Cfare mendoni per paragjykimet qe ju bejne njerezit dhe si duhet te sillesh ndaj tyre?

Faqja 1 e 2 1, 2  Next

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Cfare mendoni per paragjykimet qe ju bejne njerezit dhe si duhet te sillesh ndaj tyre?

Mesazh nga Qaza prej Sun 24 May 2009, 1:28 am

i am sorry Qdo njeri i cili paragjykon dikan per nje veper,qfardo qofte ajo, dhe pasi te kuptohet realiteti ai qe ka paragjykuar duhet te kerkoj falje morale.

Qaza
Anėtarė
Anėtarė

Lokacioni Lokacioni: Suedi ( Ku Respektohet e Drejta Njerzore)
Gjinia Gjinia: Male
Postime Postime: 7
Poenat Poenat: 2986
Regjistrimi Regjistrimi: 24/05/2009
Profesioni Profesioni: Gazetarė
Sh. e Horoskopit Sh. e Horoskopit: Leo

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Cfare mendoni per paragjykimet qe ju bejne njerezit dhe si duhet te sillesh ndaj tyre?

Mesazh nga Vjollca prej Sun 24 May 2009, 2:27 am

Ėshtė e qartė se gjithė bota e rastėsishme i nėnshtrohet njė ligji e njė rregulli tė cilave ajo kurrė nuk mund tė mos i bindet. Edhe njeriu ėshtė i detyruar t'i nėnshtrohet nganjėhere paragjykimeve. Njeriu nė disa drejtime ėshtė i qeverisur, dhe kjo gjendje e tė qėnit i qeverisur nėnkupton medoemos ekzistencėn e njė qeverisėsi. Sepse njė karakteristikė e qenieve tė rastėsishme ėshtė varėsia dhe kjo varėsi ėshtė njė nevojė thelbėsore, pra duhet tė ekzistojė njė qenie e pavarur, pavarėsia e sė cilės ėshtė thelbėsore. Mbasi ėshtė shumė e veshtirė te sigurohet njė lloj i tillė i njerėzve atėhere e kemi llojin tjetėr tė paragjykuesve.
Si duhet tė sillemi ndaj tyre?
Kur vėrejmė ekzistencėn, shohim se botėt, ajo minerale, bimore, shtazore e njerėzore tė gjitha kanė nevojė pėr njė edukator. Njė gjė ėshtė e vėrtetė edhe pėr kafshėt: vėreni se kur kafsha stėrvitet, ajo zbutet dhe se njeriu, gjithashtu, po tė lihet pa edukim bėhet shtazarak e, pėr mė tepėr, po tė lihet nėn sundimin e natyrės bėhet edhe mė i ulėt se kafsha, ndėrsa, po tė edukohet bėhet engjėll.

Vjollca
Anėtarė
Anėtarė

Lokacioni Lokacioni: Kosovė
Gjinia Gjinia: Female
Postime Postime: 260
Poenat Poenat: 5118
Regjistrimi Regjistrimi: 16/11/2007
Profesioni Profesioni: Juriste
Sh. e Horoskopit Sh. e Horoskopit: Libra

Re: Cfare mendoni per paragjykimet qe ju bejne njerezit dhe si duhet te sillesh ndaj tyre?

Mesazh nga Ylliks prej Sun 24 May 2009, 6:22 am

A ka mundesi arla e vjollca, te jene i njejti person?<)

Ylliks
Anėtarė
Anėtarė

Lokacioni Lokacioni: USA
Postime Postime: 735
Poenat Poenat: 3994
Regjistrimi Regjistrimi: 21/11/2008

Mesazh nga Vizitor prej Sun 24 May 2009, 9:38 am

Ylliks shkruajti:A ka mundesi arla e vjollca, te jene i njejti person?<)

Me vjen mire qe ky hamendesim eshte shkruar pikerishte tek kjo teme.Ndoshta kjo vjen se qe te dyja ne po e theksoj qe te dyja ne[b]Diskutojme ne temat sociale-shoqerore.Vjollca ak identitetin e saj , arla te sajin.

Besoj se kam qene e qarte.
Respekte!

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Vjollca prej Sun 24 May 2009, 12:23 pm

Vjollca ka identitetin e saj, arla tė sajin
cig
Tė shtoj vetėm edhe ca fjalė. Kur i shohim qeniet me sy vėzhgues, vėrejmė se ato kufizohen nė tre lloje-domethėnė nė tėrėsi ato janė ose minerale, ose bimė, ose kafshė, dhe secila prej kėtyre tri klasave pėrmban specie. Njeriu ėshtė specia mė e lartė, sepse ai zotėron pėrsosuritė e tė gjitha klasave-dmth ai ka njė trup qė rritet e qė ndien. Veē qė ka pėrsosuritė e mineraleve, tė bimėve e tė kafshėve, ai zotėron gjithashtu njė shquarsi tė veēantė qė qeniet e tjera nuk e kanė-dmth pėrsosuritė intelektuale.Ai ka anėn shtazore si dhe anėn engjėllore, dhe qėllimi i njė edukatori ėshtė t'i stėrvitė karakteret njerėzore nė mėnyrė tė tillė qė aspekti i tyre engjėllor tė mposhtė anėn e tyre shtazore.

Vjollca
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Vizitor prej Sun 24 May 2009, 2:14 pm

Kam pa sy kureshtar te hedhin shikim zhbirues mbi mua, kam degjuar fjale nga persona indirekt per jeten time privatesine.Me kane lene nje pershtypje te hidhur, te cilen jam munduar ta rregulloj, por shume zera mbytin zerin e vertet kur flet ne te njejten kohe.Keshtu qe me kohen kam lene kohen si deshmimtar.Kam pare te arsyeshme qe privatesia im te ishte vetem ekzluzive e imja, por nuk ka ndodhur.Njoha pjekurine mes fjaleve te njerezve kureshtar duke respektuar vetveten dhe parimet.Per asnje moment nuk bej ballafaqime me bashkeshkruajtesit e mi, por ballafaqohem cdo dite me bagzahin kulturor te tyre.Nuk bej as perpjekjen me te vogel per ti ndryshuar kujt kendveshtrimin e tyre per mua , por dua veten me shume se njerezit virtual dhe respekti me ngelet per ju te dashur paragjykyes ose jo.Sjellja ime eshte neutrale ku falja qe ju bej shkruhet me shkronja ne dritehije .

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Besi prej Mon 08 Mar 2010, 2:29 am

Jo ne menyre te vrazhde,por ne ate menyre qe t'i le te kuptojne se jane duke paragjykuar dhe duhet te ndalen.Eshte normale te paragjykojne te tjeret per mua,perderisa nuk me njohin.Njejte sikurse edhe une ndodhem ne ate pozicion edhe paragjykoje per dike,dhe jo vetem une por cdo njeri ne kete bote,qe prej fillimit te jetes ne kete toke,paragjykon per tjetrin,dikush me shume e dikush me pak.

Besi
Anėtarė
Anėtarė

Postime Postime: 1363
Poenat Poenat: 3878
Regjistrimi Regjistrimi: 20/11/2009
Sh. e Horoskopit Sh. e Horoskopit: Sagittarius

Mesazh nga deti prej Mon 08 Mar 2010, 3:41 pm

Paragjykimet qe bejne njerezit per mua jane te mira dhe pozitive. Ky eshte paragjykimi im. E imja eshte vetem ti bind ata se kane te drejt.

deti
Administrator
Administrator

Postime Postime: 1923
Poenat Poenat: 6574
Regjistrimi Regjistrimi: 19/06/2007
Profesioni Profesioni: Ekonomist
Sh. e Horoskopit Sh. e Horoskopit: Pisces

Mesazh nga Kle@Love prej Mon 08 Mar 2010, 4:05 pm

Ne fillim i mersha per baze tani me rrin ora 12 edhe pse flasin ,,kush eshte mesuar me keto gjera kete puna ka gjith diten .

Kle@Love
Super Anėtarė
Super Anėtarė

Lokacioni Lokacioni: Durres
Postime Postime: 6772
Poenat Poenat: 10610
Regjistrimi Regjistrimi: 15/01/2009
Profesioni Profesioni: Arkitekte
Sh. e Horoskopit Sh. e Horoskopit: Cancer

http://www.klealove.com

Mesazh nga Vjollca prej Sat 27 Mar 2010, 10:52 pm

Paragjykimi ėshtė vendimi (i parakohshėm) i marrė nė mėnyrė tė pamenduar, qėndrim negativ ndaj njė personi apo grupi i cili bazohet nė fakte joobjektive.
Njerėzit tregojnė paragjykimet e tyre kur duhet tė formojnė ndonjė mendim pa njohjen e tė gjitha argumenteve. Kėto mendime mund tė jenė pėr racėn e dikujt, religjionin, apo prejardhjen etnike. Mund tė bazohen nė moshė, gjini, paaftėsi, apo nė bazė tė pasurisė dhe arsimimit. Rrėnja e tė gjitha paragjykimeve ėshtė frika dhe injoranca.

Vjollca
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Vizitor prej Sun 28 Mar 2010, 10:08 am

Meqense jetojme ne nje shoqeri demokratike fshehim faktin qe paragjykojme.Duam te bindim veten se nuk na bejne pershtypje ato qe thuhen rreth personalitetit tone, por rendesi ka qe punet tona te shkojne mbare.Po marr nje shembull,hap pc-ne, futem ne forum dhe cdo shkrim qe lexoj eshte nje hipokrizi e pashoqe.Nuk guxon ti japesh dikujt nje kritike, sygjerim , ose nje te vertet sepse do te thote "mos me paragjyko".Ketu kemi keqkuptime, une them ate qe ndiej dhe ate qe lexoj, nese ti me sjell argumenta te me provosh te kunderten atehere faji eshte i imi.Pra ne radhe te pare duhet te jesh nje qytetare i denje qe te besh dallimin mes paragjykimit dhe gjykimit.

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Kle@Love prej Wed 14 Apr 2010, 5:57 pm

Sme interesojne asgje per mua shumezohen ne 0 ata njerez

Kle@Love
Super Anėtarė
Super Anėtarė

Mesazh nga memaliaj prej Wed 14 Apr 2010, 5:59 pm

Klea.L shkruajti:Sme interesojne asgje per mua shumezohen ne 0 ata njerez

bravo klea Mad

memaliaj
VIP
VIP

Lokacioni Lokacioni: TIRANE
Postime Postime: 3030
Poenat Poenat: 5183
Regjistrimi Regjistrimi: 06/03/2008
Profesioni Profesioni: arkitekt
Sh. e Horoskopit Sh. e Horoskopit: Aquarius

Mesazh nga Kle@Love prej Wed 14 Apr 2010, 7:34 pm

ehe i shumezoj me 0 se nuk ma nin fare per paragjykimet per mua vallai

Kle@Love
Super Anėtarė
Super Anėtarė

Mesazh nga Kushtrimi2 prej Wed 14 Apr 2010, 10:37 pm

qka te them para gjukimet nuk jon reale po ketu ka persona si te lendojn ofendojn dhe prap je ti fajtor po me qudit pse ndodh kjo ku un me ata person as nuk jom pa as nuk kam shoqri as nuk ikom ofendu me asgjo dhe prap mundohen teme nonvlersojn pse pse pse

Kushtrimi2
Anėtarė i Avancuar
Anėtarė i Avancuar

Postime Postime: 1641
Poenat Poenat: 3833
Regjistrimi Regjistrimi: 18/02/2010

Mesazh nga Besi prej Wed 14 Apr 2010, 11:19 pm

arla shkruajti:Meqense jetojme ne nje shoqeri demokratike fshehim faktin qe paragjykojme.Duam te bindim veten se nuk na bejne pershtypje ato qe thuhen rreth personalitetit tone, por rendesi ka qe punet tona te shkojne mbare.Po marr nje shembull,hap pc-ne, futem ne forum dhe cdo shkrim qe lexoj eshte nje hipokrizi e pashoqe.Nuk guxon ti japesh dikujt nje kritike, sygjerim , ose nje te vertet sepse do te thote "mos me paragjyko".Ketu kemi keqkuptime, une them ate qe ndiej dhe ate qe lexoj, nese ti me sjell argumenta te me provosh te kunderten atehere faji eshte i imi.Pra ne radhe te pare duhet te jesh nje qytetare i denje qe te besh dallimin mes paragjykimit dhe gjykimit.

Me pak fjale keni thene shume.Edhe sikur te isha profesor i juaji,ne radhe te pare do ja ulja vetes noten nga 10 ne 6,dhe me pas ty do te jepja noten maksimale 10.

Respekt.

Besi
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Vizitor prej Thu 15 Apr 2010, 8:10 am

Klea.L shkruajti:Sme interesojne asgje per mua shumezohen ne 0 ata njerez

Te lumt motra ime e dashur edhe une pajtohem plotesisht me keto pak fjal por me shum vler dhe jo me kok lartesi
por motra ime esht shkoll se meson nga ata persona me shum se si jan
te pershendes perzemersisht

Vizitor
Vizitor

Paragjykimet e njeriut!

Mesazh nga Kle@Love prej Mon 17 May 2010, 8:02 pm

Shpesh here na ndodh te degjojme shum paragjukime sidomos ne virtualitet

duhet paragjukuar njeriu kur ti as qe e ke pare edhe as qe e ke njohur ne jeten tende

edhe pse paragjukohet ngsa vjen paragjukimi

bisedim te kendshem

Kle@Love
Super Anėtarė
Super Anėtarė

Mesazh nga Besi prej Tue 18 May 2010, 2:59 pm

Nje tem e ngjajshme,nese jo e njejte,ekzistone.Megjithate,po e them edhe njehere mendimin tim per paragjykimet.Paragjykimet ekzistojne qe moti dhe do te ekzistojne gjithnje.Vetem se ne kete shekull qe po e jetojme,me duket se i kan nderruar dmth.Paragjykim per mua eshte nese me rastis te pi nje kafe me nje person qe nuk e kam takuar asnjehere dhe gjate asaj kohe,personi ne fjale rri me shume ne heshtje dhe mban distanc.Dhe une paragjykoje per ate person se ishte njefare gjyse budalle,nuk dinte te fliste dhe ishte mendjemadh.Ky eshte tipik paragjykim.Sepse personi ne fjale mund te jete nga ata qe di shume edhe te jete i hapur dhe i qeshur,por ne ate rast,nuk e ka gjetur veten me mua,ose e ka parim qe kur rri me nje person per here te pare,te mbaj distance.
Shembuj te tjere per paragjykime ka sa te duash.Por une assesi s'mund ta quaj paragjykim nese dikush me thote mua se jam serioz dhe pak mendjemadh.Per kete ekzistojne faktet (postimet e mia) edhe pse askush nuk me njehe jashte forumit dhe nuk i duhet askujt qe t'me njehe jashte forumit per te dhene kete mendim.

Besi
Anėtarė
Anėtarė

Mesazh nga Gjimnazistja prej Tue 18 May 2010, 10:50 pm

Tema : "Cfare mendoni per paragjykimet qe ju bejne njerezit dhe si duhet te sillesh ndaj tyre" me temen:" Paragjykimet dhe njerezit" u bashkuan ne nje te vetme.

Gjimnazistja
Anėtarė i Avancuar
Anėtarė i Avancuar

Lokacioni Lokacioni: Ne hapsire!
Postime Postime: 1570
Poenat Poenat: 4102
Regjistrimi Regjistrimi: 24/12/2009
Profesioni Profesioni: gjimnaziste

Mesazh nga Kushtrimi2 prej Wed 19 May 2010, 11:44 am

paragjukimet jon shum te domshme se pse ne skem drejt askon me paragjuku po te kem durim deri te vrtetohet e vrteta

Kushtrimi2
Anėtarė i Avancuar
Anėtarė i Avancuar

Mesazh nga Vizitor prej Wed 19 May 2010, 11:45 am

Une kushtrim kam shume paragjykime per ty , do me cosh tek e verteta apo do vazhdosh te flasesh kuturu?

Vizitor
Vizitor

Mesazh nga Kle@Love prej Wed 19 May 2010, 5:42 pm

paragjukimet i hedh poshte skan vlere fare per mua ,,sme interesojne se cfar thone se nuk jetoj per paragjukime

Kle@Love
Super Anėtarė
Super Anėtarė

Mesazh nga Arjana prej Wed 19 May 2010, 6:33 pm

i pranoj tera,si te mirat e te keqijat,megjithse kjo e dyta mund te me lendoj por nganjehere paragjykimi qe merr sherben si nje shpull qe te sjell ne vete kur je e fiksuar diku e nuk sheh me tej prej hundes tende,te gjithe gjykojm ne nje fare menyre,nganjehere drejt, shpesh here kot fare se aq arrin te kuptoj truri yne ose se ashtu besojm ne qe esht e drejta,sdi sa u kuptova me kete,por u mundova ta sqaroj sa me thjesht mundesha

Arjana
Super Anėtarė
Super Anėtarė

Lokacioni Lokacioni: diku e humbur
Postime Postime: 3754
Poenat Poenat: 7972
Regjistrimi Regjistrimi: 26/09/2009
Profesioni Profesioni: Studente
Sh. e Horoskopit Sh. e Horoskopit: Aquarius

http://engjujtshqiptare.forumotion.com

Mesazh nga Kushtrimi2 prej Wed 19 May 2010, 6:33 pm

paragjukimet un si vlersoj po i injoroj

Kushtrimi2
Anėtarė i Avancuar
Anėtarė i Avancuar

Faqja 1 e 2 1, 2  Next

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit: