Druri i mollės

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Druri i mollės

Mesazh nga E Dashuruar prej Sat 18 Sep 2010, 12:09 pm

(Prindėrit dhe fėmijėt)

Dikur ekzistonte njė pemė e madhe e mollės. Njė vogėlush dėshironte ēdo ditė tė luante rreth kėsaj molle. Ngjitej deri te maja e pemės, hante frutet e saj dhe pushonte nėn hijen e saj.

Fėmiu e donte pemėn, por edhe pema kishte dėshirė tė lozte me tė. Koha kalonte dhe vogėlushi u rrit. Nuk luante mė pėr ēdo ditė te pema. Njė ditė djaloshi erdhi te pema i mėrzitur.

Pema i tha djaloshit: "Eja tė luash me mua."

Djaloshi u pėrgjigj: "Nuk jam mė i vocėrr qė tė luaj me ty. Dėshiroj lojėra, dhe mė nevojiten tė hollat pėr t'i blerė."

Pema i tha: "Mė vjen keq, por nuk kam tė holla! Por, ti mundesh t'i marrėsh mollat e mia t'i shesėsh dhe tė fitosh tė holla sa tė duash."

Djaloshi u gėzua pa masė, hipi nė pemė dhe i vjeli tė gjitha mollat dhe shkoi i kėnaqur. Pas kėsaj, djali nuk erdhi te pema, dhe kjo ishte e mėrzitur.

Njė ditė djali kthehet te pema e mollės, por tani njeri i rritur. Pema u gėzua me ardhjen e tij dhe i tha: "Eja tė luajmė sė bashku!" Djali, tani i rritur tha: "Nuk kam kohė pėr tė lozur me ty, jam rritur dhe jam pėrgjegjės pėr familjen time."

Dhe vazhdoi: "Mė nevojitet shtėpia pėr t'u vendosur, andaj a mund tė mė ndihmosh nė kėtė?"

Pema tha: "Mund t'i presėsh degėt e mia dhe tė ndėrtosh shtėpinė." Kėshtu njeriu ia preu degėt tė gjitha dhe u largua i gėzuar. Pema e vjetėr u gėzua nga lumturia e njeriut, por ky nuk u kthye mė te pema. Pema e mollės pėrsėri mbeti e vetmuar dhe e pikėlluar.

Njė ditė tė bukur vere, njeriu u kthye dhe pema u gėzua pa masė. Pema i tha: "Eja tė luash me mua."

Njeriu tha: "Jam shumė i lodhur dhe kam filluar tė plakem. Dėshiroj diku tė lundroj dhe tė pushoj. Mund tė mė japėsh njė varkė?"

Pema u pėrgjigj: "Nga trungu im (trupi) mund tė ndėrtosh varkėn dhe tė lundrosh kudo qė dėshiron." Dhe kėshtu njeriu e preu trungun e mollės duke bėrė varkėn. Lundroi dhe nuk u kthye mė.

Mė nė fund, njeriu tani i plakur u kthye pas shumė viteve. Pema i tha: "Mė vjen keq, djali im, por nuk kam mė ēfarė tė jap. Nuk kam fruta."

Njeriu tha: "Nuk ka rėndėsi, nuk kam dhėmbė pėr t'i kafshuar."

Pema tha: "Nuk kam trung as degė qė tė ngjitesh dhe tė ulesh."

Njeriu tha: "Pėr kėtė jam shumė i moshuar."

Pema duke lotuar tha: "Vėrtetė, nuk kam ēfarė tė jap. Por, kanė mbetur vetėm rrėnjėt e thara tė mia."

Njeriu tha: "Tani nuk mė duhet asgjė, por mė nevojitet vetėm njė vend pėr tė pushuar. Jam lodhur pas tėrė kėtyre viteve."

Pema e vjetėr tha: "Mirė! Rrėnjėt e mia tė vjetra janė tė mira pėr tė pushuar ti. Eja dhe ulu pranė meje dhe pusho."

Njeriu u afrua, u ul, ndėrsa pema e vjetėr e mollės nxori lot gėzimi.

A e di kush ėshtė kjo pemė e mollės, e kush ėshtė ky njeri?

Njeriu je ti, ndėrsa pema prindėrit e tu.

.
Pėrktheu dhe pėrshtati:
Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"All-llahu im, Ti je Falės, Bujar dhe e do faljen, ndaj mė fal mua”.

E Dashuruar
Administrator

Lokacioni: Tetove
Postime: 2247
Kyējet nė forum: 4974
Regjistruar mė: 20/05/2010
Profesioni: Frizer (Salon Sun Shine)
Vėrejtjet: Bukuria e njeriut eshte bukura e fjalve qe flet.!

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi