Edhe muslimanet e duan Jezusin !

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

Edhe muslimanet e duan Jezusin !

Mesazh nga Interesant prej Tue 26 Oct 2010, 3:05 pm

Edhe muslimanėt e duan Jezusin*

Tė krishterėt shpesh flasin mbi zhvillimin e marrėdhėnieve mes Krishtit dhe pranimin e tij nė jetėt e tyre. Ata pohojnė se Jezusi ėshtė mė shumė se njeri dhe se vdiq nė kryq pėr tė liruar njerėzimin nga mėkati i parė. Tė krishterėt pėr Jezusin flasin me dashuri dhe respekt dhe ėshtė e dukshme se ai mban vend tė posaēėm nė jetėt dhe zemrat e tyre. Por, ē’ėshtė me muslimanėt, ē’mendojnė ata mbi Jezusin / Isain dhe ēfarė vendi zė Jezu Krishti nė Islam?

Ndokush qė nuk e njeh Islamin mund tė befasohet kur tė kuptojė se edhe muslimanėt e duan Jezuin. Muslimani nuk do tė flasė mbi Jezusin pa mos e pėrcjellė emrin e tij me respekt me fjalėt “paqja qoftė mbi tė”. Nė Islam, Jezusi ėshtė njeri i dashur dhe me famė, i Dėrguar dhe Profet i cili ka thirrur popullin e tij nė adhurim tė Njė Zoti tė Vėrtetė.

Muslimanėt dhe tė krishterėt ndajnė besime tė ngjashme rreth Jezuit. Qė tė dy palėt besojnė se Jezusi lindi nga Maria Virgjėreshė dhe qė tė dy palėt besojnė se Jezusi ishte Profet, i dėrguar tek populli i Izraelit. Gjithashtu tė dy palėt besojnė se do tė kthehet nė tokė nė ditėt e fundit. Megjithatė kėto dallojnė nė njė detaj madhorė. Muslimanėt besojnė tė bindur se Jezusi nuk ėshtė Zot, se ai nuk ėshtė djalė i Zotit dhe se ai nuk ėshtė pjesė e Trinitetit tė Zotit.

Nė Kur’an Zoti u foli drejtpėrdrejtė tė krishterėve kur Ai tha: “O ithtarėt e librit, mos teproni nė fenė tuaj dhe mos thoni tjetėr gjė pėr All-llahun, pėrveē asaj qė ėshtė e vėrtetė. Mesihu Isa, bir i Merjemes, ishte vetėm i dėrguar i All-llahut. Ishte fjalė e Tij (bėhu) qė ia drejtoi Merjemes dhe ishte frymė (shpirt) nga Ai. Besojeni pra All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij e mos thoni: “Tre” (trini). Pushoni (sė thėni), se ėshtė mė mirė pėr ju. All-llahu ėshtė vetėm njė All-llah; larg qoftė asaj qė Ai tė ketė fėmijė. ē’ka ka nė qiej dhe nė tokė ėshtė vetėm e Tij. Mjafton qė All-llahu ėshtė planifikues i pavarur.”[1] [Kur’an, 4:171]

Ashtu sikurse Islami mohon kategorikisht se Jezusi ėshtė Zot, po ashtu mohon idenė se njerėzimi ėshtė lindur i njollosur me ēfarėdo lloj forme tė mėkatit tė parė. Kur’ani na tregon qė nuk mundet njė njeri tė bartė mėkatet e tjetrit dhe se ne tė gjithė jemi pėrgjegjės, para Zotit, pėr veprimet tona: “Dhe asnjė mėkatar nuk do tė bartė mėkatin e tjetrit” [Kur’an, 35:18] Sidoqoftė, Zoti, nė Mėshirėn dhe Diturinė e pa fund tė Tij nuk ka lėnė njerėzimin nė planet e veta. Ai ka dėrguar udhėzim dhe ligje tė cilat tregojnė se si tė lutemi dhe tė jetojmė sipas udhėzimeve tė Tij.

Muslimanėve u kėrkohet qė t’i besojnė dhe t’i duan tė gjithė profetėt. Mohimi i njėrit nga ata ėshtė mohim i besimit tė Islamit. Jezusi ishte njėri nga lista e gjatė e profetėve, i cili thirri njerėzit qė tė adhuronin njė Zot. Ai u dėrgua posaēėrisht pėr popullin e Izraelit, i cili nė atė kohė kishte devijuar nga rruga e drejtė e Zotit. Jezusi tha: “Dhe (kam ardhur) qė t’ju vėrtetoj Tevratin qė e keni para duarsh, t’ju lejoj disa qė u ishin ndaluar juve, kam ardhur me argument nga Zoti juaj, pra kini frikė All-llahun dhe mė dėgjoni mua. All-llahu ėshtė Zoti im dhe Zoti juaj. Adhuroni Atė; kjo ėshtė mė rrugė e drejtė!” [Kur’an, 3:50-51]

Muslimanėt e duan dhe e ēmojnė Jezusin. Sidoqoftė, sipas Kur’anit dhe thėnieve tė Muhamed a.s. ne e kuptojmė atė dhe rolin e tij nė jetėt tona. Tre kaptina (sure) tė Kur’anit paraqesin jetėn e Jezuit, tė nėnės sė tij Marisė / hz. Merjemes dhe familjes sė tyre, dhe secili kapitull shfaq detaje tė cilat nuk gjenden nė Bibėl.
Muhammedi a.s. foli shumė here mbi Jezusin, njė here duke e pėrshkruar si vėlla. “Unė jam mė i afėrti nga tė gjithė njerėzit me djalin e Marisė / hz. Merjemes dhe tė gjithė profetėt janė vėllezėr atėror dhe nuk ka pasur profet mes meje dhe atij (pra Jezuit)” [Sahihu i Buhariut]

Le tė pėrcjellim tregimin e Jezuit sipas burimeve islame dhe tė kuptojmė se si dhe sa vend tė rėndėsishėm zė ai nė Islam.

Mrekullia e parė

Kur’ani na njofton se Maria / hz. Merjemja, vajza e Imranit, ishte e pamartuar, vajzė e dėlirė dhe besimtare e pėrkushtuar nė adhurimin ndaj Zotit. Njė ditė gjersa ishte e veēuar, engjėlli Gabriel / Xhibrili a.s. erdhi tek Maria / hz. Merjemja dhe e njoftoi se do tė ishte nėna e Jezusit. Pėrgjigja e saj ishte frikė, shok dhe druajtje. Zoti tha: “…ajo pėr Mua ėshtė lehtė, e pėr ta bėrė atė (djalin e krijuar pa babė) argument pėr njerėzit e edhe mėshirė nga ana e Jonė. Kjo ėshtė ēėshtje e kryer!” [Kur’an, 19:21]

Marisė / hz. Merjemes iu konceptua Jezusi dhe kur koha erdhi qė ai tė lindė ajo u largua nga familja drejt Bethlehemit. Pranė njė trungu tė njė palme ajo e lindi Jezusin.
Kur Maria / hz. Merjemja kishte pushuar dhe ishte rimarr nga dhimbjet dhe frika pas lindjes nė vetmi, ajo kuptoi se duhej patjetėr tė kthehej tek familja. Maria / hz. Merjemja ishte e frikėsuar dhe e merakosur pasi kapi fėmijėn dhe mori nė krahėt e saj. Si do t’i sqaronte ajo popullit tė sajė lindjen e tij? Ajo pranoi fjalėt e Zotit dhe u kthye pėr nė Jerusalem. “… thuaj: “Unė kam vendosur heshtje pėr hir tė Gjithėmėshirshmit, andaj asnjė njeriu sot nuk i flas!” Dhe duke e bartur ngryk shkoj me tė te tė afėrmit e vet …” [Kur-an 19:26-27]

Zoti e dinte se nėse Maria / hz. Merjemja do tė tentonte tė ofronte sqarim, populli i saj nuk do t’i besonte. Pra, nė menēurinė e Tij, Ai i tha asaj qė tė mos fliste. Qė nė momentin e parė kur Maria iu afrua popullit tė saj, ata filluan ta akuzonin, por me menēuri pėrcolli udhėzimet e Zotit dhe refuzoi t’ju pėrgjigjej. E trembur, gruaja e matur bėri me shenjė drejt fėmijės nė krahėt e sajė.

Burra e gra qė e rrethonin Marinė / hz. Merjemen e shikuan atė me mosbesim dhe kėrkuan tė dinin se si do tė ishte e mundur t’i flisnin foshnjės nė krahėt e sajė. Pastaj, me lejen e Zotit, Jezusi, djali i Marisė, akoma foshnje, realizoi mrekullinė e tij tė parė. Ai tha: “Unė jam rob i All-llahut, mua mė ka dhėnė (ka caktuar tė mė japė) librin dhe mė ka bėrė Pejgamber. Mė ka bėrė dobiprurės kudo qė tė jem dhe mė ka porositur me namaz (falje) e zeqatė pėr sa tė jem gjallė! Mė ka bėrė tė mirėsjellshėm ndaj nėnės sime, e nuk mė ka bėrė kryelartė as tė padėgjueshėm! Selami (shpėtim prej All-llahut) ėshtė me mua ditėn kur u linda, ditėn kur tė vdes dhe ditėn kur tė dal (prej varrit) i gjallė!” [Kur-an, 19:30-33]

Muslimanėt besojnė se Jezusi ishte rob i Zotit dhe i Dėrguar tek izraelitėt e kohės sė tij. Ai realizoi mrekulli me dėshirė dhe me leje nga Zoti. Fjalėt nė vijim tė Muhammedit a.s. qartė pėrmbledhin rėndėsinė e Jezuit nė Islam.
“Kushdo qė dėshmon se nuk ka zot tjetėr veē Njė Zoti, pa shoqėrues ose tė ngjashėm dhe se Muhamedi ėshtė rob dhe i Dėrguar i Tij dhe se Jezusi ėshtė rob dhe i Dėrguar i tij, fjalė tė cilėn Zoti ia dha Merjemes dhe shpirt i krijuar nga Ai dhe se Parajsa / Xhenneti ekziston dhe se Ferri / Xhehennemi ekziston, Zoti do ta pranojė atė nga cila do tetė dyert qė dėshiron tė Parajsės.” [Sahihu i Buhariut dhe Sahihu i Muslimit]

Interesant
Webmaster

Lokacioni: Pejė
Postime: 4197
Kyējet nė forum: 7170
Regjistruar mė: 02/03/2008
Profesioni: Jurispodenca

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Re: Edhe muslimanet e duan Jezusin !

Mesazh nga Jeta Love prej Tue 26 Oct 2010, 4:38 pm

Po ama nese e lexon kete prap diqka nuk perputhet a po jo?

Sa i perket jezusit nuk po mundohem te bej krishter as ty as kend,

Ne kuran thuhet se jezusi ka ken profet si gjith te tjert

por ne sure 2/253 ... Isait birit te Mejremes e perforcuam me shpirtin e shejnt (prap nje gabim ishte dasht te thuhet e perforcova) nen kllapa thuhet xhibreili por kjo fjal asht e shkruar nga perkthysi, per me shpjegu me mir thon hogjallaret ndersa mos te ishte kjo fjale e shtuar fjalia merr tjeter kuptim!

xhibreili asht engjull me besnik por shpirti shejnt qysh se kur?
Shpirti i shejnt asht jeta Zoti vet Perendia! vet fjalet te lejn me kuptua ket !
Nese jezusi perforcohet me shpirtin e shejnt aj asht i pa vdekshem? a po jo?

Nese merrė suren 19/19 shkruhet keshtu:
Ai (xhibrili) tha une jam vetem i derguar (melek) i Zotit tend Per te dhuruar ty nje djal te paster (bejgamer).

Tashti po i hjekim fjalet nen kllapa te cilat jan shtu nga njerzit perkthys e tjer ...me jap kuptim apo me shpjegu si te doni!

Ai tha une jam vetem i derguar i zotit tend per te dhuruar ty nje djal te paster!

Mir ate her ne ket ajet pa modifikime kush asht aj qe shkoj tek mejremja me ja jap ate djalė???
Nese asht ken xhebreili , ateher xehebreili e paska fuqin me ja jap femin, a po Zoti???

Ajeti 20 e njejta sure thot:
Ajo tha: si do kem une djal kur nuk me asht aferuar as nje njeri?... Mejremja ishte virgin, dhe ket po e verteton edhe kurani?
Mendej dalin kontraditat se aj e ka mbaruar, i ka then punes benu dhe asht be e tjera...

Por prap se prap jezusi diqka unik qe ne kuran nuk ju asht kushtu vemendje e madhe pasi qe per zotin paska ken femi i paster! Zoti do te kishte folur me shum per te!

Por qka do te thot fjala e paster, jo si te tjeret, i veqant, flet qysh femij ne djep, kend e prek e shendosh, ecen mbi uj, I thot qorrit syt e mbyllur le te hapen dhe ata hapen vetem me fjalen e ti ... Kush asht aj pra?

19/33 Selami (shpetim prej allahut) erdht me mua diten kur u linda, diten kur te vdes dhe diten kur te dal (prej vorrit) i gjalle.

hjekim shkrimin nen kllapa

19/33 Selami erdht me mua diten kur u linda, diten kur te vdes dhe diten kur te dal i gjalle.

19/34 Kjo asht (fjal), e vertet rreth Isait birit te mejremes,ne te cilin ata shkaktojn dyshime.

Ali Imran 45 “madje pėr shkak tė thėhies sė tyre: “Ne e kemi mbytur mesihun, Isain, birin e Merjemes, tė dėrguarin e All-llahut”. Po ata asnuk e mbytėn as nuk e gozhduan (nuk e kryqėzuan nė gozhda), por atyre u pėrngjau”. Nisa 157-158
kontradita te medha jan keto!

Mendej Jo Zoti ne as nje rast nuk asht Zoti aj qe thot une nuk kam nevoj per femi, gjithmon asht bejgameri qe e thot kete ne emer te vet se zoti nuk ka nevoj per femi, pra asht mendimi i profetit!

19/35 Nuk i takoi (nuk ka nevoj) Allahu te ket ndonje femi, i paster asht aij...
po ta hjekim fjalin nen kllapa na del keshtu:
Nuk i takon ose nuk ka te drejt Allahu te ket femij... pra asht profeti aj qe gjykon Zotin se a ka te drejt a po jo te ket femi.

Edituar pėr herė tė fundit nga Arjeta nė Tue 26 Oct 2010, 5:30 pm, edituar 1 herė gjithsej

Jeta Love
GlobalModerator

Postime: 199
Kyējet nė forum: 2194
Regjistruar mė: 14/08/2010
Vėrejtjet: Na fal zot fajet tona ashtu si i falim ne fajtoret tan!

Mesazh nga Interesant prej Tue 26 Oct 2010, 4:51 pm

Kur'ani eshte nje liber i zbritur tek Arabet (per gjithe njerezimin, jo vetem per Arabet, mos te keqkuptohem ), ne gjuhen arabe, gjuhe e cila mund te thuhet qe eshte edhe unike ne vlerat e saj, ku permban nje gramatike te forte dhe nje fjalor prej me shume se 12 milion fjalesh te paperseritura . Dhe nese ti mendon qe ta perkthesh strikt Kur'anin ne gjuhen tone, gjuhe e cila eshte e varfer ne krahasim me gjuhen arabe, ku dallon si ne gramatike si ne numer te fjaleve, atehere gabon shume ( per ate po te them se leximi eshte kulture, dhe mesimi i gramatikes se gjuheve te ndryshme, eshte mesim i kulturave te vendeve te ndryshme ).

Per te pervetsuar nje parim per vete, eshte shume e let, edhe nese nuk eshte ne perputhje me ate cfar ne deshirojme. Mund te shiqoj ne nje fjali te kundert me ate cfar une mendoj, por nese dua ta deshifroj do ta beje qe ajo te jete pro meje, dmth realiteti i nje fjalie apo verseti apo kaptine nuk eshte ashtu siq ti deshiron ta kuptosh , por eshte ashtu siq ekziston ne te vertete.

Parimet e sjella per Isan / Jezusin, jane parime qe shumicen qe ti ke gjet " kontradikte " jane prezente edhe ne Bibel, rreth frymezimit te Xhibrilit, rreth nenes se Jezusit, rreth foshnjes e cila flet ... e keshtu me rradhe, dmth ne keto mund te pajtohemi sepse edhe nuk ke ndonje alternative tjeter , por nuk mund te pajtona kur ti thua se eshte Zot apo Bir Zoti, sepse po qe se thua qe Jezusi eshte Zoti, atehere kush ishte Zot i atyre qe jetuan para Jezusit, dhe se a eshte logjike qe Zoti te kete lindur, apo krijesa te ekziston para Krijuesit, apo Zoti te kete nje pikenisje, atehere nese eshte keshtu, me trego se cfar Zoti qenka ai qe ti po adhuron ???

Dmth nuk duhet shiquar gjerat vetem me te pamurit, por edhe me te logjikuarit, por prap nuk mjafton kjo, por duhet shiquar edhe me syrin e realitetit, gje qe shumica kete te fundit e kan heq fare nga fjalori .

Interesant
Webmaster

Mesazh nga Jeta Love prej Tue 26 Oct 2010, 5:05 pm

Gjithkush i ka mendimet e veta une po bazohna vetem ne kuran nuk po e marr biblen si shembull hiq ato ajete qe i kam citu me bejn te qarte se jezusi asht i veqant, aj nuk asht bejgamer pasi bejgameret jan nga nje nenė dhe nga nje baba qe jan njerz.....

ti me pyte kush asht Zot, e Zot asht Zoti/Perendia krijusi i gjthqka egziston ne univers, Asht shpirti i shejn/jetat te cilin e permndka edhe kurani dhe Jezusi.

pse jezusi? sepse edhe ne kuran po e gjej te verteten e cila me thot:
2/253 ... Isait birit te Mejremes e perforcuam me shpirtin e shejnt
19/33 Selami erdht me mua diten kur u linda, diten kur te vdes dhe diten kur te dal i gjalle.
19/34 Kjo asht (fjal), e vertet rreth Isait birit te mejremes,ne te cilin ata shkaktojn dyshime.
19/19 Ai tha une jam vetem i derguar i zotit tend per te dhuruar ty nje djal te paster!

Jeta Love
GlobalModerator

Mesazh nga E Dashuruar prej Tue 26 Oct 2010, 5:10 pm

Arjeta shkruajti:Gjithkush i ka mendimet e veta une po bazohna vetem ne kuran nuk po e marr biblen si shembull hiq ato ajete qe i kam citu me bejn te qarte se jezusi asht i veqant, aj nuk asht bejgamer pasi bejgameret jan nga nje nenė dhe nga nje baba qe jan njerz.....

ti me pyte kush asht Zot, e Zot asht Zoti/Perendia krijusi i gjthqka egziston ne univers, Asht shpirti i shejn/jetat te cilin e permndka edhe kurani dhe Jezusi.

pse jezusi? sepse edhe ne kuran po e gjej te verteten e cila me thot:
2/253 ... Isait birit te Mejremes e perforcuam me shpirtin e shejnt
19/19 Ai tha une jam vetem i derguar i zotit tend per te dhuruar ty nje djal te paster!

S'jam dakort me ty aspak arjeta duhet me shum te lexojsh por te flasesh pastaj ne gjitha postimet je kunder me sa e shof nuk je duke u bindur.!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"All-llahu im, Ti je Falės, Bujar dhe e do faljen, ndaj mė fal mua”.

E Dashuruar
Administrator

Lokacioni: Tetove
Postime: 2247
Kyējet nė forum: 4974
Regjistruar mė: 20/05/2010
Profesioni: Frizer (Salon Sun Shine)
Vėrejtjet: Bukuria e njeriut eshte bukura e fjalve qe flet.!

Mesazh nga Interesant prej Tue 26 Oct 2010, 5:18 pm

Arjeta

Ti pergjigjen qe po kerkon e ke ne mesin e ketyre verseteve qe po permend :

Kush e perforcoi Isain me shpirtin e shenjte ? - 19/19 Ai tha une jam vetem i derguar i zotit tend per te dhuruar ty nje djal te paster! ( e ky i derguari i Zotit kush na qenka vecse Xhibrili !)

Isai ka lind, ka jetuar, dhe do te vdes si te gjithe krijesat, apo ke mendim se ai nuk do te vdes ?

Kjo me te vertete eshte fjale reale dhe e vertete dhe Isait per te cilat ti Arjeta po ke dyshime !

Interesant
Webmaster

Mesazh nga Jeta Love prej Tue 26 Oct 2010, 5:45 pm

Ali Imran 45 “madje pėr shkak tė thėhies sė tyre: “Ne e kemi mbytur mesihun, Isain, birin e Merjemes, tė dėrguarin e All-llahut”. Po ata asnuk e mbytėn as nuk e gozhduan (nuk e kryqėzuan nė gozhda), por atyre u pėrngjau”. Nisa 157-158

kontradita te medha jan keto!

naten e mir nuk ja vlen te komentoj me shum jeni ka e kuptoni me mir se une qe ajo se kam sjell nuk ka gje qe e qet posht por nuk po kuptoj nje gje qka doni te arrini me keto tekste plot e perplot me genjeshtra, trillime pollavra? a po ndoshta pritni nga zoti qe te ju jep ndonje shperblim , e une ati zoti qe me jep shperblim me be pun te kqija nuk dua ti besoj faliminderit po jau le atyre qe dojn ti besojn , naten e mir

Jeta Love
GlobalModerator

Mesazh nga Interesant prej Wed 27 Oct 2010, 8:13 am

Arjeta

Une ate cfar po pretendojne te gjithe po e kuptojne, se paku do e kuptojne ata qe kan intelekt, por ti cfar po pretendon ende nuk po e kuptojme.

A po ke zili qe ne Jezusin / Isain e respektojme dhe e nderojme me shume sesa ju ? -A po keni zili se tek ne ekziston nje kaptine me emrin e nenes se Jezusit/ Isait , Merjem, ndersa tek libri juaj nuk gjindet askund !? - A po keni zili se ne e dim se kush eshte Zoti dhe ju ende nuk keni nje pasqyre se ke adhuroni, a e adhuroni Zotin, te Birin e Zotit, apo Shpirtin e shenjte ? - Apo besoni ne TRINI , ku Triniteti nuk eshte mesim Biblik ? - Dhe pasi vetem fillova, dua te ta beje nje pyetje mjaft interesante: A ESHTE BIBLA 100% E PANDRYSHUAR ?

Interesant
Webmaster

Mesazh nga E Dashuruar prej Wed 27 Oct 2010, 12:32 pm

Isa a.s. nė mėnyrė tė qartė ėshtė pėrmendur nė Kur’an nė
gjashtėmbėdhjetė raste tė ndryshme. Nė njė rast All-llahu i
Gjithfuqishėm thotė nė Suren El – Maide ajeti 110: جب اللہ فرمائے گا: اے عیسٰی ابن مریم! تم اپنے اوپر اور اپنی
والدہ پر میرا احسان یاد کرو جب میں نے پاک روح (جبرائیل) کے ذریعے تمہیں
تقویت بخشی، تم گہوارے میں (بعہدِ طفولیت) اور پختہ عمری میں (بعہدِ تبلیغ و رسالت یکساں
انداز سے) لوگوں سے گفتگو کرتے تھے، اور جب میں نے تمہیں کتاب اور حکمت (و
دانائی) اور تورات اور انجیل سکھائی، اور جب تم میرے حکم سے مٹی کے گارے
سے پرندے کی شکل کی مانند (مورتی) بناتے تھے پھر تم اس میں پھونک مارتے
تھے تو وہ (مورتی) میرے حکم سے پرندہ بن جاتی تھی، اور جب تم مادر زاد
اندھوں اور کوڑھیوں (یعنی برص زدہ مریضوں) کو میرے حکم سے اچھا کر دیتے
تھے، اور جب تم میرے حکم سے مُردوں کو (زندہ کر کے قبر سے) نکال (کھڑا کر)
دیتے تھے، اور جب میں نے بنی اسرائیل کو تمہارے (قتل) سے روک دیا تھا جب
کہ تم ان کے پاس واضح نشانیاں لے کر آئے تو ان میں سے کافروں نے (یہ) کہہ
دیا کہ یہ تو کھلے جادو کے سوا کچھ نہیں
All-llahu (atė ditė) i thotė: “O Isa, bir i Merjemes,
pėrkujtoi tė mirat e Mia ndaj teje dhe ndaj nėnės sate, kur tė fuqizova
me shpirtin e shenjtė (Xhibrilin), e ti u fole njerėzve (kur ishe) nė
djep dhe (kur ishe) i pjekur (si burrė), kur ta mėsova ty librin e
urtėsinė Tevratin e Inxhilin, kur me lejen Time formove nga balta si
formė shpeze e i fryve asaj dhe me urdhrin Tim u bė shpezė, kur e
shėrove tė verbėrin dhe tė sėmurin nga sėmundja e lėkurės me dėshirėn
Time, kur me urdhrin Tim i nxore (tė gjallė) tė vdekurit, kur i zbrapa
beni israilėt prej teje (qė deshėn tė tė mbysin) atėherė kur erdhe me
argumente, e disa prej tyre qė nuk besuan thanė: “Kjo (mrekullia e
Isait) nuk ėshtė tjetėr vetėm se magji e qartė!” Kur’an (El-Maide: 110)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E Dashuruar
Administrator

Mesazh nga E Dashuruar prej Wed 27 Oct 2010, 12:33 pm

Nė anėn tjetėr profeti Muhamed a.s. ėshtė pėrmendur nė Kur’an nė
mėnyrė tė hollėsishme katėr herė pėrderisa Mejremja e virgjėr (paqja
qoftė mbi tė) nėna e Jezusit (Isės a.s.) ėshtė pėrmendur tetė herė dhe
mban njė kaptinė tė plotė me emrin e saj.
Nė njė rast tjetėr All-llahu i Plotėfuqishėm nė Suren Ali-Imran ajeti 45 thotė:جب فرشتوں نے کہا: اے مریم! بیشک اﷲ تمہیں اپنے پاس سے ایک کلمۂ (خاص) کی
بشارت دیتا ہے جس کا نام مسیح عیسٰی بن مریم (علیھما السلام) ہوگا وہ دنیا
اور آخرت (دونوں) میں قدر و منزلت والا ہو گا اور اﷲ کے خاص قربت یافتہ
بندوں میں سے ہوگا
Pėrkujto kur engjėjt i thanė: “Oj Mejreme, All-llahu tė
pėrgėzon me fjalėn e vet (me lindjen e njė fėmije si rezultat i fjalės
sė Zotit) emri i tė cilit ėshtė Mesih, Isa, bir i merjemes, i famshėm
nė Dunja e Ahiret dhe nga tė afėrmit (e Zotit). Kur’an (Ali-Imran: 45)Si familje nė Kur’an janė pėrmendur tri here dhe janė privilegjuar
duke patur komplet Suren (kapitull) tė emėruar pas tyre (Ali-Imran).
Gje e cila ėshtė e ngulitur nė zemrat dhe mendjet e besimtarėve
pėrgjithmonė.

E Dashuruar
Administrator

Mesazh nga albi prej Wed 27 Oct 2010, 2:54 pm

isaj asht i derguari i zotit dhe shum i rrespektuar nga muslimanet

albi
Moderator

Postime: 2101
Kyējet nė forum: 4211
Regjistruar mė: 09/07/2010
Vėrejtjet:

Mesazh nga Jeta Love prej Wed 27 Oct 2010, 3:32 pm

E Dashuruar shkruajti:Isa a.s. nė mėnyrė tė qartė ėshtė pėrmendur nė Kur’an nė
gjashtėmbėdhjetė raste tė ndryshme. Nė njė rast All-llahu i
Gjithfuqishėm thotė nė Suren El – Maide ajeti 110:
All-llahu (atė ditė) i thotė: “O Isa, bir i Merjemes,
pėrkujtoi tė mirat e Mia ndaj teje dhe ndaj nėnės sate, kur tė fuqizova
me shpirtin e shenjtė (Xhibrilin), e ti u fole njerėzve (kur ishe) nė
djep dhe (kur ishe) i pjekur (si burrė), kur ta mėsova ty librin e
urtėsinė Tevratin e Inxhilin
, kur me lejen Time formove nga balta si
formė shpeze e i fryve asaj dhe me urdhrin Tim u bė shpezė, kur e
shėrove tė verbėrin dhe tė sėmurin nga sėmundja e lėkurės me dėshirėn
Time, kur me urdhrin Tim i nxore (tė gjallė) tė vdekurit, kur i zbrapa
beni israilėt prej teje (qė deshėn tė tė mbysin) atėherė kur erdhe me
argumente, e disa prej tyre qė nuk besuan thanė: “Kjo (mrekullia e
Isait) nuk ėshtė tjetėr vetėm se magji e qartė!” Kur’an (El-Maide: 110)

Po ama edhe Sureja mejrem ajeti 29 dhe 30 thot keshtu:

..." si ti flasim ne ati qe asht foshnje ne djep"
Ai (isai) tha "une jam rob i allahut,mua me ka dhen (ka caktuar te me jap) librin dhe me ka ber bejgamer."

edhe ajo qe ke shkrua ti asht asjtu siq e ke shkruar por cilen ta besojm tashti sepse keto jan kontradita ka dit te fol si femi nuk ka dit te fol si femi???

E Dashuruar shkruajti: Pėrkujto kur engjėjt i thanė: “Oj Mejreme, All-llahu tė
pėrgėzon me fjalėn e vet (me lindjen e njė fėmije si rezultat i fjalės
sė Zotit) emri i tė cilit ėshtė Mesih, Isa, bir i merjemes, i famshėm
nė Dunja e Ahiret dhe nga tė afėrmit (e Zotit).
Kur’an (Ali-Imran: 45)Si familje nė Kur’an janė pėrmendur tri here dhe janė privilegjuar
duke patur komplet Suren (kapitull) tė emėruar pas tyre (Ali-Imran).
Gje e cila ėshtė e ngulitur nė zemrat dhe mendjet e besimtarėve
pėrgjithmonė.

19/19 Ai (xhibrili) tha une jam vetem i derguar (melek) i Zotit tend Per te dhuruar ty nje djal te paster (bejgamer).

Ne suren qe ke ofrua thuhet me lindjen e njė fėmije si rezultat i fjalės
sė Zotit
e cila fjali asht nen kllapa dhe ne fjalin qe sjella une thuahet se xhebreili asht aj qe asht duke ja sjell femin sepse zoti e ka urdheru!!??

Sa i perket Al imran nuk pajona me ty sepse sa her po lexoj po gjej kotradikta te shumta!

Jeta Love
GlobalModerator

Mesazh nga Interesant prej Wed 27 Oct 2010, 3:51 pm

Arjeta

Si ka mundesi ti te gjesh kontradikta kur ti as qe kupton se cfar lexon, je kap per disa perkthime brenda kllapave dhe fillon te nxjerresh konkluzione se nuk ka qene keshtu, po ka qene ashtu, sikur te ishe ndonje person i specializuar per nxjerrjen e kuptimeve teologjike.

Duhet te ta spjegojme pak me shqip ty : Isai eshte i biri i Merjemes, i lindur vetem nga nena pa baba ( per Allahun eshte shume e thjeshte te krijoi nje krijes ne kete gjendje, sepse ka qene e let te krijoj nje krijes edhe pa nene edhe pa baba sikur rasti i Ademit / Adamit ), profet sikur te gjithe profetet, thirres dhe vazhdues i asaj qe ishin para tij ( profetet e tjere ), njeri sikur te gjithe njerezit,hante , pinte , kishte nevoj per te fjetur e per te pushuar, lodhej, kryente nevoja fiziologjike, kerkonte falje dhe pendohej tek ZOti i tij sikur te gjithe Profetet e tjere ( po qe se do ishte Zot si ju pretendoni nuk do kishte nevoj per keto gjera ), i paisur me mrekullira te caktuara si te gjithe profetet e tjere qe kane qene te paisur me mrekulli te caktuara, as nuk e kan mbyt e as nuk e kan gozhdu ashtu siq ju pretendoni, lajmetar per profetin ne vazhdim ( Muhamedin ) , i dedikuar tek nje popull qe te thirr ne besim vetem ne nje Zot, i paisur me liber ( Inxhilin ) i cili nuk gjindet ne origjinalitet , por tek ju njifet si Bibla, e shkruar nga dora njeriut dhe mendja e njeriut ( dmth i falcifikuar ).

Ky eshte Isai tek ne, e ju si cka e konsideroni eshte problem juaji dhe iluzion juaji, por prap po te them se ne kemi me shume respekt dhe e nderojme Isain dhe Familjen e tij sesa ju , sepse ju vetem futeni nen hijen e tij dhe i keni mveshur genjeshtra dhe trillime.

Edituar pėr herė tė fundit nga Interesant nė Wed 27 Oct 2010, 4:08 pm, edituar 2 herė gjithsej

Interesant
Webmaster

Mesazh nga Jeta Love prej Wed 27 Oct 2010, 4:01 pm

ok

Jeta Love
GlobalModerator

Mesazh nga Arjana prej Wed 27 Oct 2010, 6:37 pm

Nuk ka dyshim se integriteti, objektivizmi qe disa perpiqen te paraqesin eshte fallco.

Arjana
Anėtarė i Avancuar

Lokacioni: diku e humbur
Postime: 3754
Kyējet nė forum: 8290
Regjistruar mė: 26/09/2009
Profesioni: Studente
Vėrejtjet:

http://engjujtshqiptare.forumotion.com

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye

Drejtat e ktij Forumit: