Origjina e Kurbanit (kurban bajramit)
Faqja 1 e 2 • Share •
Faqja 1 e 2 • 1, 2 
Origjina e Kurbanit (kurban bajramit)
Tash 3810 vjet Abrahamit a po Ibrahimit qe e quajn ne kuran, zoti i dha nje sprov me pa se sa besonte Abrahami ne Zot dhe i kerkoj te sakrifikon gjeren me te shtrenjt djalin e vet Isac / Isakun. Kur Abrahami per fjalen e Zotit e ngriti shpaten lart Zoti ja dergoj nje qengj! Dhe qysh ate koh asht met me pre nje kurban do te thot afer 2400 vjet para ardhjes muhamedit (profetit) asht ngjarja e kurbanit.
Mendej nga abrahami asht ashum interesant kush jan pasardhsit e ti =>
MATEU 1
2 Abrahamit i lindi Izaku.
Izakut i lindi Jakobi.
Jakobit i lindi Juda dhe vėllezėrit e tij.
3 Judės i lindi prej Tamarės Faresi dhe Zara.
Faresit i lindi Esromi.Esromit i lindi Arami.
4 Aramit i lindi Aminadabi.
Aminadabit i lindi Naasoni.
Naasonit i lindi Salmoni.
5 Salmonit i lindi prej Rahabės Boozi.
Boozit i lindi prej Rutės Jobedi.
Jobedit i lindi Jeseu.
6 Jeseut i lindi Davidi mbret.
Davidit i lindi prej ish‑gruas sė Urisė Salomoni.
7 Salomonit i lindi Roboami.Roboamit i lindi Abiai.
Abiait i lindi Asafi.8 Asafit i lindi Jozafati.
Jozafatit i lindi Jorami.
Joramit i lindi Ozia.
9 Ozisė i lindi Joatami.
Joatamit i lindi Akazi.
Akazit i lindi Ezekia.
10 Ezekisė i lindi Manaseu.
Manaseut i lindi Amosi.
Amosit i lindi Jozia.
11 Jozisė i lindi Jehonia dhe vėllezėrit e tij nė kohėn e shpėrnguljes nė Babiloni.
12 Pas shpėrnguljes nė Babiloni, Jehonisė i lindi Salatieli.
Salatielit i lindi Zorobabeli.
13 Zorobabelit i lindi Abiudi.
Abiudit i lindi Eliakimi.
Eliakimit i lindi Azori.
14 Azorit i lindi Sadoku.
Sadokut i lindi Akimi.
Akimit i lindi Eliudi.
15 Eliudit i lindi Eleazari.
Eleazarit i lindi Matani.
Matanit i lindi Jakobi.
16 Jakobit i lindi Jozefi, fati i Marisė, prej sė cilės lindi Jezusi qė quhet Krisht.17 Gjithsej, pra, katėrmbėdhjetė brezni prej Abrahamit deri te Davidi; prej Davidit deri nė shpėrnguljen nė Babiloni katėrmbėdhjetė brezni; e prej shpėrnguljes nė Babiloni deri te Krishti katėrmbėdhjetė brezni.
PRA KETU ASHT E VERTETA
Ne fen Katolike festohet Shen Kolli per ta perkujtuar ate ngjarje te bekuar , dhe gjithmon me 6 Djetor; ndersa tek muslimanet nuk asht as nje her me te njejten date.
Muslimanet pervetsojn diqka qe nuk ast e tyre!!!
E di qe do te me hjekni pike por nuk ka dert pasi qe une jam mesua me keto, (e sjella kete sepse per syt e mi asht nje e vertet qe duhet ta dit edhe tjert) Ju pershendes te gjithve.
Mendej nga abrahami asht ashum interesant kush jan pasardhsit e ti =>
MATEU 1
2 Abrahamit i lindi Izaku.
Izakut i lindi Jakobi.
Jakobit i lindi Juda dhe vėllezėrit e tij.
3 Judės i lindi prej Tamarės Faresi dhe Zara.
Faresit i lindi Esromi.Esromit i lindi Arami.
4 Aramit i lindi Aminadabi.
Aminadabit i lindi Naasoni.
Naasonit i lindi Salmoni.
5 Salmonit i lindi prej Rahabės Boozi.
Boozit i lindi prej Rutės Jobedi.
Jobedit i lindi Jeseu.
6 Jeseut i lindi Davidi mbret.
Davidit i lindi prej ish‑gruas sė Urisė Salomoni.
7 Salomonit i lindi Roboami.Roboamit i lindi Abiai.
Abiait i lindi Asafi.8 Asafit i lindi Jozafati.
Jozafatit i lindi Jorami.
Joramit i lindi Ozia.
9 Ozisė i lindi Joatami.
Joatamit i lindi Akazi.
Akazit i lindi Ezekia.
10 Ezekisė i lindi Manaseu.
Manaseut i lindi Amosi.
Amosit i lindi Jozia.
11 Jozisė i lindi Jehonia dhe vėllezėrit e tij nė kohėn e shpėrnguljes nė Babiloni.
12 Pas shpėrnguljes nė Babiloni, Jehonisė i lindi Salatieli.
Salatielit i lindi Zorobabeli.
13 Zorobabelit i lindi Abiudi.
Abiudit i lindi Eliakimi.
Eliakimit i lindi Azori.
14 Azorit i lindi Sadoku.
Sadokut i lindi Akimi.
Akimit i lindi Eliudi.
15 Eliudit i lindi Eleazari.
Eleazarit i lindi Matani.
Matanit i lindi Jakobi.
16 Jakobit i lindi Jozefi, fati i Marisė, prej sė cilės lindi Jezusi qė quhet Krisht.17 Gjithsej, pra, katėrmbėdhjetė brezni prej Abrahamit deri te Davidi; prej Davidit deri nė shpėrnguljen nė Babiloni katėrmbėdhjetė brezni; e prej shpėrnguljes nė Babiloni deri te Krishti katėrmbėdhjetė brezni.
PRA KETU ASHT E VERTETA
Ne fen Katolike festohet Shen Kolli per ta perkujtuar ate ngjarje te bekuar , dhe gjithmon me 6 Djetor; ndersa tek muslimanet nuk asht as nje her me te njejten date.
Muslimanet pervetsojn diqka qe nuk ast e tyre!!!
E di qe do te me hjekni pike por nuk ka dert pasi qe une jam mesua me keto, (e sjella kete sepse per syt e mi asht nje e vertet qe duhet ta dit edhe tjert) Ju pershendes te gjithve.

Jeta Love- GlobalModerator
- Postime: 199
Kyējet nė forum: 2194
Regjistruar mė: 14/08/2010
Vėrejtjet: Na fal zot fajet tona ashtu si i falim ne fajtoret tan!
Re: Origjina e Kurbanit (kurban bajramit)
Shpresoj se e ke kuptuar cfar ke sjelle, sepse po ta kishe kuptuar nuk e kishe shkruar fare pjesen e fundit qe ke shkru, po si zakonisht te nevojitet shume here qe te lexosh nje tekst qe ne fund ta kuptosh se ske kuptuar asgje .
Ndersa sa i perket kohes, cdo vit muslimanet ne te njejten dite ne te njejten date e festojne kete fest, por fatkeqesisht edhe pas sqarimit qe ta kam bere ne nje teme tjeter per kete qeshtje, prap je larg kuptimit, sepse lexon pa kuptuar.
Sa i perket pikve te hequra, une nuk di se cfar pikve duhet te heqen ty, kur asnje reale nuk e ke !
Ndersa sa i perket kohes, cdo vit muslimanet ne te njejten dite ne te njejten date e festojne kete fest, por fatkeqesisht edhe pas sqarimit qe ta kam bere ne nje teme tjeter per kete qeshtje, prap je larg kuptimit, sepse lexon pa kuptuar.
Sa i perket pikve te hequra, une nuk di se cfar pikve duhet te heqen ty, kur asnje reale nuk e ke !

Interesant- Webmaster
- Lokacioni: Pejė
Postime: 4197
Kyējet nė forum: 7170
Regjistruar mė: 02/03/2008
Profesioni: Jurispodenca
Fjala Kurban e ka origjinėn nga fjala kurbijjet qė ka kuptimin afrim. Pra Kurban do tė thotė ti afrohesh diēkaje. Nė kuptimin fetar kjo do tė thotė ti afrohesh Allahut.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"All-llahu im, Ti je Falės, Bujar dhe e do faljen, ndaj mė fal mua.

E Dashuruar- Administrator
- Lokacioni: Tetove
Postime: 2247
Kyējet nė forum: 4974
Regjistruar mė: 20/05/2010
Profesioni: Frizer (Salon Sun Shine)
Vėrejtjet: Bukuria e njeriut eshte bukura e fjalve qe flet.!
Po une kam kuptuar shum mir se qa kam sjell por shpresoj qe keni kuptu edhe ju!
Une kam kuptu qe muhamedi ka copju gjerat si ne ketu "copy past" me disa ndryshime te vogla aty ketu!
Une kam kuptu qe muhamedi ka copju gjerat si ne ketu "copy past" me disa ndryshime te vogla aty ketu!

Per ate copy paste e Muhamedit i mahnit te gjithe, ku kane perfituar nga kjo copy paste shkenctar e zbulues, ne te njejten kohe kjo copy paste tregon edhe te ardhmen e shume gjera qe ti je injorante e nuk i di .
Po a thua valle keto a permenden tek libri juaj Bibla, ( me fal qe tu drejtova juaj, sepse as Bibla nuk eshte liber yti, sepse as per te nuk ke as 5 % njohuri ), ku flitet ne bibel per te ardhmen, ku flitet per zbulimet shkencore, mi trego keto kopje pasi qe Muhamedi i paska bere copy, mi sjell ti keto qe gjenden ne Bibel po qe se gjinden diku !
Po a thua valle keto a permenden tek libri juaj Bibla, ( me fal qe tu drejtova juaj, sepse as Bibla nuk eshte liber yti, sepse as per te nuk ke as 5 % njohuri ), ku flitet ne bibel per te ardhmen, ku flitet per zbulimet shkencore, mi trego keto kopje pasi qe Muhamedi i paska bere copy, mi sjell ti keto qe gjenden ne Bibel po qe se gjinden diku !

Interesant- Webmaster
Tregom qka asht ajo qe egziston ne kuran dhe nuk egziston dikund tjeter qe asht per tu marr lakmi?
Une lexoj kur kam koh interesant, shum e pak aq sa muj!
Une lexoj kur kam koh interesant, shum e pak aq sa muj!

Ti ke kupto diēka por njė gjė shumė tė rėndsishme se ke kuptuar. Nuk e ke kuptuar tolerancėn fetare.Arjeta shkruajti:Une kam kuptu qe muhamedi ka copju gjerat si ne ketu "copy past" me disa ndryshime te vogla aty ketu!
Ti kthehem temės dhe tėrrespektojme nė rend tė parė tolerancen fetare dhe zgjidhjen individuale te individit dhe besimin e tij/saj.
Oj e bekuar ti ose ke ndonjė problem familjar ose jeta jote tė ka humbur fare dhe nuk je nė vete. Muhammedi ishte predikues i besimit nė njė Zot ashtu siē kishin predikuar mė parė Adami, Ibrahimi, Musai, Nuhi, Jezusi... si dhe profetėt e tjerė tė dėrguar nga Zoti. Muhammedi meqė ishte i Dėrguari i fundit gjatė jetės sė tij pas shpalljes nuk ishte i angazhuar vetėm nė pėrhapjen e besimit nė njė Zot, por gjithashtu ishte i pėrfshirė nė ndryshimin e tė gjitha sferave tė jetės sė njeriut pėr tė gjitha kohėra si nė etikė, lidhjet familjare, lidhjet shoqėrore ashtu edhe nė politikė, filozofi, oratori, ekonomi, udhėheqje shtetėrore, udhėheqje ushtarake etj. Nė tė gjitha angazhimet ishte i suksesshėm. Nuk di ēfar tė djeg ty dhe pse kjo urrejtje e jote. Kush po ta ndalon pėrqafimin tėnd nė fe katolike. Dardhės i thonė dardhė jo mollė e ftua.
Nese nuk kam bėrė ndonjė gabim nė pėrkthim testi nė shqip thotė: Jezusi tha: "Unė jam njė zė qė kėndon nėpėr gjithė Judenė, dhe lutet:." Pėrgatitni rrugėn pėr ju tė dėrguarin e Zotit ', madje ashtu siē ėshtė shkruar nė Isaia " Ata thanė: "Nėse ju nuk ishte Mesia, as Elia, apo ndonjė profet, prandaj nuk ju predikoj doktrinėn e re, dhe tė bėjė veten tė llogarisė mė shumė se Mesia?" Jezusi u pėrgjigj: "mrekullitė qė Perėndia punon me duart e mia tregojnė se unė flas atė qė Hyji dėshiron, as me tė vėrtetė mund ta bėjė veten tė llogariten si ai pėr tė cilin ju flisni Sepse unė nuk jam i denjė pėr tė unloose lidhjet e hosen ose. rrit e kėpucė tė tė Dėrguarit tė Zotit tė cilin e quajmė 'Mesia', i cili ishte bėrė para meje, dhe do tė vijė pas meje, dhe do tė sjellė fjalė tė sė vėrtetės, nė mėnyrė qė besimi i tij nuk do tė ketė fund. "Jesus said: "I am a voice that cries through all Judea, and cries: 'Prepare you the way for the messenger of the Lord', even as it is written in Esaias." They said: "If you be not the Messiah nor Elijah, or any prophet, wherefore do you preach new doctrine, and make yourself of more account than the Messiah?" Jesus answered: "The miracles which God works by my hands show that I speak that which God wills; nor indeed do I make myself to be accounted as him of whom you speak. For I am not worthy to unloose the ties of the hosen or the ratchets of the shoes of the Messenger of God whom you call 'Messiah', who was made before me, and shall come after me, and shall bring the words of truth, so that his faith shall have no end."
Chapter 43
Me vonė ėshtė pytur vetė Jezusi:
"How shall the Messiah be called?" ( si do tė quhet Ai) [Jesus answered (Jezusi pėrgjigjet)] "Muhammed is his blessed name".
Chapter 97[50]
Dhe mė vonė Jezusi konfuz thotė:
Jesus confessed, and said the truth: "I am not the Messiah."
42:2[51]
Unė nuk di si duhet me tė spjeguar ty. Kur Zoti juaj Arjeta Jezusi e pohon ardhjen e Muhammedit kush je ti ta mohosh kėtė?
Edituar pėr herė tė fundit nga Naki nė Sun 21 Nov 2010, 4:24 pm, edituar 2 herė gjithsej (Reason for editing : Disa shkrime jane fashire nga une ngase ka arroganc. Ju faleminderit per mirekuptim dhe ju lutem te behen debate duke u frymezuar ne toleranc fetare dhe pa arroganc. Postimet e radhe qe kan arroganc dhe ofendime te nje besim tjeter direkt do te fshihen.)

studentja- Anėtarė
- Lokacioni: Kosovė
Postime: 14
Kyējet nė forum: 5307
Regjistruar mė: 29/07/2007
tema asht orgjina e kurban bajramit e jo fejave tjeter ne duhet te rrespektoj te gjitha fejt se pse te gjith i besojm nje zotit dhe i lutemi.
orgjina e kurban bajramit asht kur pigameri ibrahim mer nga zoti urrna per ta bo kurban djalin e vet te vetmin zoti e sprovon pigamerin dhe ibrahim i jet besnik dhe e vendos tja pret koken e djalit ismajil ne at moment kur fillon ibrahimi me thik tja pret koken djalit zoti i thot ja ibrahim liroje djalin po preje dashin kjo asht e tera per orgjinen e kurban bajramit.
orgjina e kurban bajramit asht kur pigameri ibrahim mer nga zoti urrna per ta bo kurban djalin e vet te vetmin zoti e sprovon pigamerin dhe ibrahim i jet besnik dhe e vendos tja pret koken e djalit ismajil ne at moment kur fillon ibrahimi me thik tja pret koken djalit zoti i thot ja ibrahim liroje djalin po preje dashin kjo asht e tera per orgjinen e kurban bajramit.

albi- Moderator
- Postime: 2101
Kyējet nė forum: 4211
Regjistruar mė: 09/07/2010
Vėrejtjet:
Une lexova dhe editova disa shkrime sepse po shof sfide aktuale me rendesi te madhe ne keto momente mjaft delikate ne lidhje me qeshtjen e tolerances fetare ketu ne mes anetareve e ne vecanti Interesanti dhe Studentja ne nje ane dhe Arjeta me klean e Arjanen ne anen tjeter ( Arjeta mbeti e vetme tash se ato dyja nuk arriten shume me kopy paste dhe ulen koken e iken). Cka une po verej ketu eshte fajesimi sharja e riteve dhe perbuzja e besimeve te tjetrit, Arjeta shkon aq large sa merr guximin qe te shprehet edhe me termet "fundamentalist islamik", "terrorizem islamik", "Al-Kaida shqiptare", etj. Une mund te them Arjetes se eshte shume duke gabuar dhe eshte future ne nje loje te keqe dhe te flliqur. Shqiptari i islamizuar duke i ruajtur traditat me perpikmeni brenda vetes dhe familjes e ka ndryshuar stilin e jetes, ka ndrruar emrin, eshte bere synet, falet, feston bajramin, agjeron ramazanin, refuzon mishin e derrit dhe alkoolin, ndryshon stilin e besimit dhe perjashton idhujt, ndryshon pershendetjen, ndrysyshon veshjen shami apo ferexhe por ne kuvende pleqeri e luftra eshte prape bashke me vellaun e krishtere qe flet shqip per te luftuar padrejtesite, qofte edhe kunder bashkefetarit te tij. Ne ne lufetn e shenjet te Kosoves dhe fal aleateve kishim shqiptar ortodoks qe luftuan kunder serbve qe kan te nejtin besim. A nuk eshte e vertete kjo ? Une kam lexuar pak por sjam fetar dhe nuk mund te replikoj ose futem dikund ku se di. Mire me kujtohet leximi kur Bajroni qe qendroi ne oborrin e Ali Pashe Tepelenes ne Janine ka thene se Shqiptaret nuk jane te gjithe muslimane disa nga fiset jane te krishtere por feja nuk i beri te ndryshojne sjelljet zakonet e tyre. Edhe Vuk Karaxhiqi (serb) ka vene re se midis shqiptareve musliman, katolike e ortodoks ka pak urrejtje por ndaj popujve tjere jetojne si vellezer dhe sikur te ishin te gjithe te nje feje. Jo pse shqiptaret nuk dinin ose nuk e praktikonin fene por pse kishin respektin e duhur per njeritjetrin dhe ne qeshtje fetare edhe ne qeshtje te rendomta jetesore. Kurdo qe jane thirrur nga Atdheu, shqiptaret e te gjithe besimeve fetare kane qene unanim dhe kane luftuar krah per krah.
Studiuesi i mirenjohur francez Justin Godard. Ka thene shqiptari, para se gjithash eshte shqiptare.
Edith Durham ka shkruar per shkodranin musliman Kupe Dania (luftetar i shquar ne mbrojtjen e Plaves e Gucise) I cili vrau dy ushtare osman, per te mbrojtur nje grua, bashkeqytetare katolike te cilet ata tentuan ta dhunojne. Kurse ne pergjegjesi u tha: Vertete gruaja ishte katolike por ajo ishte motra jeme shqiptare.
Une premtoj se nese vazhdon kjo tendence dhe kokefortesi dhe arroganc do ta mbylli kategorin. Askush nuk mund te ja ndaloj Arjetes, interesantit, studentes, Arjanes, kleas debatin por kurrsesi nuk mund te ja lejoj nje Arjete apo nje Interesanti per nder miqesie te kalojne kufit e tolerances. Une them ai qe nuk di duhet te pyes e jo ti jap mesim te diturit. Nuk eshte turp as marre te kerkohet nje gje apo argument nese se dime jot a mbrojme nje gje per te cilen skemi ide as njohuri.
I solla keta shembuj me larte ndoshta pak vetedihesoheni.
Ju pershendes
Studiuesi i mirenjohur francez Justin Godard. Ka thene shqiptari, para se gjithash eshte shqiptare.
Edith Durham ka shkruar per shkodranin musliman Kupe Dania (luftetar i shquar ne mbrojtjen e Plaves e Gucise) I cili vrau dy ushtare osman, per te mbrojtur nje grua, bashkeqytetare katolike te cilet ata tentuan ta dhunojne. Kurse ne pergjegjesi u tha: Vertete gruaja ishte katolike por ajo ishte motra jeme shqiptare.
Une premtoj se nese vazhdon kjo tendence dhe kokefortesi dhe arroganc do ta mbylli kategorin. Askush nuk mund te ja ndaloj Arjetes, interesantit, studentes, Arjanes, kleas debatin por kurrsesi nuk mund te ja lejoj nje Arjete apo nje Interesanti per nder miqesie te kalojne kufit e tolerances. Une them ai qe nuk di duhet te pyes e jo ti jap mesim te diturit. Nuk eshte turp as marre te kerkohet nje gje apo argument nese se dime jot a mbrojme nje gje per te cilen skemi ide as njohuri.
I solla keta shembuj me larte ndoshta pak vetedihesoheni.
Ju pershendes
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rrespektoni rregulloren * Rrespektoni stafin * Rrespektoni anėtarėt tjerė * Shiqoni temat para se tė hapni njė tė re, mos hapni tema tė dyfishta * Pėrmbaju temave * JO Politikė nė kėtė forum * Mos ofendoni anėtarėt dhe stafin * Adminet dhe Moderatorėt duhet rrespektuar dhe vendimet e tyre janė tė prera* Antarėt e Stafit kanė tė drejtėn tė fshijnė, redaktojnė, lėvizin ose mbyllin tema tė caktuara (pa paralajmėrim) qė shkelin rregullat e forumit. Stafi do tė pėrpiqet tė krijojė njė atmosferė sa mė tė kėndshme nė forum, duke mos lejuar ofendimet dhe fjalorin e pahijshėm.Por duhet ta keni parasysh se ėshtė e pamundur qė tė vėrehen dhe tė modifikohen tė gjitha mesazhet. Tė gjitha postimet e postuara kėtu shprehnin kėndvėshtrimin e autorit dhe jo tė stafit tonė (pėrveq ne rastet kur autor ėshtė ndonjėri nga stafi). *Ju faleminderit !
Pershendetje Naki me vjen keq qe akoma po shikoj replika qe me mua skan te bejne neqoftese se un kam sjell kopy past ketu kan qene po thuajse tre kater tema te keti lloj debati qe ju keni hapur ...Klea ska ulur koken po thjesht u largova per arsye se nuk behem loje e asnjei ketu perkundrazi kush e ka filluar luften ne kete forum me arrogancen e ti ka qene interesanti duke ofenduar fene tjeter edhe jo duke e rrespektuar ..Klea ska frike asnje edhe sjam e asnje lloj feje po ta dini un perkundrazi ne shkrimet e fundit kan qene te miat edhe kam diskutuar duke rrespektuar te dyja fete ..Kurre mos mendo se kam ulur koken se nuk e bej ne jeten reale jo mo ne virtualitet prandaj ju uroj suksese Klea iken ballin lart sepse i di vlerat e mia se si jam edhe kush jam
me rrespekt Klea
me rrespekt Klea
Naki, vendimet tua perkrahen gjithehere nga une, jam pro gjithe asaj qe shkruan 
Klea
Une nuk jam kundershtar i asnje feje, perkundrazi, une thjesht kam vendos shkrime dhe parime te cilat gjinden ne librat qe ju i besoni, nuk kam shtuar e as munguar asgje nga ta, thjesht i kam publikuar at realitet qe gjindet, qoft i hidhur apo jo, por mua nuk me intereson fakti se ti dhe lloji yt deshironi t'i fshehni ato nga njerezit me verberin me te madhe, perse jeni aq indiferent ne kete rast.
Per mua lirshem le te mbyllet e gjithe kategoria e Teologjise, une jam ketu per shoqerine time e jo per dicka tjeter, por nuk i toleroj ata bubureca qe sa kan fillu me i dal krahet deshirojne te kaplojne qiellin, e ata jane te pa afte per fluturim !

Klea
Une nuk jam kundershtar i asnje feje, perkundrazi, une thjesht kam vendos shkrime dhe parime te cilat gjinden ne librat qe ju i besoni, nuk kam shtuar e as munguar asgje nga ta, thjesht i kam publikuar at realitet qe gjindet, qoft i hidhur apo jo, por mua nuk me intereson fakti se ti dhe lloji yt deshironi t'i fshehni ato nga njerezit me verberin me te madhe, perse jeni aq indiferent ne kete rast.
Per mua lirshem le te mbyllet e gjithe kategoria e Teologjise, une jam ketu per shoqerine time e jo per dicka tjeter, por nuk i toleroj ata bubureca qe sa kan fillu me i dal krahet deshirojne te kaplojne qiellin, e ata jane te pa afte per fluturim !

Interesant- Webmaster
studentja shkruajti: Me vonė ėshtė pytur vetė Jezusi:
"How shall the Messiah be called?" ( si do tė quhet Ai) [Jesus answered (Jezusi pėrgjigjet)] "Muhammed is his blessed name".
Chapter 97[50]
Dhe mė vonė Jezusi konfuz thotė:
Jesus confessed, and said the truth: "I am not the Messiah."
42:2[51]
Unė nuk di si duhet me tė spjeguar ty. Kur Zoti juaj Arjeta Jezusi e pohon ardhjen e Muhammedit kush je ti ta mohosh kėtė?
Mos ber copy past se keto qe ke sjell nuk egzistojn vetem je ka bjen ne kurtha te huja!
Edituar pėr herė tė fundit nga Naki nė Sun 21 Nov 2010, 4:25 pm, edituar 1 herė gjithsej (Reason for editing : fjalet e ndyra jane fshire nga une)

Kjo asht kulltura, qe sa muaj flitet per kullturen e te rinjeve shipetar, ne ket forum.
Dhe ka disa muaj kam then se kulltura asht pjes e mentalitetit, dhe kjo vertetohet vazhdimisht por as kush nuk i ven re!
Pra kjo asht arroganca islamiste, ashtu si te meson feja! (e ke te lejuar gjdo gje per me mposht ate qe e kundershton islamin, jo vetem te lejuar por edhe i urdhenuar), ( kurani: rrespekto ate qe praktikon fen, turpero ate qe nuk praktikon dhe shkaterro ate qe e kundershton)
Pra kjo asht pjes e kulltures!!!!
Dhe ka disa muaj kam then se kulltura asht pjes e mentalitetit, dhe kjo vertetohet vazhdimisht por as kush nuk i ven re!
Pra kjo asht arroganca islamiste, ashtu si te meson feja! (e ke te lejuar gjdo gje per me mposht ate qe e kundershton islamin, jo vetem te lejuar por edhe i urdhenuar), ( kurani: rrespekto ate qe praktikon fen, turpero ate qe nuk praktikon dhe shkaterro ate qe e kundershton)

Tash i dhe fund Arjeta. Nese flasim per kulturen ateher kjo te mungon pikerisht ty e nderuar. Per hire te tarnsparences dhe deshmi e gjalle qe kundershton thenjen tende eshte siq vijon. Faqja Juaj Kosova Katolike ndersa main header ose urdheresa juaj ne kete faqe thoteArjeta shkruajti:Kjo asht kulltura, qe sa muaj flitet per kullturen e te rinjeve shipetar, ne ket forum.
Po e perserisKjo faqe asht per te gjith ata qe kan deshir te rikthehen ne fen e te parve!
Pra ne ket faqe do te kemi mundesin me fol haptas dhe pa ofendime rreth fes Katolike!
<< Toleranc 0% per ata qe ofendojn fen Katolike >>
e cfar hamami kulture me paske ti pra se tash po me vje vertet keq pse editova shkrimin e studentes. Dmth ti mbroje tenden e te tjeret duhet te shkojne per shtatin tend apo. Ok une ne faqen tende do fus scripte te fese islame te cilat nese mundesh hiqi pasi na mungon kultura eja ta shofim pra arrogancen. Pffffffffffffff turp eja ne vete se vertet gabim te paskam vlersuar.<< Toleranc 0% per ata qe ofendojn fen Katolike >>

Rrespektoni rregulloren * Rrespektoni stafin * Rrespektoni anėtarėt tjerė * Shiqoni temat para se tė hapni njė tė re, mos hapni tema tė dyfishta * Pėrmbaju temave * JO Politikė nė kėtė forum * Mos ofendoni anėtarėt dhe stafin * Adminet dhe Moderatorėt duhet rrespektuar dhe vendimet e tyre janė tė prera* Antarėt e Stafit kanė tė drejtėn tė fshijnė, redaktojnė, lėvizin ose mbyllin tema tė caktuara (pa paralajmėrim) qė shkelin rregullat e forumit. Stafi do tė pėrpiqet tė krijojė njė atmosferė sa mė tė kėndshme nė forum, duke mos lejuar ofendimet dhe fjalorin e pahijshėm.Por duhet ta keni parasysh se ėshtė e pamundur qė tė vėrehen dhe tė modifikohen tė gjitha mesazhet. Tė gjitha postimet e postuara kėtu shprehnin kėndvėshtrimin e autorit dhe jo tė stafit tonė (pėrveq ne rastet kur autor ėshtė ndonjėri nga stafi). *Ju faleminderit !
Per faqen time te kam treguar vet !
Une nuk jam Zot naki! as nuk ju them njerzve besomni mua se une jam profeti juaj, qka do qe te shkruaj!
Asht e vertet ashtu asht e shkruar sepse vazhdimisht kam pas pun me njerz qe kan ofendua dhe i kan shkrua tera te zezat!
Une nuk jam Zot naki! as nuk ju them njerzve besomni mua se une jam profeti juaj, qka do qe te shkruaj!
Asht e vertet ashtu asht e shkruar sepse vazhdimisht kam pas pun me njerz qe kan ofendua dhe i kan shkrua tera te zezat!

Kete e the ti jo une Arjeta. Ku eshte kultura jote pra ma thuaj. Tash nese une ta mbushi faqen tende me xhamia e shenime islame cka do besh ti qe edhe po deshe nuk mund ti largosh ku eshte kultura ime a ne baz te kesaj qe solle tani e meriton kete pasi na qujte te pakulture.( kurani: rrespekto ate qe praktikon fen, turpero ate qe nuk praktikon dhe shkaterro ate qe e kundershton)

Arjeta shkruajti:Kjo asht kulltura, qe sa muaj flitet per kullturen e te rinjeve shipetar, ne ket forum.
me Falni qe po nderhy ne ket tem por sa e shoh Arjeta Arrogancen e shoh tek ti ketu qe je shum kundrejt Fes Islame po te ishe nje persone pak me e kulturuar dhe me mentalitet nuk do ishe kundrejt asnje Feje
une jam Muslimane por duhet te urrej ty nese je Katolike apo ???
nje Zot esht per te gjith dhe Zoti ka Krijuar Muhamedin e Jezus e ne te gjith se me te vertet esht tepruar kjo tem
Ti jap Syt e mi e shiko ....Ta jap Zemren time si rrah Ndegjo ....Te Dua Zemer Perjet ket kurr mos e harro....

Naki shkruajti:Kete e the ti jo une Arjeta. Ku eshte kultura jote pra ma thuaj. Tash nese une ta mbushi faqen tende me xhamia e shenime islame cka do besh ti qe edhe po deshe nuk mund ti largosh ku eshte kultura ime a ne baz te kesaj qe solle tani e meriton kete pasi na qujte te pakulture.( kurani: rrespekto ate qe praktikon fen, turpero ate qe nuk praktikon dhe shkaterro ate qe e kundershton)
Po keto shkruajn ne kuran Naki

Vertet sille citatin ku shkruan nese nuk e sjell te betohem se do jem arrogant dhe pa kulture ndaj afqes tende nese mundesh mbrohu. Pasi po na ben pa kulture ok pra. Nese e sjell citatin origjinal se Kur'ani thote keshtu une i pari do te kerkoj falje dhe do te them ke te drejte. Nese nuk e sjell behu gati.Arjeta shkruajti:Naki shkruajti:Kete e the ti jo une Arjeta. Ku eshte kultura jote pra ma thuaj. Tash nese une ta mbushi faqen tende me xhamia e shenime islame cka do besh ti qe edhe po deshe nuk mund ti largosh ku eshte kultura ime a ne baz te kesaj qe solle tani e meriton kete pasi na qujte te pakulture.( kurani: rrespekto ate qe praktikon fen, turpero ate qe nuk praktikon dhe shkaterro ate qe e kundershton)
Po keto shkruajn ne kuran Naki

4/91 kapni e mytni ku do qe ti takoni jo besimtaret
4/94 allahu nxiton besimtaret per luft
4/101 jo besimtaret armiq te rrept
5/33 Denimi i atyre qe kundershtojn allahun asht te ju kputen duart dhe kembet
Gjithsesi do te sjell edhe ate por nuk i di te gjitha ne mend!
mendoj se per fakte kam sjell boll deri sot dhe mendoj qe jam be e tepert ketu!

Nuk duhet harruar faktin se rinia shqiptare, me disa pėrjashtime aty-kėtu, me dekada tė tėra ishte indoktrinuar nė frymėn e ateizmit tė fėlliqur komunist, e madje nė Shqipėri edhe nė formėn mė brutale e privuar nga njohja e Zotit dhe adhurimi i Tij.
Shkatėrrimi dhe ē'rrėnjosja e marksizėm-leninizmit nga mėnyra jonė e jetės dhe tė menduarit, pavarėsisht pasojave tė pashmangshme qė ka lėnė ai nė kokat e disa pseudointelektualėve dhe pseudopatriotėve tanė, nxorri nė sipėrfaqe edhe dashurinė qė rinia shqiptare ka ndaj fesė dhe besimit nė Zotin!
Pavarėsisht se pėr disa gjėra pajtohem me disa forumistė qė postuan para meje, edhe atė kur u fol mbi format devijante qė fatkeqėsisht ka marrė nė sjellje rinia jonė, pėrfshirė kėtu nė rend tė parė alkoolin, drogėn, lakuriqėsinė dhe prostitucionin, mendoj se karshi kėsaj kategorie tė njerėzve me plot krenari dhe ballėhapur qėndron edhe numri jo i vogėl i tė rinjėve shqiptarė qė kanė zgjedhur pėr sistem tyrin tė jetės besimin nė Zotin Njė. Kėtė e dėshmon edhe numri gjithnjė e mė i madh i atyre qė falin namazin, qė agjėrojnė muajin e Ramazanit, qė mundohen t'ju pėrmbahen me pėrpikėri urdhrave tė Krijuesit.
Mbi kėta tė fundit, e nė rend tė parė edhe mbi intelektualėt muslimanė dhe njerėzit e fesė, bie barra e sqarimit tė ēėshtjes sė besimit nė mesin e rinisė sonė dhe njoftimit tė saj me dobitė dhe pozitivitetet e besimit nė Zotin e Madhėrishėm.
Nuk janė tė paktė tė rinjtė tanė qė kanė injoruar fenė pėr shkak tė mosnjohjes sė tyre ndaj saj, ndėrsa njoftimi i tyre me tė ka bėrė qė ata ta pėrqafojnė atė me zell dhe tė bėhen praktikues tė pėrpiktė tė saj.
Neve, tė cilėt sė paku e llogarisim veten si njerėz tė pėrkushtuar ndaj Zotit, na mbetet qė tė bėhemi prezantues tė denjė tė besimit qė kemi dhe qė me besimin tonė tė reflektojmė mirėsi e sinqeritet.
Shkatėrrimi dhe ē'rrėnjosja e marksizėm-leninizmit nga mėnyra jonė e jetės dhe tė menduarit, pavarėsisht pasojave tė pashmangshme qė ka lėnė ai nė kokat e disa pseudointelektualėve dhe pseudopatriotėve tanė, nxorri nė sipėrfaqe edhe dashurinė qė rinia shqiptare ka ndaj fesė dhe besimit nė Zotin!
Pavarėsisht se pėr disa gjėra pajtohem me disa forumistė qė postuan para meje, edhe atė kur u fol mbi format devijante qė fatkeqėsisht ka marrė nė sjellje rinia jonė, pėrfshirė kėtu nė rend tė parė alkoolin, drogėn, lakuriqėsinė dhe prostitucionin, mendoj se karshi kėsaj kategorie tė njerėzve me plot krenari dhe ballėhapur qėndron edhe numri jo i vogėl i tė rinjėve shqiptarė qė kanė zgjedhur pėr sistem tyrin tė jetės besimin nė Zotin Njė. Kėtė e dėshmon edhe numri gjithnjė e mė i madh i atyre qė falin namazin, qė agjėrojnė muajin e Ramazanit, qė mundohen t'ju pėrmbahen me pėrpikėri urdhrave tė Krijuesit.
Mbi kėta tė fundit, e nė rend tė parė edhe mbi intelektualėt muslimanė dhe njerėzit e fesė, bie barra e sqarimit tė ēėshtjes sė besimit nė mesin e rinisė sonė dhe njoftimit tė saj me dobitė dhe pozitivitetet e besimit nė Zotin e Madhėrishėm.
Nuk janė tė paktė tė rinjtė tanė qė kanė injoruar fenė pėr shkak tė mosnjohjes sė tyre ndaj saj, ndėrsa njoftimi i tyre me tė ka bėrė qė ata ta pėrqafojnė atė me zell dhe tė bėhen praktikues tė pėrpiktė tė saj.
Neve, tė cilėt sė paku e llogarisim veten si njerėz tė pėrkushtuar ndaj Zotit, na mbetet qė tė bėhemi prezantues tė denjė tė besimit qė kemi dhe qė me besimin tonė tė reflektojmė mirėsi e sinqeritet.

Arjeta shkruajti:Po une kam kuptuar shum mir se qa kam sjell por shpresoj qe keni kuptu edhe ju!
Thirri mendjen Arjeta lexoj mire keto shkrime qe ti sjell.
Kur te arrish ne maje te malit, mos lejo qe nga mburrja te mirren mendte dhe te biesh dhe ata te cilet qendrojne ne cep te kodres mos te te duken xhuxha. Allahu i Lartesuar thote: Dhe mos shtrembero fytyren tende prej njerezve, mos ec neper toke kryelarte se Allahu nuk e do asnje mendjemadh e qe shume lavderohet. (Llukman: 18)
Mposhte inatin dhe zgjate doren tende per ata te cilet jane ne cep te malit qe te mund te arrijne ne maje te tij. Nese te rreshqet kemba pasi qe ke arritur majen e kodres mos i akuzo te tjeret se ata kane qene shkaktar per rreshqitjen tende. Njihi gabimet dhe te metat e tua, qe edhe nese arrin ne majen e malit heren tjeter te dish se si t'i forcosh kembet e tua bashke me ata te cilet qendrojne me ty ne maje.

te isha pronar iketi forumi do te perjashtojsha te gjith ata si ofendojn keto feja musliman. katolik. ortodoks se pse kombi jon ka tri feja dhe ju te gjith si keni postu dhe ofendu keto fjeja te kombit ton te dini se sekeni vendin ne mesin ton se shum kan tentu me perqa kombin ton po asnje her se kan arit.

albi- Moderator
- Postime: 2101
Kyējet nė forum: 4211
Regjistruar mė: 09/07/2010
Vėrejtjet:
E di cka mendoj une tash qe studentja paska pas shume shume te drejte dhe vertet me dhimbset pse editova postimin e saj. Ajo te paska vlersuar tammam origjinal.Arjeta shkruajti:4/91 kapni e mytni ku do qe ti takoni jo besimtaret
degjo mire nje keshille ta thote miku ty mos e harro kurrr kete. Ti me ftove te jem anetare i faqes tende ku ke 0% tolerance per besimtaret jo katolik. Une jam anetare i asaj faqe dhe kurr asnje fjali se kam shkruar as reaguar ndaj faqes tende. Jo nga frika, jo nga mosdija por Un jam qenje njerzore shqiptar por qe e praktikoj Islamin si besim timin por nuk jam gjykues per njerezit tjere dhe nuk u them njerezve se qka duhet te bejne.
Kalo mire tash e gjithe ditura.

Pershendetje klea, mua aspak nuk me vjen keq te them me 100% siguri se ti as 0,001% nuk ke aftesin apo cilesit e interesantit jo qe po e mbroj por e njof nje kohe te gjate dhe di vlerat e tije. Ky nuk eshte arrogant dhe interesanti nuk di te hudhe gurin e fshehe doren.Kle@Love shkruajti:Pershendetje Naki me vjen keq qe akoma po shikoj replika qe me mua skan te bejne neqoftese se un kam sjell kopy past ketu kan qene po thuajse tre kater tema te keti lloj debati qe ju keni hapur ...Klea ska ulur koken po thjesht u largova per arsye se nuk behem loje e asnjei ketu perkundrazi kush e ka filluar luften ne kete forum me arrogancen e ti ka qene interesanti duke ofenduar fene tjeter edhe jo duke e rrespektuar ..Klea ska frike asnje edhe sjam e asnje lloj feje po ta dini un perkundrazi ne shkrimet e fundit kan qene te miat edhe kam diskutuar duke rrespektuar te dyja fete ..Kurre mos mendo se kam ulur koken se nuk e bej ne jeten reale jo mo ne virtualitet prandaj ju uroj suksese Klea iken ballin lart sepse i di vlerat e mia se si jam edhe kush jam
me rrespekt Klea
Nuk dua te diskutoj per personalitetin tend sepse nuk te njof te kam dal ne ndihme duke luftuar me nje grup njerzish sepse te ulnin dhe nenqmonin. Nuk kam prituar dite dhe nate te bej te mesosh dicka. Te kam ngritur aq larte sa se ke merituar. Nuk te bej qejf as nuk te nenqmoj por nuk mund te vlersoj per dicka qe nuk e ke. Per chit chate as interesanti e askush nuk ua kalon per 1659 faqe me nga nje fjale (shiqo statistikat e faqes suaj) nuk ua kalon kush.... KLM dhe suksese. Nene Tereza ka thene " Une jam nje pike uji ne oqean " nese kjo pike uji largohet nga oqeani do ti mungoj oqeanit kjo sasi por ai prap do kete uje. Edhe ti do na mungosh por ne prap do vazhdojme edhe pa ty.

Faqja 1 e 2 • 1, 2 
Faqja 1 e 2
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi

» Scripts: Zgjidhe sfondin sipas shijes !
» Html tutorial pėr vizitore - Mire se erdhet!
» Nderrimi i ngjyrave (sfondi) ne tabela on mouse over!
» Pershendetje kur Hyni dhe kur Largoheni nga Forumi
» A ka ndonjė mėnyrė pėr tė kontrolluar statusin 'appear offline' nė msn?
» Kenaqem kur...
» HTML Code pėr kalkulator
» Rregullimi i sfondit ne kutine e postimeve !
» Rregullimi i Widgets-ve
» Sfondi i fundit te faqes
» Rregulloje dukjen e Legjendes !
» Fshihe informacionin me poshte ...
» Rregulloni pamjen e mesazheve ne faqen kryesore te forumit !
» Fshihe kutin e kerkimeve (search box)
» Rregulloni kutin e Kėrkimeve ( Search box ) sipas shijes suaj !
» Sfonde per background te menus
» Rregulloje Sfondin e forumit tuaj !
» CSS to customize the header for phpbb3
» Gjithmonė