A mund te behet bisede pa genjeshtra dhe ofendime
Faqja 1 e 1 • Share •
A mund te behet bisede pa genjeshtra dhe ofendime
Po flas per veten time: kur kam fillu me lexu Biblen kam par qe mnyra e struktures fjalve asht stabile paqesore ...
Sot ne boten moderne per dite zbulohen krime dhe shpesh her kriminel te mdhenj si "Una Bomberi" dhe shum te tjer ne baz te shkrimeve. Nuk jam eksperte ne ket drejtim por kam mesuar qysh ne klasen e 6 te analizoj gjdo fjal ne ate qe lexoj apo ne ate qe me thot dikush sepse kuptimi fjalis i japet nga mnyra se si thuhen fjalet...
Pastaj gjendjen emocionale e shum gjera tjera percakothen ne baz te asaj qe asht e shkruar. Nese nga nje e mir e pa fund (qe folet ne liber) del tek nje e keqe e pa fund, ne gjdo paragraf te librit, ne vazhdimsi, Kjo asht nje gjendje emocionale jo stabile per nje profet, kjo vlen per njerzit ne pergjesi.
Disa thon qa merresh me to, nuk ke gje me te mir... por nese nuk ka rendesi fjalet ne nje liber ateher qka asht ajo qe ka rendesi??? Disa thon qa merri me tema qe nuk mund ti mbroni por une kisha me then ti mbrojm me genjeshtra asht kollaj por ate qe sjellim (une dhe disa) kemi vetem fakte per to. Disa ofendojn dhe me bejn te mendoj ne te ajetin qe thot " rrespekto ate qe praktikon fen, turpero ate qe nuk e rrespekton, dhe shkaterro ate qe kundershton" dhe ket e kam pa, qe fatekeqsisht disa ketu errespektojn shummme.
Disa sjellin tekste qe feja muslimane asht fe e ndershme per veq nje ajeti qe e qet te gjitha posht dhe aj thot "do te digjen ne zjarr te ferrit ato qe bejn imoralitet haptas, por ato qe bejn imoralitet fshehtas ka shpetim per to, sepse allahu asht meshirues", ne ket rast pasna pas me i be 100 0000 te zeza fshetas per sa nuk e din burri dhe vellezrit zoti do me falka!!!
Une i konsideroj si njerz te dobet ata qe mirren me genjeshtra kur sjelli (une ose dikush tjeter) nje fakt ne vend se me u mundu me shpjegu ate qe kam sjell ata sjellin genjeshtra per me turprua, ncncncn nuk e din se ne ate mnyr e qesin posht jo vetem veten e tyre por edhe fen e tyre sepse ata po e mbrojn me gejeshtra.
Sot ne boten moderne per dite zbulohen krime dhe shpesh her kriminel te mdhenj si "Una Bomberi" dhe shum te tjer ne baz te shkrimeve. Nuk jam eksperte ne ket drejtim por kam mesuar qysh ne klasen e 6 te analizoj gjdo fjal ne ate qe lexoj apo ne ate qe me thot dikush sepse kuptimi fjalis i japet nga mnyra se si thuhen fjalet...
Pastaj gjendjen emocionale e shum gjera tjera percakothen ne baz te asaj qe asht e shkruar. Nese nga nje e mir e pa fund (qe folet ne liber) del tek nje e keqe e pa fund, ne gjdo paragraf te librit, ne vazhdimsi, Kjo asht nje gjendje emocionale jo stabile per nje profet, kjo vlen per njerzit ne pergjesi.
Disa thon qa merresh me to, nuk ke gje me te mir... por nese nuk ka rendesi fjalet ne nje liber ateher qka asht ajo qe ka rendesi??? Disa thon qa merri me tema qe nuk mund ti mbroni por une kisha me then ti mbrojm me genjeshtra asht kollaj por ate qe sjellim (une dhe disa) kemi vetem fakte per to. Disa ofendojn dhe me bejn te mendoj ne te ajetin qe thot " rrespekto ate qe praktikon fen, turpero ate qe nuk e rrespekton, dhe shkaterro ate qe kundershton" dhe ket e kam pa, qe fatekeqsisht disa ketu errespektojn shummme.
Disa sjellin tekste qe feja muslimane asht fe e ndershme per veq nje ajeti qe e qet te gjitha posht dhe aj thot "do te digjen ne zjarr te ferrit ato qe bejn imoralitet haptas, por ato qe bejn imoralitet fshehtas ka shpetim per to, sepse allahu asht meshirues", ne ket rast pasna pas me i be 100 0000 te zeza fshetas per sa nuk e din burri dhe vellezrit zoti do me falka!!!
Une i konsideroj si njerz te dobet ata qe mirren me genjeshtra kur sjelli (une ose dikush tjeter) nje fakt ne vend se me u mundu me shpjegu ate qe kam sjell ata sjellin genjeshtra per me turprua, ncncncn nuk e din se ne ate mnyr e qesin posht jo vetem veten e tyre por edhe fen e tyre sepse ata po e mbrojn me gejeshtra.

Jeta Love- GlobalModerator
- Postime: 199
Kyējet nė forum: 2194
Regjistruar mė: 14/08/2010
Vėrejtjet: Na fal zot fajet tona ashtu si i falim ne fajtoret tan!
Re: A mund te behet bisede pa genjeshtra dhe ofendime
Arjeta, dhe une po flas dhe po shkruaj nga vetja ime, dhe ai/ajo shkruan dhe flet nga vetja e tije/saj, ata/ato shkruajne dhe filozofojne nga shkrimet e tjereve... nuk ka te ndalur, nuk ndalen...dhe nuk do te ndalen.
Besimtaret qe kane dashuri te madhe ndaj Zotit i frikesohen Atij dhe bejne perpjekje te sinqerta ashtu qe te munden te pranohen te Ai, jane individ te mbare qe i sjellin bukuri botes. Per shkak te ketyre vlerave morale me te larta ata gjithashtu duan gjerat qe i ka krijuar Zoti, ndjejne dashuri dhe meshire per to, dhe deshirojne te i mbrojne ato dhe te u sjellin miresi dhe bukuri atyre. Po me cudit fakti pse kapeni ne gjera te imponuara nga e ashtuquajtura qenje njerzore. Qenja njerzore nuk mund te jete Zot oj Arjeta. Krijimi apo shkrimi i nje vepre te mire eshte frut i nje qenje njerzore por prap se prap nuk eshte fjala e Zotit. Zoti eshte nje per te gjithe per Krishtere, Musliman, Ortodoks, Cifut, Budista, .... e ca e ca tjera. Ai eshte nje dhe nese ne besimin islam quhet Allah, ne besimin katolik quhet God apo Zot eshte nje.
Nese nga nje veper apo liber i shenjet sillet nje citat pa marr parasysh cili eshte ai citat nuk eshte genjeshter dhe nuk mundesh ta spjegosh ngase ironia dhe fanatizmi i juaj, i imi, i atij/asaj... ndaj nje feje personale apo te zgjedhur nuk te lejon, na lejon te pajtohemi me realitetin.
Oj Arjeta, une nuk jam nje fanatik fetar por nje gje po ta them ty dhe shume te tjereve ketu e kudo. Forca e vetme ne Toke qe mund te krijoj miqesi te vertete dhe aleance ne mes te qenieve njerezore eshte toleranca fetare. As ti as une as ai/ajo nuk mundet dhe nuk ka fuqi te imponoj askujt asgje. Nese une mirrem me genjeshtra eshte zgjidhja ime, nese une mirrem me te verteta eshte zgjidhja ime. Nese ty nuk te pelqen genjeshtra ime prap eshte zgjidhja jote ta pranosh ose ta injorosh por jo te me detyrosh mua te ecin rruges ose zgjedhjes tende.
Une sdi copy paste as nuk di cili/cila eshte me i/e zgjuar, Arjeta, Interesanti, Naki, Arjana, Bleta... apo kush... mos ta zgjas. Ti ke sjell nje shkrim per mua shume shume domethenes nese kishe logjikuar dhe analizuar pak kete shkrim qe ke sjelle tani e ke sprove reale ne ditet e sotme. Ja citati yt.
Faleminderit
Besimtaret qe kane dashuri te madhe ndaj Zotit i frikesohen Atij dhe bejne perpjekje te sinqerta ashtu qe te munden te pranohen te Ai, jane individ te mbare qe i sjellin bukuri botes. Per shkak te ketyre vlerave morale me te larta ata gjithashtu duan gjerat qe i ka krijuar Zoti, ndjejne dashuri dhe meshire per to, dhe deshirojne te i mbrojne ato dhe te u sjellin miresi dhe bukuri atyre. Po me cudit fakti pse kapeni ne gjera te imponuara nga e ashtuquajtura qenje njerzore. Qenja njerzore nuk mund te jete Zot oj Arjeta. Krijimi apo shkrimi i nje vepre te mire eshte frut i nje qenje njerzore por prap se prap nuk eshte fjala e Zotit. Zoti eshte nje per te gjithe per Krishtere, Musliman, Ortodoks, Cifut, Budista, .... e ca e ca tjera. Ai eshte nje dhe nese ne besimin islam quhet Allah, ne besimin katolik quhet God apo Zot eshte nje.
Nese nga nje veper apo liber i shenjet sillet nje citat pa marr parasysh cili eshte ai citat nuk eshte genjeshter dhe nuk mundesh ta spjegosh ngase ironia dhe fanatizmi i juaj, i imi, i atij/asaj... ndaj nje feje personale apo te zgjedhur nuk te lejon, na lejon te pajtohemi me realitetin.
Oj Arjeta, une nuk jam nje fanatik fetar por nje gje po ta them ty dhe shume te tjereve ketu e kudo. Forca e vetme ne Toke qe mund te krijoj miqesi te vertete dhe aleance ne mes te qenieve njerezore eshte toleranca fetare. As ti as une as ai/ajo nuk mundet dhe nuk ka fuqi te imponoj askujt asgje. Nese une mirrem me genjeshtra eshte zgjidhja ime, nese une mirrem me te verteta eshte zgjidhja ime. Nese ty nuk te pelqen genjeshtra ime prap eshte zgjidhja jote ta pranosh ose ta injorosh por jo te me detyrosh mua te ecin rruges ose zgjedhjes tende.
Une sdi copy paste as nuk di cili/cila eshte me i/e zgjuar, Arjeta, Interesanti, Naki, Arjana, Bleta... apo kush... mos ta zgjas. Ti ke sjell nje shkrim per mua shume shume domethenes nese kishe logjikuar dhe analizuar pak kete shkrim qe ke sjelle tani e ke sprove reale ne ditet e sotme. Ja citati yt.
Ma komento ne menyren tende pak me kjarte kete dhe lidhe kete me ditet e sotme. Per kete qe ke sjell ti ka qene ligji i kanunit dhe sa kam une njohuri nese jam gabim do kerkoj falje kanuni eshte ligj i fese katolike jo islame. Pse ky ligj atehere u aprovua dhe akoma ne disa vende funksionon. Mos repliko kot nese nuk di qe te qeshin te tjeret ose lexuesit. Nuk dua kopy paste me shkruaj origjinal nga mendja jote.Disa sjellin tekste qe feja muslimane asht fe e ndershme per veq nje ajeti qe e qet te gjitha posht dhe aj thot "do te digjen ne zjarr te ferrit ato qe bejn imoralitet haptas, por ato qe bejn imoralitet fshehtas ka shpetim per to, sepse allahu asht meshirues", ne ket rast pasna pas me i be 100 0000 te zeza fshetas per sa nuk e din burri dhe vellezrit zoti do me falka!!!
Faleminderit
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rrespektoni rregulloren * Rrespektoni stafin * Rrespektoni anėtarėt tjerė * Shiqoni temat para se tė hapni njė tė re, mos hapni tema tė dyfishta * Pėrmbaju temave * JO Politikė nė kėtė forum * Mos ofendoni anėtarėt dhe stafin * Adminet dhe Moderatorėt duhet rrespektuar dhe vendimet e tyre janė tė prera* Antarėt e Stafit kanė tė drejtėn tė fshijnė, redaktojnė, lėvizin ose mbyllin tema tė caktuara (pa paralajmėrim) qė shkelin rregullat e forumit. Stafi do tė pėrpiqet tė krijojė njė atmosferė sa mė tė kėndshme nė forum, duke mos lejuar ofendimet dhe fjalorin e pahijshėm.Por duhet ta keni parasysh se ėshtė e pamundur qė tė vėrehen dhe tė modifikohen tė gjitha mesazhet. Tė gjitha postimet e postuara kėtu shprehnin kėndvėshtrimin e autorit dhe jo tė stafit tonė (pėrveq ne rastet kur autor ėshtė ndonjėri nga stafi). *Ju faleminderit !
Se pari aj shkrimi qe kam shkru te cilin e solle ketu nuk ka gje lidhje me ty sepse ka koh qe i merr gjerat personalisht ashtu sikur te ishin drejtua ty ato fjal kan te bejn me nje tekst te dikuj tjter, kundraj te ciles nuk am as gje ne fakt vetem se nuk pajtohem me ate qe thuhet ne tekst!
1-Kanuni nuk eshte ligj i fese katolike. Perkundrazi kisha katolike e ka kundershtue ate. Ai njihet dhe zbatohet edhe ne shume krahina myslimane. Kanuni asht ligj dhe jo liber i fes, kanuni praktikohet ne kosov shum sidomos per gjak marrjet dhe mendimi im asht se nuk asht perfekt larg asaj, autori ti me duket se ka pas frymezime jo te mira!
1-Kanuni nuk eshte ligj i fese katolike. Perkundrazi kisha katolike e ka kundershtue ate. Ai njihet dhe zbatohet edhe ne shume krahina myslimane. Kanuni asht ligj dhe jo liber i fes, kanuni praktikohet ne kosov shum sidomos per gjak marrjet dhe mendimi im asht se nuk asht perfekt larg asaj, autori ti me duket se ka pas frymezime jo te mira!

Hahahahahaaha po nuk thashe se ka lidhje me mua oj mike por une po lexoj dicka ne mes rreshtave dhe une vetem ate citatin tend po e perseris
Ne pasluften e pasigurt per fatet e Shqipeprise prej lakmise se fqinjeve nje delegacion i kryesuar nga ipeshkv katolik Bumci shkoi ne Versaje dhe perdoren influencen e tyre ne Seline e Shenjte per te garantuar se katoliket shqiptare nuk donin te jetonin te ndare nga shqiptaret e tjere muslimane duke pase parasysh copetimin e mundshem te pasluftes. Per tiu pershtatur te gjithe besimtareve te vet Kisha katolike mori parasysh edhe kanunin e leke Dukagjinit dhe variante te tij dhe u mundua qe te mos i binte ndesh ketij kodit te nderit, mikpritjes, fjales se dhene etj duke spjeguar keto elemente edhe me biblen.
ky eshte citat qe ju keni sjell dhe per kete citat une te permenda kanunin e nuk po e flliqi fjalorin tim te them pse ky citat eshte keshtu. E sa per kanun i kujt eshte mikja ime nese nuk e njof fen islame apo katolike e njof historin e sipas historise une po te them kete lexoje me vemendje:Disa sjellin tekste qe feja muslimane asht fe e ndershme per veq nje ajeti qe e qet te gjitha posht dhe aj thot "do te digjen ne zjarr te ferrit ato qe bejn imoralitet haptas, por ato qe bejn imoralitet fshehtas ka shpetim per to, sepse allahu asht meshirues", ne ket rast pasna pas me i be 100 0000 te zeza fshetas per sa nuk e din burri dhe vellezrit zoti do me falka!!!
Ne pasluften e pasigurt per fatet e Shqipeprise prej lakmise se fqinjeve nje delegacion i kryesuar nga ipeshkv katolik Bumci shkoi ne Versaje dhe perdoren influencen e tyre ne Seline e Shenjte per te garantuar se katoliket shqiptare nuk donin te jetonin te ndare nga shqiptaret e tjere muslimane duke pase parasysh copetimin e mundshem te pasluftes. Per tiu pershtatur te gjithe besimtareve te vet Kisha katolike mori parasysh edhe kanunin e leke Dukagjinit dhe variante te tij dhe u mundua qe te mos i binte ndesh ketij kodit te nderit, mikpritjes, fjales se dhene etj duke spjeguar keto elemente edhe me biblen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rrespektoni rregulloren * Rrespektoni stafin * Rrespektoni anėtarėt tjerė * Shiqoni temat para se tė hapni njė tė re, mos hapni tema tė dyfishta * Pėrmbaju temave * JO Politikė nė kėtė forum * Mos ofendoni anėtarėt dhe stafin * Adminet dhe Moderatorėt duhet rrespektuar dhe vendimet e tyre janė tė prera* Antarėt e Stafit kanė tė drejtėn tė fshijnė, redaktojnė, lėvizin ose mbyllin tema tė caktuara (pa paralajmėrim) qė shkelin rregullat e forumit. Stafi do tė pėrpiqet tė krijojė njė atmosferė sa mė tė kėndshme nė forum, duke mos lejuar ofendimet dhe fjalorin e pahijshėm.Por duhet ta keni parasysh se ėshtė e pamundur qė tė vėrehen dhe tė modifikohen tė gjitha mesazhet. Tė gjitha postimet e postuara kėtu shprehnin kėndvėshtrimin e autorit dhe jo tė stafit tonė (pėrveq ne rastet kur autor ėshtė ndonjėri nga stafi). *Ju faleminderit !
Mosnjohja e nje parimi apo nje mesimi pavarsisht cfar te jete ai, nuk i jap askuj te drejte qe te gjykon ne ate se a eshte e vertete apo genjeshter, sepse injoranca te thellon ne erresiren e mospranimit te realitetit edhe nese e di se eshte e vertete , me te vetmin qellim qe te dominosh mbi tjetrin , edhe nese nuk ke te drejte, gje e cila te qon ne shizofrenizem, e shizofrenizmi vie si pasoje e te mosditurit dhe injorances, duke i imponuar me force qe dikush te pranon ate cfar nuk ka vlere.
Nese dicka akuzojme se eshte genjeshter, atehere eshte profesionalizem nese sjellet e verteta rreth asaj qe quhet genjeshter, e jo vetem te leshojme nje fjale " genjeshter dhe trillim" e te mos e argumentojme te kunderten, pra perderisa dicka mohon se nuk eshte ashtu, atehere obligohesh qe te sjellesh ata qe eshte reale!
Permendja e nje citati pa e treguar se cili eshte ai, eshte joreale dhe e papranuar, perderisa deshironi te permendni nje citat Kur'anor , atehere sjelle se ne cilen kaptin eshte dhe ne cilin verset , ne menyre qe te jesh sa me real. ( dmth te lutem sjelle emrin e kaptines dhe numrin e versetit per kete verset qe ke sjelle per imoralitetin ).
Ndersa sa i perket kanunit te lek dukagjinit, jam pro nakit per sqarimin qe te ka bere ne fund , gje e cila eshte nje fakt historik i shkruar , dhe jo i sjellur nga mendja e manget vetem per te shkruar dicka.
Nese dicka akuzojme se eshte genjeshter, atehere eshte profesionalizem nese sjellet e verteta rreth asaj qe quhet genjeshter, e jo vetem te leshojme nje fjale " genjeshter dhe trillim" e te mos e argumentojme te kunderten, pra perderisa dicka mohon se nuk eshte ashtu, atehere obligohesh qe te sjellesh ata qe eshte reale!
Permendja e nje citati pa e treguar se cili eshte ai, eshte joreale dhe e papranuar, perderisa deshironi te permendni nje citat Kur'anor , atehere sjelle se ne cilen kaptin eshte dhe ne cilin verset , ne menyre qe te jesh sa me real. ( dmth te lutem sjelle emrin e kaptines dhe numrin e versetit per kete verset qe ke sjelle per imoralitetin ).
Ndersa sa i perket kanunit te lek dukagjinit, jam pro nakit per sqarimin qe te ka bere ne fund , gje e cila eshte nje fakt historik i shkruar , dhe jo i sjellur nga mendja e manget vetem per te shkruar dicka.

Interesant- Webmaster
- Lokacioni: Pejė
Postime: 4197
Kyējet nė forum: 7170
Regjistruar mė: 02/03/2008
Profesioni: Jurispodenca
Shume e vertete Interesant kjo qe thua me larte nuk do koment. Per hire te vetedijesimit une po e sjelli nje citat nga Historia jone kombetare besoj se ky citat do i mbush mend disa dhe do e kuptojne realitetin. Ja citati:
. Te sjell dhe nje citat te shkurte:
Nese Arjeta mendon se Leke Dukagjini psaka qene musliman dhe Skenderbeu atehere une kerkoj falje se nuk po e njofsha historinShqiptarėt njihen gjerėsisht si banorėt mė tė vjetėr tė Evropės Juglindore. Ata janė pasardhės tė ilirėve, bėrthamės sė popullsisė parahelenike qė shtrihej nga Greqia deri nė Itali. Ilirėt i rezistuan asimilimit gjatė gjashtė shekujve tė sundimit romak mbi Ilirinė, i ruajtėn normat e tyre kanunore e ligjore dhe e ruajtėn kulturėn dhe gjuhėn e tyre, qė tė dy kėto veēori qė dallojnė dukshėm nga kultura dhe gjuha e fqinjėve tė tyre nė Evropėn Juglindore. Ilirėt e sotėm janė shqiptarėt, qė pėrdorin alfabetin latin, ndėrsa fqinjėt e tyre janė sllavėt tė cilėt pėrdorin alfabetin cirilik. Shqiptarėt janė myslimanė, katolikė dhe tė krishterė ortodoks qė kanė jetuar pėrkrah njėri-tjetrit nė harmoni pėr shekuj tė tėrė me radhė. Kanuni ka qenė themeli qendror i mbijetesės shqiptare tė gjendur pėrballė okupimit dhe gjenocidit shekullor. Si i tillė, Kanuni ėshtė formė e mbamendjes kolektive, e identitetit kulturor dhe e rezistencės. Besohet se disa nga traditat qė pėrshkruan Kanuni burojnė qė nga lashtėsia. Ato ishin bartur nė rrugė gojore nga brezi nė brez, me tė dhėna e shtesa nga autorė tė ndryshėm. Sė fundi, teksti i Kanunit (pėr tė cilin ne nė anglishte e pėrdorim fjalėn Canon) i atribuohet Lekė Dukagjinit, princit shqiptar qė jetoi nė shekullin e pesėmbėdhjetė (1410 deri nė vitin 1481). I arsimuar dhe edukuar nė vendlindjen e tij, Shkodėr tė Shqipėrisė dhe nė Venedik tė Italisė, Dukagjini mė pas shndėrrohet nė lider tė rezistencės shqiptare kundėr turqve otomanė, tė cilėt e pushtuan gadishullin ballkanik nė gjysmėn e dytė tė shekullit tė katėrmbėdhjetė. Dukagjini ishte bashkėkohės dhe bashkatdhetarė e shok i armėve i Gjergj Kastriot Skėnderbeut, heroi kombėtar i shqiptarėve dhe figura qendrore e shekullit tė pesėmbėdhjetė qė luftoi kundėr otomanėve 25 vjet rresht dhe ua pamundėsoi atyre ta pushtonin Evropėn.
. Te sjell dhe nje citat te shkurte: Historia e popullit shqiptar nuk ėshtė vetėm histori e shtypjes, por ashtu siē na dėshmon sjellja e tyre e guximshme gjatė Holokaustit, ajo ėshtė edhe histori e rezistencės ndaj shtypjes, histori e tolerancės fetare dhe histori e pėrkushtimit pėr drejtėsinė.

Une marr pergjesi per ate qe shkruaj dhe jo per ate qe ju kuptoni, ju i interpretoni siq ju pelqen mendej i pergjigji interpretimeve tuja kjo asht tipike islamike!

Interesant per sa kam pa une gjith ata qe nuk i kan mendimet si tuat jan injoranta pra nuk te hidhrohem!

Arjeta shkruajti:Une marr pergjesi per ate qe shkruaj dhe jo per ate qe ju kuptoni, ju i interpretoni siq ju pelqen mendej i pergjigji interpretimeve tuja kjo asht tipike islamike!
Jo jo nuk eshte tipike islamike prap gabove rend po te flas nga historia dhe kombi une jam shqiptar ne rend te pare dhe ti je njesoj shqiptare. Cfar une besoj dhe cfar ti beson eshte zgjedhja jote. Dua te them edhe nje fjali ndoshta kurr se ke degjuar me pare por eshte shume e vertete. Historianet e dine kete dhe duhet ta dish edhe ti qe te mos gabohesh me rend. Shqiptaret kane qene tolerante dhe kurre nuk kane derdhur gjak per ceshtje fetare. Mark Milani, kryeminister i Malit te Zi pohon se sa here qe ne perpiqeshim te ndersenim ne Shkoder katoliket kunder myslimaneve apo anasjelltas e kishim betejen e humbur sepse Shqiptaret e kishin ndjenjen kombetare shume me te forte.------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arjeta shkruajti:Interesant per sa kam pa une gjith ata qe nuk i kan mendimet si tuat jan injoranta pra nuk te hidhrohem!
Arjeta
Me pak fjale te kerkova versetin dhe kaptinen e ati verseti qe ke marr nga Kur'ani, te na thuash emrin e kaptines dhe numrin e versetit, ne menyre qe te jemi sa me real .

Interesant- Webmaster
Me trego te ciles fjali se jam duke ndjek shum tekste ne njeten koh, te gjith mundohen me la .... ...! Por tealitetin jeni ka e shifni edhe vet!!

Arjeta shkruajti:Me trego te ciles fjali se jam duke ndjek shum tekste ne njeten koh, te gjith mundohen me la .... ...! Por tealitetin jeni ka e shifni edhe vet!!
hahaha tani kam qesh shume, sepse fjalin e ke pas ne tekstin tend e nuk e di se cilen, sido qe te jete ja kete po kerkoj :
do te digjen ne zjarr te ferrit ato qe bejn imoralitet haptas

Interesant- Webmaster
Sipas menyres se si eshte parashtruar pyetja lidhur me temen, me shume te le te kuptosh se bisedat behen vetem me genjeshtra dhe ofendime. Une mendoj se duhet te jete e kunderta e kesaj. Parimisht dhe njerezisht, cdo bisede duhet te behet pa genjeshtra dhe ofendime. Andaj, pyetja do duhej te ishte: A mund te behet biseda me genjeshtra dhe ofendime? Ne kete rast une them se jo. Sot gati te gjithe jemi aq te ditur sa ta dallojme genjeshtren karshi realitetit. Mjerisht ka edhe te atille qe u besojne genjeshtrave. Sa me i madh te jete numri i atyre qe i besojne genjeshtres, aq me e vertete behet ajo genjeshter, qofte ajo e folur apo e shkruar.
Per te vleresuar dicka te shkruar dhe per ta gjykuar ate si te vertete apo genjeshter, patjeter se duhet ti kesh xhepat perplot me argumente, dhe kete me se miri e bejne ata qe e kane ate profesion, pavaresisht materies apo fushes se studimit.
Rreth polemikave qe po behen ketu, lidhur me librat e shenjt, permes citateve te ndryshme, mendoj se eshte veshtire te krijojme nje koncept tonin. Komentet dhe interpretimet nga kendveshtrimi i jone, pa njohuri te mjaftueshme, patjeter se do te krijojne mospajtime.
Toleranca nderfetare eshte e vetmja rruge per te ndertuar miqesi te reja, pa paragjykime, pa xhelozi te ketij lloji dhe pa ndonje interes te caktuar.
Te sillemi ne kete menyre, aq me teper kur jemi nje komb dhe kemi nje gjuhe. Perkatesia e jone fetare duhet te jete pasuri e jona dhe ne asnje menyre molle sherri mes nesh.
Per te vleresuar dicka te shkruar dhe per ta gjykuar ate si te vertete apo genjeshter, patjeter se duhet ti kesh xhepat perplot me argumente, dhe kete me se miri e bejne ata qe e kane ate profesion, pavaresisht materies apo fushes se studimit.
Rreth polemikave qe po behen ketu, lidhur me librat e shenjt, permes citateve te ndryshme, mendoj se eshte veshtire te krijojme nje koncept tonin. Komentet dhe interpretimet nga kendveshtrimi i jone, pa njohuri te mjaftueshme, patjeter se do te krijojne mospajtime.
Toleranca nderfetare eshte e vetmja rruge per te ndertuar miqesi te reja, pa paragjykime, pa xhelozi te ketij lloji dhe pa ndonje interes te caktuar.
Te sillemi ne kete menyre, aq me teper kur jemi nje komb dhe kemi nje gjuhe. Perkatesia e jone fetare duhet te jete pasuri e jona dhe ne asnje menyre molle sherri mes nesh.

deti- Administrator
- Lokacioni: Kosovė
Postime: 1925
Kyējet nė forum: 6895
Regjistruar mė: 19/06/2007
Profesioni: Ekonomist
Arjeta shkruajti:Se pari aj shkrimi qe kam shkru te cilin e solle ketu nuk ka gje lidhje me ty sepse ka koh qe i merr gjerat personalisht ashtu sikur te ishin drejtua ty ato fjal kan te bejn me nje tekst te dikuj tjter, kundraj te ciles nuk am as gje ne fakt vetem se nuk pajtohem me ate qe thuhet ne tekst!
Ne Kosove ka shume shqiptare musliman qe jane shume me patriot, nacionalist dhe ndihen me shqiptare se shume te krishtere. Prandaj ky koment i yti nuk qendron aspak. Duhet te ndahet ketu shapi prej sheqerit dhe mos i fut te gjithe me nje thes. Religjioni duhet te jete zgjedhje e lire per cdo shqiptar dhe per mua religjioni, besimi, mosbesimi eshte ceshtje personale, mirepo ajo me te cilen une nuk pajtohem eshte nderhyrja e religjionit ne politike dhe ceshtje kombetare. Asnje person qe i thote vetes shqiptar dhe perbuze perkatesine etnike, interesat kombetare dhe mohon veteveten vetem per shkak te religjionit nuk eshte shqiptar dhe kete kam te drejte ta them me plot kuptimin e fjales.
Dhe ne fund te fundit, si sqarim, nuk ishin shqiptaret musliman qe tradhetuan religjionin (qe per mua nuk ka asnje rendesi, por shpesh e kam lexuar kete ne kete forum), por ishin shqiptaret e krishtere ata qe tradhetuan religjionin dhe kjo per arsye se cdo religjion eshte mish i huaj ne trungun shqiptar dhe nuk ka pasur kurre fort rendesi per shqiptaret.
"All-llahu im, Ti je Falės, Bujar dhe e do faljen, ndaj mė fal mua.

E Dashuruar- Administrator
- Lokacioni: Tetove
Postime: 2247
Kyējet nė forum: 4974
Regjistruar mė: 20/05/2010
Profesioni: Frizer (Salon Sun Shine)
Vėrejtjet: Bukuria e njeriut eshte bukura e fjalve qe flet.!
E Dashuruar shkruajti:Arjeta shkruajti:Se pari aj shkrimi qe kam shkru te cilin e solle ketu nuk ka gje lidhje me ty sepse ka koh qe i merr gjerat personalisht ashtu sikur te ishin drejtua ty ato fjal kan te bejn me nje tekst te dikuj tjter, kundraj te ciles nuk am as gje ne fakt vetem se nuk pajtohem me ate qe thuhet ne tekst!
[b]Ne Kosove ka shume shqiptare musliman qe jane shume me patriot, nacionalist dhe ndihen me shqiptare se shume te krishtere[/b]. Prandaj ky koment i yti nuk qendron aspak. Duhet te ndahet ketu shapi prej sheqerit dhe mos i fut te gjithe me nje thes. Religjioni duhet te jete zgjedhje e lire per cdo shqiptar dhe per mua religjioni, besimi, mosbesimi eshte ceshtje personale, mirepo ajo me te cilen une nuk pajtohem eshte nderhyrja e religjionit ne politike dhe ceshtje kombetare. Asnje person qe i thote vetes shqiptar dhe perbuze perkatesine etnike, interesat kombetare dhe mohon veteveten vetem per shkak te religjionit nuk eshte shqiptar dhe kete kam te drejte ta them me plot kuptimin e fjales.
Dhe ne fund te fundit, si sqarim, nuk ishin shqiptaret musliman qe tradhetuan religjionin (qe per mua nuk ka asnje rendesi, por shpesh e kam lexuar kete ne kete forum), por ishin shqiptaret e krishtere ata qe tradhetuan religjionin dhe kjo per arsye se cdo religjion eshte mish i huaj ne trungun shqiptar dhe nuk ka pasur kurre fort rendesi per shqiptaret.
Sa mire per mua qe nuk i takoj asnjeres nga keto mijera fe qe ekzistojne neper bote, dhe asnjeres nga keto tri fe qe ekzistojne sot tek shqiptaret. Sepse, jam i pavarur dhe flase ashtu siq i lexoje dhe kuptoj gjerat, pa pas nevoje qe te mbroje "skuadren" time te qejfit, zemres, apo te ndjenjave siq po beni ju poesutese se bashku me dike-dike ketu.
Gabim pas gabimi....! Nuk ka njeri i gjalle, i cili mund te thote dhe ta deshmoje se shqiptaret musliman apo te krishter jane me patriota apo me nacionalista. Shqiptaret musliman ( te Kosoves) ne numer mund te jene me patriota apo nacionalista, vetem per faktin se ne Kosove rrethe 90% i perkasin fes Islame, qe dmth shumica. Dhe ASSESI qe shqiptaret musliman apo te krishtere e kane me te theksuar ndjenjen e patriotizmit. Thirrni mendjes o njerez!!
Cdo here e me shume e kuptoje ate qe shume kohe me perpara e ka thene Diogjeni, ne pyetjen e nje qytetari te Athines se pse ecen me fener ne dore ne mes te dites me diell? Diogjeni ishte pergjigjur: PO KERKOJE NJERI!

Adonisi- Anėtarė
- Lokacioni: Ne zemer te shqiptaris
Postime: 971
Kyējet nė forum: 4803
Regjistruar mė: 03/12/2008
E nderuara mike, unė e lexova kėtė qė ti shkrove por...tė lutem....me thuaj, a eshte bibla fjala e Zotit dhe pikerisht ashtu siq e paska shpallur Perendia?Arjeta shkruajti:Po flas per veten time: kur kam fillu me lexu Biblen kam par qe mnyra e struktures fjalve asht stabile paqesore ...
Nėse po, atehere pse mungojn disa nga librat e bibles si psh. "Libri i Besėlidhjes sė Moisiut: Ky libėr i humbur pėrmendet tek Dalja 24:7" e shum e shum libra tė tjerė, kur aty jan vendosur "pesėlibershi" apo siq quhet me emrin tjeter "BIBLA", emėr i cili vjen nga greqishtja (qė i quan) Pentateukos (biblos).
Tjetra, me thuaj ne cilin nga librat, Zoti e ka bėrė premtimin se do tė ruheshin nė formėn qė ishin shpallur?
E cka eshte jeta nėse jo vallezim?

zymer- Moderator
- Lokacioni: Lipjan
Postime: 707
Kyējet nė forum: 5049
Regjistruar mė: 03/02/2008
Vėrejtjet:
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi

» Scripts: Zgjidhe sfondin sipas shijes !
» Html tutorial pėr vizitore - Mire se erdhet!
» Nderrimi i ngjyrave (sfondi) ne tabela on mouse over!
» Pershendetje kur Hyni dhe kur Largoheni nga Forumi
» A ka ndonjė mėnyrė pėr tė kontrolluar statusin 'appear offline' nė msn?
» Kenaqem kur...
» HTML Code pėr kalkulator
» Rregullimi i sfondit ne kutine e postimeve !
» Rregullimi i Widgets-ve
» Sfondi i fundit te faqes
» Rregulloje dukjen e Legjendes !
» Fshihe informacionin me poshte ...
» Rregulloni pamjen e mesazheve ne faqen kryesore te forumit !
» Fshihe kutin e kerkimeve (search box)
» Rregulloni kutin e Kėrkimeve ( Search box ) sipas shijes suaj !
» Sfonde per background te menus
» Rregulloje Sfondin e forumit tuaj !
» CSS to customize the header for phpbb3
» Gjithmonė