Druri i mollės
Faqja 1 e 1 • Share •
Druri i mollės
(Prindėrit dhe fėmijėt) ![]() Dikur ekzistonte njė pemė e madhe e mollės. Njė vogėlush dėshironte ēdo ditė tė luante rreth kėsaj molle. Ngjitej deri te maja e pemės, hante frutet e saj dhe pushonte nėn hijen e saj. Fėmiu e donte pemėn, por edhe pema kishte dėshirė tė lozte me tė. Koha kalonte dhe vogėlushi u rrit. Nuk luante mė pėr ēdo ditė te pema. Njė ditė djaloshi erdhi te pema i mėrzitur. Pema i tha djaloshit: "Eja tė luash me mua." Djaloshi u pėrgjigj: "Nuk jam mė i vocėrr qė tė luaj me ty. Dėshiroj lojėra, dhe mė nevojiten tė hollat pėr t'i blerė." Pema i tha: "Mė vjen keq, por nuk kam tė holla! Por, ti mundesh t'i marrėsh mollat e mia t'i shesėsh dhe tė fitosh tė holla sa tė duash." Djaloshi u gėzua pa masė, hipi nė pemė dhe i vjeli tė gjitha mollat dhe shkoi i kėnaqur. Pas kėsaj, djali nuk erdhi te pema, dhe kjo ishte e mėrzitur. Njė ditė djali kthehet te pema e mollės, por tani njeri i rritur. Pema u gėzua me ardhjen e tij dhe i tha: "Eja tė luajmė sė bashku!" Djali, tani i rritur tha: "Nuk kam kohė pėr tė lozur me ty, jam rritur dhe jam pėrgjegjės pėr familjen time." Dhe vazhdoi: "Mė nevojitet shtėpia pėr t'u vendosur, andaj a mund tė mė ndihmosh nė kėtė?" Pema tha: "Mund t'i presėsh degėt e mia dhe tė ndėrtosh shtėpinė." Kėshtu njeriu ia preu degėt tė gjitha dhe u largua i gėzuar. Pema e vjetėr u gėzua nga lumturia e njeriut, por ky nuk u kthye mė te pema. Pema e mollės pėrsėri mbeti e vetmuar dhe e pikėlluar. Njė ditė tė bukur vere, njeriu u kthye dhe pema u gėzua pa masė. Pema i tha: "Eja tė luash me mua." Njeriu tha: "Jam shumė i lodhur dhe kam filluar tė plakem. Dėshiroj diku tė lundroj dhe tė pushoj. Mund tė mė japėsh njė varkė?" Pema u pėrgjigj: "Nga trungu im (trupi) mund tė ndėrtosh varkėn dhe tė lundrosh kudo qė dėshiron." Dhe kėshtu njeriu e preu trungun e mollės duke bėrė varkėn. Lundroi dhe nuk u kthye mė. Mė nė fund, njeriu tani i plakur u kthye pas shumė viteve. Pema i tha: "Mė vjen keq, djali im, por nuk kam mė ēfarė tė jap. Nuk kam fruta." Njeriu tha: "Nuk ka rėndėsi, nuk kam dhėmbė pėr t'i kafshuar." Pema tha: "Nuk kam trung as degė qė tė ngjitesh dhe tė ulesh." Njeriu tha: "Pėr kėtė jam shumė i moshuar." Pema duke lotuar tha: "Vėrtetė, nuk kam ēfarė tė jap. Por, kanė mbetur vetėm rrėnjėt e thara tė mia." Njeriu tha: "Tani nuk mė duhet asgjė, por mė nevojitet vetėm njė vend pėr tė pushuar. Jam lodhur pas tėrė kėtyre viteve." Pema e vjetėr tha: "Mirė! Rrėnjėt e mia tė vjetra janė tė mira pėr tė pushuar ti. Eja dhe ulu pranė meje dhe pusho." Njeriu u afrua, u ul, ndėrsa pema e vjetėr e mollės nxori lot gėzimi. A e di kush ėshtė kjo pemė e mollės, e kush ėshtė ky njeri? Njeriu je ti, ndėrsa pema prindėrit e tu. . Pėrktheu dhe pėrshtati: Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi |
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"All-llahu im, Ti je Falės, Bujar dhe e do faljen, ndaj mė fal mua.

E Dashuruar- Administrator
- Lokacioni: Tetove
Postime: 2247
Kyējet nė forum: 4974
Regjistruar mė: 20/05/2010
Profesioni: Frizer (Salon Sun Shine)
Vėrejtjet: Bukuria e njeriut eshte bukura e fjalve qe flet.!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi

» Scripts: Zgjidhe sfondin sipas shijes !
» Html tutorial pėr vizitore - Mire se erdhet!
» Nderrimi i ngjyrave (sfondi) ne tabela on mouse over!
» Pershendetje kur Hyni dhe kur Largoheni nga Forumi
» A ka ndonjė mėnyrė pėr tė kontrolluar statusin 'appear offline' nė msn?
» Kenaqem kur...
» HTML Code pėr kalkulator
» Rregullimi i sfondit ne kutine e postimeve !
» Rregullimi i Widgets-ve
» Sfondi i fundit te faqes
» Rregulloje dukjen e Legjendes !
» Fshihe informacionin me poshte ...
» Rregulloni pamjen e mesazheve ne faqen kryesore te forumit !
» Fshihe kutin e kerkimeve (search box)
» Rregulloni kutin e Kėrkimeve ( Search box ) sipas shijes suaj !
» Sfonde per background te menus
» Rregulloje Sfondin e forumit tuaj !
» CSS to customize the header for phpbb3
» Gjithmonė