh per kete tem dhe ne kete menyr te injorimit per shoqerin e forumit andaj trego respekt per forumistet si dhe jep sqarim me te kapshem per njerzit sepse nuk mendoj qe je nje njeri shum i perpikt te injorosh ketu...

Genci-fr
Anėtarė
Anėtarė

Lokacioni Lokacioni: kosov
Postime Postime: 453
Poenat Poenat: 3438
Regjistrimi Regjistrimi: 02/06/2009
Profesioni Profesioni: ekonomist
Sh. e Horoskopit Sh. e Horoskopit: Capricorn

Mesazh nga Ylliks prej Thu 14 Jan 2010, 12:46 pm

genci-fr shkruajti:Z.YLLKS shum pahe morr guxim te flasesh per kete tem dhe ne kete menyr te injorimit per shoqerin e forumit andaj trego respekt per forumistet si dhe jep sqarim me te kapshem per njerzit sepse nuk mendoj qe je nje njeri shum i perpikt te injorosh ketu...

dikush injoron vetveten, se i dieg miza. Ketu eshte mjafte e kjarte, e ma mire te thot: jam nacionalist kuqezi.

shkurt e shqip: NACIONALIST= KOMBĖTAR, INTERNACIONALIST= NDĖRKOMBĖTAR -

1. Nacionalist - shqiptar, anglez, amerikan, gjerman, francez...shqiptar me Perėndimin (si pėrkufizim politik).

2. Internacionalist - shqiptar, serv, rumun, rus, kinez, kubanez, gabel e tė gjith proletarėt e botės mbarė (proletar, qė nuk ka asgjė tė veten veē kėmishen nė trup) pra, shqiptar me Lindjen (si pėrkufizim politik).

Tash zgjedh e mbledh, kush je e kujt i takon!

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Vizitor prej Thu 14 Jan 2010, 1:33 pm

Nuk ka nacionalist shqipetare, ndoshta kjo ndodh sepse nuk gjejne arsye dhe llogjike te shendoshe.Te jesh nacionalist i vertet do diplomaci e burreri dhe perderisa keto te dyja mungojne , cfare na ngelet te jemi?

Tek ne diktatura komuniste duhej te kishte zgjatur per 300 vite me radhe per te modifikuar gjeneratat, karakteristikat gjenetike te ketij populli primitiv e dhi e zgjebesur me bishtin perpjete.Po cfare te bejme derisa te adhuroni Ameriken do keni te tjere sovrane.
Nuk jam nacionaliste e as nuk dua te ve koken ne hanxhare per njerez pa moral, pa dinjitet e zhuls ne shpirt.

Pak me lart eshte permendur Hitleri dhe ai ka qene vec nje i semure qe u rrit me urrejtjen per hebrenjte sepse nje hebre i kishte perdhunuar gjyshen.

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Ylliks prej Thu 14 Jan 2010, 1:50 pm

arla shkruajti:Nuk ka nacionalist shqipetare, ndoshta kjo ndodh sepse nuk gjejne arsye dhe llogjike te shendoshe.Te jesh nacionalist i vertet do diplomaci e burreri dhe perderisa keto te dyja mungojne , cfare na ngelet te jemi?

Tek ne diktatura komuniste duhej te kishte zgjatur per 300 vite me radhe per te modifikuar gjeneratat, karakteristikat gjenetike te ketij populli primitiv e dhi e zgjebesur me bishtin perpjete.Po cfare te bejme derisa te adhuroni Ameriken do keni te tjere sovrane.
Nuk jam nacionaliste e as nuk dua te ve koken ne hanxhare per njerez pa moral, pa dinjitet e zhuls ne shpirt.

Pak me lart eshte permendur Hitleri dhe ai ka qene vec nje i semure qe u rrit me urrejtjen per hebrenjte sepse nje hebre i kishte perdhunuar gjyshen.

Kjo eshte nje deklarate e hapur, qe mund ta bej vetem nje i huaj e kundershqiptar, qe i kruhet per komunizmin ku arla thot: '' Tek ne diktatura komuniste duhej te kishte zgjatur per 300 vite me radhe per te modifikuar gjeneratat, karakteristikat gjenetike te ketij populli primitiv e dhi e zgjebesur me bishtin perpjete.Po cfare te bejme derisa te adhuroni Ameriken do keni te tjere sovrane. ''dhe pergjitheson gjith kombin! Vetem analizoni mendimet! Sikur te kishte qene keshtu si thua ti, vertet nuk do te kishte askund shqiptar!

Po, ja qe ka shqiptar dhe do te kete Shqiperi tok Kosove e Albani! ;)

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Vizitor prej Thu 14 Jan 2010, 1:55 pm

Ylliks mos ju valle me ate postim tuajin te pare treguat qe jeni nacionalist? Apsolutisht jo.Nacionalist eshte ai qe gjen nje arsye per te qene dhe ju po kerkoni nje arsye per tu bere me fjale, ndersa une e kam thene me deklarate hapur pse nuk jam.

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Vizitor prej Thu 14 Jan 2010, 2:02 pm

Ku eshte ky nacionalizem kur shpalosni flamurin amerikan, armikun e gjithe popujve.Kur na flitet me aq adhurim per te,po shqiptarit nuk i ka pasur hije te lere vatanin e te iki te behet nje pseudo intelektual ne dhe te huaj.Hap faqet e historise e shih cfare ka qene ky vend ne cafre eshte shenderruar.Ta thone ato cfare ishte nacionalizmi per shiptaret.
Po cfare te bejme qe nuk jetoi 500 vjet ai burre qe solli komunizmin

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Ylliks prej Thu 14 Jan 2010, 2:04 pm

arla shkruajti:Ylliks mos ju valle me ate postim tuajin te pare treguat qe jeni nacionalist? Apsolutisht jo.Nacionalist eshte ai qe gjen nje arsye per te qene dhe ju po kerkoni nje arsye per tu bere me fjale, ndersa une e kam thene me deklarate hapur pse nuk jam.

Nese ti nuk je as mund te jeshe, mos pergjithso kombin, si ''dhi e zgjebosur me nishtin perpjet'' thenie komuniste qe te kruhet per te. Ti qellimisht ngase nuk mund te jeshe nacionaliste-kombetare, provokove me kete theme A JEMI NACIONALISTE dhe gjona nuk deshe te prononcohesh, shkrove veq dy rreshta!

Kur ti e thua hapur deklaron se nuk je, ''dhi e zgjebosur me bisht perpjete'' mos i fut gjith kombin ne lecken tende, e prite komunizmin edhe per 300 vjet ta gjeneroj gjenetiken!

Ti vet u deklarove se je nen piken 2:

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Ylliks prej Thu 14 Jan 2010, 2:12 pm

arla shkruajti:Ku eshte ky nacionalizem kur shpalosni flamurin amerikan, armikun e gjithe popujve.Kur na flitet me aq adhurim per te,po shqiptarit nuk i ka pasur hije te lere vatanin e te iki te behet nje pseudo intelektual ne dhe te huaj.Hap faqet e historise e shih cfare ka qene ky vend ne cafre eshte shenderruar.Ta thone ato cfare ishte nacionalizmi per shiptaret.

Jam ne zemer te Kosoves, e jo ne dhe te huaj!

Ketu nuk flitet per shpalosje flamujsh, por per atdhetarizem e nacionalist-kombetar, e ti pri te vij ''ai burre qe solli komunizmin'', se nuk ke faj, te humbi ahengu proletar, e tash do te vuani nen shtyllen e demokracise, si fuqi e popullit, e jo e nje elite te zgjebosur moskovite staliniste!

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Ylliks prej Thu 14 Jan 2010, 2:13 pm

Ne te kunderten, ti tenton ta besh edhe kete forum - komunist, per hire t; atij ''burri'' tend!

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Vizitor prej Thu 14 Jan 2010, 2:18 pm

Gabon nese do vazhdosh te ndjekesh rrugen e ngritjeve te ketij kurthi.Une flas hapur madje aq hapur sa tronditet e verteta sepse hilet shkrijne nen kepucet e mia.

Nese ky forum per ty ngjan si komunist ti e gjen veten shume mire tek ky.

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Ylliks prej Thu 14 Jan 2010, 2:27 pm

arla shkruajti:Gabon nese do vazhdosh te ndjekesh rrugen e ngritjeve te ketij kurthi.Une flas hapur madje aq hapur sa tronditet e verteta sepse hilet shkrijne nen kepucet e mia.

Nese ky forum per ty ngjan si komunist ti e gjen veten shume mire tek ky.

Une nuk e hapa kete theme, por ti e hape kurthin tend me vetem dy rreshta, si kurth, por nuk bie asnje mendje e ndritur shqiptare ne kurthin tend, sepse po ajo Amerika me 1912 Wilsoni ta aprovoi shtetin shqiptar, se vertet do kishe mbetur ''dhi e zgjebosur me bisht perpjete''! Nese per ty Amerika eshte ''armiku i te gjith popujve'' sic thua ti, ajo eshte mikja e shqiptareve!

Ti paske pasur dert, qe formove kurthin me vetem dy rreshta!!!;)

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Ylliks prej Thu 14 Jan 2010, 2:30 pm

arla shkruajti:Ku eshte ky nacionalizem kur shpalosni flamurin amerikan, armikun e gjithe popujve.Kur na flitet me aq adhurim per te,po shqiptarit nuk i ka pasur hije te lere vatanin e te iki te behet nje pseudo intelektual ne dhe te huaj.Hap faqet e historise e shih cfare ka qene ky vend ne cafre eshte shenderruar.Ta thone ato cfare ishte nacionalizmi per shiptaret.

Qe cfare kahje i jep ti forumit tone?!!!

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Te-Li prej Thu 14 Jan 2010, 7:13 pm

pas ketyre debateve kete teme pa asnje koment e mbylla!
ju flm ne mirekuptim

Te-Li
Anėtarė
Anėtarė

Lokacioni Lokacioni: Belgjikė
Postime Postime: 455
Poenat Poenat: 3172
Regjistrimi Regjistrimi: 27/09/2009

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit: