Ferexheja shenje e prapambetjes muslimane?
Faqja 3 e 3 • Share •
Faqja 3 e 3 •
1, 2, 3
Re: Ferexheja shenje e prapambetjes muslimane?
Adonisi shkruajti:Bleta, e para, as qe the me nje "po" ose "jo" per ate qe thashe une. E dyta, as qe ke mendu per shpjegim me te gjate nese eshte apo nuk eshte e vertete qe kam thene une. E treta, as qe mund te japesh nje shpjegim, i cili do t'ma gjuaj posht ate qe kam thene une, sepse eshte me shume se e vertete ajo qe kam thene. Per kete mund te te bej nje sherbim nese jeton diku ne Kosove, do ta beje te mundur qe t'i shohesh dhe te bindesh per ato qe te thash, qe nga vendin ku une jetoj deri ne Prishtine. Nuk i kam inatin askujt ne kete bote, por as nuk jam aleat i askujt ne kete bote. Gjithshka qe flase apo shkruaj, e beje nga ajo qe shohe, kuptoje dhe mendoj se eshte e drejte, pa me shkuar mendja se ne kete rast kujt i pershtatet apo kujt i djeg me ate qe une shkruaj apo veproje.
Nuk thashe se shkruani keq, por as mire jo. Fundja pak kush shkruan bukur ketu, dhe une s'jam ne mesin e ketyre te fundit. Por e theksoje edhe njehere: ai shqiptar apo ajo shqiptare, e cila nuk e shkruan emrine Shqiperi mire, per mua eshte vetem nje shqip shkruhes\e, as me shume e as me pak. Ai\ose ajo qe pretendon se eshte musliman\muslimane e devotshme dhe me mbane ligjerata rrethe fese dhe njekohesishte mundohet te mos e pranoj mendimin tim pa asnje kundershtim, por qe nuk di ta shkruaj fjalen Kur'an si duhet, atehere une krijoj pershtypjen se kam te beje me nje njeri qe beson ne cdo fe ose asku, por s'ka te beje asgje me fen Islame. E njejta gje vlene edhe per ata te fes Krishtere, apo te ciles do fe e kombesi tjeter.
Interesant, lexova ne postimin tend ku ke permendur Adem Jasharin, Ismail Qemailin, etj te cilet kane pasur mjekra, gje qe eshte shume e vertete. Por assesi nuk duhet t'i ngaterrojme, apo t'i fusim ne mesin e ketyre njerezve qe sot mbajne mjekrra, sepse keta te fundit perveq mjekrrave (gje qe s\me pengon dhe s'jam kunder) kane edhe pantollona te shkurta, dmth jo shortese, por gjysme te shkurtra! Psh, Adem Jashari s'ka mbajt pantollona gjysme te shkurtra, me sa di une. Dhe me e keqja eshte se, keta shqiptar qe sot veshin pantollona gjysme te shkurtera, shumica nuk e din rendesien apo kuptimin se pse i veshin, ose te pakten pse i kane veshur muslimanet shume kohe me perpara!!! Gje te cilen une e di shume mire, edhe pse nuk shes mend per fen Islame!
Adonisi, faleminderit per kohen qe i kushtove replikimit. Ne te gjithe gabojme si ne jeten e perditshme si ne drejteshkrim ngase shpesh nga gabimet mesojme. Ketu kemi te bejme me nje teme qe ka qellim diskutimin rreth mbuleses. Me duhet edhe nje here te kjartesoj ngase me duket nuk e ke kuptuar sa duhet. Ska dyshime se mbulesa per femren muslimane eshte virtyt dhe krenari e asaj qe e mban. Mbulesen mund ta mbajne vetem femrat e DEVOTSHME dhe ato qe i frikesohen Allahut e jo syrit te njeriut, ne kete rast syrit tend dhe ska fare rendesi si i shef ti ato.
Ne te gjithe jemi qenje njerzore dhe sa une di qenja njerzore eshte e gabueshme. As ti as une nuk mund ta vlersojme njeri tjetrin ose ta mesojme per dicka qe nuk jemi te pregaditur ose nuk jemi te afte per kete. Nese etiketojme ose mundohemi qe prapa monitorit ta etiketojme dikend ose ta ulim nga nje gabim eventual pse ka harru nje shkronje ose nje presje atehere kjo na jep te kuptojme se pala eshte e nje edukate te ulet ose don te jete i/e perkryer . Shpresoj se nuk ofendoheni por do shtoja nje thenje ketu qe shume mire eshte e shkruar "SECILA DELE VARET PER KEMBEN E VETE"

Leta- GlobalModerator
- Postime: 383
Kyējet nė forum: 2193
Regjistruar mė: 08/10/2010
Profesioni: Amvise
Vėrejtjet:
Bleta, une per lisa e ju per fshisa. Kjo edhe te shkon pershtati.Pse me sheh, ose me drejtohesh ne ate menyre sikur une jam kategorike kunder shahmis, apo kunder fes Islame. Nuk e thashe se femrat me shahmi jane demode, te pa moralshme etj.
Cdo here e me shume po mbes i hutuar me njerez te feve te ndryshme, ne kete raste edhe me njerez te fes Islame si puna juaj. Ju, me shkruani ketu dy rreshta per femren muslimane, se si thuhet ne Kur'an, ndersa une po te them me shume se dy rreshta nga Kur'ani dhe plote rreshta per realitetin e femres muslimane tek shqiptaret. Realitet ky qe edhe mua s'me pelqen, por qe s'mund ta mohoj une dhe askush tjeter, as edhe ju.
"Mbulesen mund ta mbajne vetem femrat e DEVOTSHME dhe ato qe i frikesohen Allahut e jo syrit te njeriut, ne kete rast syrit tend dhe ska fare rendesi si i shef ti ato."
Cka ke mendu kur i ke shkru keta dy rreshta?
Cka nenkupton me devotshmeri?
Eshte kusht i domosdoshem qe nje femer t'i kete friken Allahut, ne menyre qe ta ve shahmin? ( po ju, mbani shahmi?)
Po motra ime qe nuk mban shahmi, nuk i paska friken Allahut, nuk po e respektojka Allahun, nenen, baben, mua etj?
Sa e sa pyetje tjera do jene nga keta dy rreshta, por s'ja vlen.
Dhe perseri punen e gabimeve. Bleta, tjeter eshte kur njeriu harron, apo ngutet dhe i iken nje apo dy shkronja, apo kur bene disa gabime drejtshkrimore, fundja jemi njerez te thjeshte dhe falen. Mirepo, gabimet ne fjale ( Shqiperi, Kosove, Prizren) nuk duhet t'i shkruaj vazhdimishte me te vogla nje shqiptar\e e cila se paku ka te kryer 2 vite shkolle. Poashtu, nje musliman\e e cila mban ligjerata rrethe kesaj feje dhe gabon e shkruan kuran, alla, muhamet etj, atehere cka te mendoje bashkbiseduhesi, ne kete rast une?
Cdo here e me shume po mbes i hutuar me njerez te feve te ndryshme, ne kete raste edhe me njerez te fes Islame si puna juaj. Ju, me shkruani ketu dy rreshta per femren muslimane, se si thuhet ne Kur'an, ndersa une po te them me shume se dy rreshta nga Kur'ani dhe plote rreshta per realitetin e femres muslimane tek shqiptaret. Realitet ky qe edhe mua s'me pelqen, por qe s'mund ta mohoj une dhe askush tjeter, as edhe ju.
"Mbulesen mund ta mbajne vetem femrat e DEVOTSHME dhe ato qe i frikesohen Allahut e jo syrit te njeriut, ne kete rast syrit tend dhe ska fare rendesi si i shef ti ato."
Cka ke mendu kur i ke shkru keta dy rreshta?
Cka nenkupton me devotshmeri?
Eshte kusht i domosdoshem qe nje femer t'i kete friken Allahut, ne menyre qe ta ve shahmin? ( po ju, mbani shahmi?)
Po motra ime qe nuk mban shahmi, nuk i paska friken Allahut, nuk po e respektojka Allahun, nenen, baben, mua etj?
Sa e sa pyetje tjera do jene nga keta dy rreshta, por s'ja vlen.
Dhe perseri punen e gabimeve. Bleta, tjeter eshte kur njeriu harron, apo ngutet dhe i iken nje apo dy shkronja, apo kur bene disa gabime drejtshkrimore, fundja jemi njerez te thjeshte dhe falen. Mirepo, gabimet ne fjale ( Shqiperi, Kosove, Prizren) nuk duhet t'i shkruaj vazhdimishte me te vogla nje shqiptar\e e cila se paku ka te kryer 2 vite shkolle. Poashtu, nje musliman\e e cila mban ligjerata rrethe kesaj feje dhe gabon e shkruan kuran, alla, muhamet etj, atehere cka te mendoje bashkbiseduhesi, ne kete rast une?

Adonisi- Anėtarė
- Lokacioni: Ne zemer te shqiptaris
Postime: 971
Kyējet nė forum: 4803
Regjistruar mė: 03/12/2008
Adonisi te pershendes dhe flm per repliken.Gjeja me te cilen pajiset krijesa e Zotit (njeri ne rastin tone) dhe petku me i mire qe e mban krijesa e Zotit (njeriu perseri) eshte devotshmeria.
- Jo nuk eshte kusht Adonisi dhe per te shuar kuriozitetin tuaj une nuk mbaj shami.
- Jo nuk eshte kusht Adonisi dhe per te shuar kuriozitetin tuaj une nuk mbaj shami.

Leta- GlobalModerator
- Postime: 383
Kyējet nė forum: 2193
Regjistruar mė: 08/10/2010
Profesioni: Amvise
Vėrejtjet:
O Bleta, eshte ka me duket mua apo kerkon terheqje doplomatike per ato qe ke thene deri me tani..........????
Nese nuk eshte kusht i domosdoshme, atehere pse mundohesh te mban ligjerata kaq shume per devotshmerin??
Dhe perderisa ju nuk mbani shahmi, atehere pse flisni ne kete menyre, aq shume nuk e doni veten, aq shume e ndjeni veten inferiore sa qe e pranoni hapur se nuk jeni e devotshme, nuk keni frik nga Allahu, nuk keni vyrtyte etj etj. Atehere, ne kete rast nje musliman ( jo une) do te te pyeste, pse jetoni dhe aq me shume pse mbani ligjerata per dicka qe ju jeni larg nga ai realitet??? Apo vije ne shprehje ajo thenja e Hoxhes ketu, i cili ka thene:" beni ate qe them une, por mos beni ate qe bej une..."? ahahahahah.
Respekt pa dyshim si qenje njerezore qe jeni.
Nese nuk eshte kusht i domosdoshme, atehere pse mundohesh te mban ligjerata kaq shume per devotshmerin??
Dhe perderisa ju nuk mbani shahmi, atehere pse flisni ne kete menyre, aq shume nuk e doni veten, aq shume e ndjeni veten inferiore sa qe e pranoni hapur se nuk jeni e devotshme, nuk keni frik nga Allahu, nuk keni vyrtyte etj etj. Atehere, ne kete rast nje musliman ( jo une) do te te pyeste, pse jetoni dhe aq me shume pse mbani ligjerata per dicka qe ju jeni larg nga ai realitet??? Apo vije ne shprehje ajo thenja e Hoxhes ketu, i cili ka thene:" beni ate qe them une, por mos beni ate qe bej une..."? ahahahahah.
Respekt pa dyshim si qenje njerezore qe jeni.

Adonisi- Anėtarė
Pershendetje vėlla adonis, jam njė kohė tė gjatė anėtare e kėsaj faqe dhe kurr nuk kam postuar ngase si zakonisht ka pas rregull nė kėtė faqe. Si femėr qė jam mė duhet tė them se pėrgjigja e motrės sime Bleta ka qenė shumė e shkurtėr dhe e kjartė dhe shumė inteligjente. Me gjasmė nuk e ke kuptuar ose nuk ke njohuri, prandaj pėr tė mos ulur krenarin tėnde ke filluar akoma mė shumė tė gabohesh.
Vėlla i nderuar, nė shoqėrinė nė tė cilėn gjendemi ne, me shtypje konstante pėr flijimin e vetes sonė nė altarėt e instinktit tė shfrenuar larg respektit pėr ndėrgjegjėsi, Islami kėrkon prej nesh qė ta vlerėsojmė veten tonė si qenie njerėzore, tė krijuara prej All-llahut tė madhėrishėm, me kapacitet pėr pėrgjegjėsi nė raportet tona me tė tjerėt. Krijuesi ėshtė i njohur me shumė emra. Urtėsia e Tij ėshtė ēdoherė e pėlqyer dhe prania e Tij ėshtė treguar qartė nė dashurinė, tolerancėn dhe mėshirėn prezente nė shoqėrinė tonė. Aftėsia e Tij e thellė na ka drejtuar neve prej njė lufte, si individualizmi aq i pandalueshėm nė shoqėritė e ndryshme, te njė besim nė krenarinė dhe dinjitetin e familjes njerėzore, dhe na ka dhėnė obligimet tona dhe anėtarėsimin brenda asaj familjeje. Kjo pėrshkruan pjekurinė e personalitetit spiritual, dhe ndoshta pjekurinė mė tė duhur tė unit psikologjik, gjithashtu. Unė kam mėsuar qė veshja modeste, e nėnkuptuar si njė gradė shpirtėrore, mundet ta ngritė sjelljen e njeriut dhe tu jep qė tė dyve, mashkullit dhe femrės, kuptim pėr vlerėn e tyre shpirtėrore. Motra tė tha unė nuk mbaj shami por ajo nuk tha se nuk besoj nė Zot.
Vėlla i nderuar, nė shoqėrinė nė tė cilėn gjendemi ne, me shtypje konstante pėr flijimin e vetes sonė nė altarėt e instinktit tė shfrenuar larg respektit pėr ndėrgjegjėsi, Islami kėrkon prej nesh qė ta vlerėsojmė veten tonė si qenie njerėzore, tė krijuara prej All-llahut tė madhėrishėm, me kapacitet pėr pėrgjegjėsi nė raportet tona me tė tjerėt. Krijuesi ėshtė i njohur me shumė emra. Urtėsia e Tij ėshtė ēdoherė e pėlqyer dhe prania e Tij ėshtė treguar qartė nė dashurinė, tolerancėn dhe mėshirėn prezente nė shoqėrinė tonė. Aftėsia e Tij e thellė na ka drejtuar neve prej njė lufte, si individualizmi aq i pandalueshėm nė shoqėritė e ndryshme, te njė besim nė krenarinė dhe dinjitetin e familjes njerėzore, dhe na ka dhėnė obligimet tona dhe anėtarėsimin brenda asaj familjeje. Kjo pėrshkruan pjekurinė e personalitetit spiritual, dhe ndoshta pjekurinė mė tė duhur tė unit psikologjik, gjithashtu. Unė kam mėsuar qė veshja modeste, e nėnkuptuar si njė gradė shpirtėrore, mundet ta ngritė sjelljen e njeriut dhe tu jep qė tė dyve, mashkullit dhe femrės, kuptim pėr vlerėn e tyre shpirtėrore. Motra tė tha unė nuk mbaj shami por ajo nuk tha se nuk besoj nė Zot.

studentja- Anėtarė
- Lokacioni: Kosovė
Postime: 14
Kyējet nė forum: 5307
Regjistruar mė: 29/07/2007
Adonisi shkruajti:Bleta shkruajti:Per mua nuk jan Fakte te Mjaftushme vidiot qe ju i keni pa ne YouTube!! sepse nje vidio te till mundesh dhe ti me Punu . me te Afermit e tu kinse qe po ju Inponohet shamia Vajzave ... ne Kosove Une nuk e pyes askend kush jan ato Vajza qe jan te Paguar vetem me bart nje shami ne Koke... Une e di qe ne Kuran shkruan me bart femera shamin dhe eshte Farz kjo per mua Mjafton.. Shamia bartet ne koke me vete DESHIRE askush nuk t'a Inponon!!!
Dhe per ate qe ju e Keni pa ne Lajme..dhe YouTube se Cfar bejen shqiptart ne Amerike Ku e dini ju qe ata jan Musliman ????? e para dhe e dyta Mos sheno asgje lidhje ne kete Teme me Terorizem se tema eshte per Ferexhe e jo Terorizem... se pastaj futesh dhe mbesish me ty kembe e ngujuar...
Bleta, teoria me praktiken jo gjithnje perputhen. Dua te them se ajo qe thuhet ne Kur'an eshte dicka tjeter me ate qe praktikohet tek muslimanet shqiptar apo ne pergjithsi. Supozojme une jam musliman shqiptar dhe gjate gjithe jetes sime veproj ne kundershtim me ate qe thuhet ne Kur'an, deri sa nje dite e shoh qe po plakem dhe pendohem, dhe fillimishte i gjej 5 000 e e shkoj ne Qabe e behem haxhi. A eshte e drejte qe une te respektohem vetem per faktin qe e kam nje kapuq ne kry? E njejta gje vlen edhe per femrat. Nje femer e cila mban shahmi, nuk duhet doemos ta respektojme dhe ta cilesojme te ndershme dhe te moralshme. Sepse, deri ne momentin qe nuk e ka pas shahmin, ajo ka mund t'i beje 777 dreqnilleke. Dhe raste te ketilla une njohe, ne vendin ku une jam rrit e jetoj, pa pas nevoje te dal edhe me larg.
Edhe njehere: teoria me praktiken nuk jane te njejta gjithnje. Dhe e dyta, ne menyre absolute nuk duhet te flasim asnjehere askush.
Studente e nderuar dhe shume e respektuar (ky nuk eshte teksti ime zakonisht
). Nuk mund ta imagjinon se sa mire une te kuptoj ty, bile jo vetem ty, por te gjithe njerezit edhe ata qe shkruajne me pak apo me shume, shtrembet apo drejt, nga arsyea apo nga inati etj., etj.Te solla kete postim me siper, sepse ky eshte postimi im i pare qe kam be me Bleten ne kete tem. Rreshtat qe i kam hijezu me kan dhene shkak qe te shkruaj. I sheh ata dy rreshta se si jane shkruar....Megjithse ne fillim dikush mund ta kuptoje (gabim) se personi ne fjale eshte shume e sigurt ne ate qe ka thene dhe topi nuk e luan, por e verteta eshte se nuk eshte aspakt e sigurt, sepse menyra se si e ka shkruar shihet qart se ka plot inat dhe jo arsye. Ne kete rast, ndoshta i eshte pergjigjur postueset tjeter me te njejten gjuhe (inat me inat), por nuk e kuptoj pse ja kthen ne te njejten gjuhe, nese kjo mendon se ka te drejte ne raport me postuesen tjeter ( Arjeta apo kush ishte).
Ne menyre qe mos te dukem se po beje "referat", atehere me thuj drejte, ne qofte se e di, sipas Kur'anit gjithnje, nje femer e cila nuk e vnon shahmin ne kohen e duhur-te percaktuar, a konsiderohet femer muslimane femra ne fjale?Nese po, cilat jane arsyet qe mund ta justifikojne nje femer e cila nuk e bart shahmin me kohe?
Dhe nje pyetje qe s'mund ta gjesh ne Kur'an, por qe lidhet me Kur'anin. Ne Kur'an, vazhdimishte permendet Allahu ne menyra te ndryshme, nese nuk gaboj ne 99 sinonime te ndryshme ( i madherishmi, i plotefuqishmi, i gjithedijshmi etj), poashtu gjeja e dyte qe te bije ne sy ne Kur'an (te pakten mua) eshte se te jemi te drejte dhe assesi te mos e marrim djersen e tjetrit, me nje fjale te mos hyjm ne gjyhna. Ka edhe gjera tjera, por po ndalem aty ku dua. Allahu thote, te njejten gje e thone te gjithe besimtaret musliman, se njeriun e sfidon me gjera te ndryshme, sidomos njerezit e mire i sfidon edhe me shume. Nese eshte keshtu qe ne jemi te sfiduar nga Allahu, atehere pse te mos sfidohemi ( mendoj une) edhe ne raport me gjinin e kundert-femren? Sepse, nese nje femer mbulohet koke e kemb, atehere e kemi shume shume me te leht, ne dallim nese femra nuk mbulohet ashtu, por vishet pak me normal?Ngase, mashkulli perball nje femre te mbuluar e ka shume leht ta kontrolloj veten, ne dallim kur eshte perball nje femre e cila nuk ka shahmi te pakten. Ketu shihet burreria, morali i nje mashkulli, mendoj une. Por kjo s'do te thote se jam kunder shahmis, te pakten asnjehere se kam thene.
Aristoteli thoshte:" njeriu i mencur ka mesuar jo vetem te konsumoje pak, por gjiashtu, dhe ky eshte celesi, te kete nevoje per pak".

Adonisi- Anėtarė
Kjo ka qenė pėrgjigja e Bletės i nderuar. Unė nuk di si ma bukur ta shpjegon ajo nėse nuk e ke kuptuar ose analizuar mirė mund tė ndihmoj pa fare pėrtes.Gjeja me te cilen pajiset krijesa e Zotit (njeri ne rastin tone) dhe petku me i mire qe e mban krijesa e Zotit (njeriu perseri) eshte devotshmeria.

studentja- Anėtarė
S'pari, ndihmoi vetes dhe gjithashtu jepi vetes pakes zore e pergjigjur ne ate qe te kam pyet, sepse fundja muhabet po bejme. E dyta, e pash kete pergjigje dhe e kuptova, ashtu siq e kam kuptuar me dhjetra here kur e kam lexuar, por une kerkoj ta kuptoj se cka ka dasht me thene poetja, po mendoj personi ne fjale-Bleta, kur e ka shkruar ate, sepse, ate qe thote ajo, te cilen e merr te gatshme nga Kur'ani dhe realiteti i muslimaneve apo i shqiptareve musliman me konkretishte ndryshon si nata me diten. Gje qe ajo i shtin me nje these dhe thote keshtu eshte edhe PIK.Dhe une per kete po qaj drrasa ketu.E kupton?

Adonisi- Anėtarė
Hahahaha unė ty po tė kuptoj por ti nuk e ke kuptuar fjalin e motrės. Unė se di e ka sjell ajo kopy paste apo e ka shenu origjinale, por di se e ka thėnė shumė mirė.realiteti i muslimaneve apo i shqiptareve musliman me konkretishte ndryshon si nata me diten. Gje qe ajo i shtin me nje these dhe thote keshtu eshte edhe PIK.Dhe une per kete po qaj drrasa ketu.E kupton?
Nėse mendon se ligjet e njė religjioni ndėrrohen si t'i teket dikujt sepse ashtu e do moda laike-ateiste dhe duhet pėrshtatur asaj mode A-TEISTE veshjen TEISTE, atėhere ky ėshtė njė absurditet.
Ke shumė tė drejtė se realiteti i muslimanve arab ndryshon me realitetin e muslimanve Shqiptarė. Por, cka dua tė them nėse arrin tė e kapėsh thelbin e ke pėrgjigjen. Po ta pėrseris edhe njė herė :
Nėse mendon se ligjet e njė religjioni ndėrrohen si t'i teket dikujt sepse ashtu e do moda laike-ateiste dhe duhet pėrshtatur asaj mode A-TEISTE veshjen TEISTE, atėhere ky ėshtė njė absurditet.

studentja- Anėtarė
Nuk e di nese po me lexon apo jo, dyshoj qe me keni lexuar postimet e mia, as keto te fundit.
Qendrimi im per femrat qe mbajne shahmi eshte ky. Nje femer shqiptare e cila mban shahmi, nuk dmth doemos qe ta respektoj, ose te pakten jo respekt absolut meqe mban nje shahmi.Dhe nje femer qe nuk mban shahmi te mos respektohet dhe te cilesohet si e pamoralshme. Filllimishte te gjitha i respektoj si qenje njerezore, me pas varesishte se sa me imponon respekt. Me nje fjale, nuk paragjykoj as ato qe mbajne shahmi, e as ata qe dalin te (zh)veshura. E kupton kete pjese?
Me thuaj kur thash une se duhet ndryshuar keto ligje, ose ku i perkraha ndryshimet? Une thashe se fakt eshte se ne Kur'an pak a shume ashtu thuhet, por muslimanet nuk i permbahen as peraferishte, prandaj ndryshon TEORIA ME PRAKTIKEN E MUSLIMANEVE SHQIPTAR.
Qendrimi im per femrat qe mbajne shahmi eshte ky. Nje femer shqiptare e cila mban shahmi, nuk dmth doemos qe ta respektoj, ose te pakten jo respekt absolut meqe mban nje shahmi.Dhe nje femer qe nuk mban shahmi te mos respektohet dhe te cilesohet si e pamoralshme. Filllimishte te gjitha i respektoj si qenje njerezore, me pas varesishte se sa me imponon respekt. Me nje fjale, nuk paragjykoj as ato qe mbajne shahmi, e as ata qe dalin te (zh)veshura. E kupton kete pjese?
Me thuaj kur thash une se duhet ndryshuar keto ligje, ose ku i perkraha ndryshimet? Une thashe se fakt eshte se ne Kur'an pak a shume ashtu thuhet, por muslimanet nuk i permbahen as peraferishte, prandaj ndryshon TEORIA ME PRAKTIKEN E MUSLIMANEVE SHQIPTAR.

Adonisi- Anėtarė
Faqja 3 e 3 •
1, 2, 3
Faqja 3 e 3
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi

» Scripts: Zgjidhe sfondin sipas shijes !
» Html tutorial pėr vizitore - Mire se erdhet!
» Nderrimi i ngjyrave (sfondi) ne tabela on mouse over!
» Pershendetje kur Hyni dhe kur Largoheni nga Forumi
» A ka ndonjė mėnyrė pėr tė kontrolluar statusin 'appear offline' nė msn?
» Kenaqem kur...
» HTML Code pėr kalkulator
» Rregullimi i sfondit ne kutine e postimeve !
» Rregullimi i Widgets-ve
» Sfondi i fundit te faqes
» Rregulloje dukjen e Legjendes !
» Fshihe informacionin me poshte ...
» Rregulloni pamjen e mesazheve ne faqen kryesore te forumit !
» Fshihe kutin e kerkimeve (search box)
» Rregulloni kutin e Kėrkimeve ( Search box ) sipas shijes suaj !
» Sfonde per background te menus
» Rregulloje Sfondin e forumit tuaj !
» CSS to customize the header for phpbb3
» Gjithmonė